Full klaff på hjemmebane: Full pott og totalseier!

SUVEREN: Heine Rudi (NMK Nore Uvdal) i Saab tok tre strake heatseiere og var uslåelig også i A-finalen. Foto: Sunniva Rudi.

SMÅDØL: Rett fra to dager med NM-rallycross til suveren hjemmeseier på Smådøl: Heine Rudi hadde en travel pinsehelg.

Se all galskapen fra Juniløpet på Smådøl!

Juniløpet på Smådøl var fylt av spenning helt fra første start – der seks Landsfinale-billetter skulle deles ut i både åpen- og juniorklasse.

88 spente sjåfører stilte til start mandag morgen 5. juni – 2. pinsedag – og været var helt perfekt.

Programmet ble fylt med rullinger, dytting og veltinger i kjent bilcrossånd. Sju deltakere fra junior og åpen klasse stilte med full pott før finalekjøring, men bare to av de kunne nå toppen av pallen.

PALLEN I ÅPEN KLASSE: Vinneren Heine Rudi (NMK Gol) omkranset av Bjørnar Livgård (NMK Gol) på 2. plass og enda en hjemmekjører Nils Olav Fønnebø (NMK Nore Uvdal) på 3. plass – alle tre med full pott etter innledende omganger. Foto: Sunniva Rudi.

Vinner fra start til slutt

Hjemmefører Heine Rudi (NMK Nore Uvdal) var en av tre som utmerket seg med full pott i åpen klasse.

Han hadde allerede farten inne fra rallycross-NM i Vikedal lørdag og søndag, men om det var avgjørende for sluttresultatet på Juniløpet tør han ikke si noe om.

– Målet var å kvalifisere meg til Landsfinalen på Momarken. Både jeg og søsteren min kjørte samme bil, så vi måtte satse på at den skulle holde til finalen og helt til siste målgang.

Heine stakk av med seieren i A-finalen og stråler av glede når han kommer ut av bilen.

– Dette gikk over all forventing! Jeg har mange runder på denne banen og føler jeg kjenner den ut og inn, men likevel har det vært skinnsykt harde konkurrenter denne dagen!

RULLING: Andreas Sletten (NMK Tønsberg) ruller ut av kampen om seieren. Se all galskapen fra løpet i denne saken. Foto fra filmen.

På pallen fikk Heine med seg NMK Gol-føreren Bjørnar Livgård på 2. plass og hjemmeføreren Nils Olav Fønnebø på 3. plass – begge også med full pott etter innledende.

Videre Gjermund Lien Dahl (NMK Nedre Hallingdal) på 4. plass, Magnus Bergsjøbrenden hadde også tre strake heatseire, men endte på 5. plass til slutt, og sist i A-finalen Martin Furuseth (NMK Aurskog Høland) på 6. plass.

Kvalifisert for fjerde gang

I juniorklassen var poengsummene jevne med hele tre førere på topp før finale.

Men av de tre med full pott var det NMK Gol-føreren Lars Løstegård som kunne stå på toppen av pallen etter en spennende A-finale.

Faktisk har NMK Gol-junioren kjørt inn til hele fire kvalifiseringer til Landsfinalen – en stor prestasjon for en førsteårsjunior!

– Jeg har kjørt på Roppemoen, Dokka og Hønefoss. Alle gangene har vært kvalløp og jeg har vært i A-finale på alle løpene, forteller han til Bilcross.no.

Likevel ville det unge talentet kjøre enda mer og hadde høye forventinger til Juniløpet på Smådøl, med all grunn:

– I fjor kjørte jeg banen her oppe som junior trening, og synes den var veldig morsom. Så da måtte jeg ta opp tråden her i år også.

– Hadde hellet med meg!

– Seier i juniorklassen var helt klart det jeg ville, men alt kan skje i bilcross – og nå hadde jeg hellet med meg, gliser Lars Løstegård.

Videre på junior-pallen: Ulv Ola Digre (NMK Grenland) på 2. plass og Christian Hobæk (NMK Larvik) på 3. plass.

Sindre Haug (NMK Drammen), Henning Svendsen (NMK Nore Uvdal) og Simen Løvlid (NMK Modum Sigdal) sikret seg også deltakelse i Landsfinalen for junior på Vendkvern, NMK Hamar.

Her finner du komplette resultatlister fra Juniløpet på Smådøl

JUNIORPALLEN: Vinneren Lars Løstegård (NMK Gol) sammen med Ulv Ola Digre (NMK Grenland) på 2. plass og Christian Hobæk (NMK Larvik) på 3. plass. Foto: Sunniva Rudi.

NMK Nore og Uvdal åpnet 2017-sesongen med kvalløp til Landsfinale senior og junior mandag 5. juni, 2. pinsedag. Fra fredag 21. juli til og med søndag 23. juli kjøres den tradisjonsrike Smådølfestivalen.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Nore Uvdal. Her finner du NMK Nore Uvdals nettside: www.nmknu.com

Les også: – Bare seier som gjelder i Smådølfestivalen 2017!

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!