1. runde i Bø-cupen: En uslåelig mann på Rallebanen?

VANT – IGJEN: Det er ikke første gangen Rune Grønvold (NMK Sande) vinner bilcrossløp i Bø. Hans erkerivaler far og sønn Ralle på hjemmebane endte på 5. plass og 10. plass denne gang. Foto: Stian Ormestad.

RALLEBANEN: Rune Grønvold vinner og vinner på Rallebanen. Vinneroppskriften høres enkel ut: – Du må være tålmodig og kjøre jevnt fort. Det er fort gjort å drite seg ut og tape mye tid!

Lørdag 3. juni gikk årets første bilcrossløp av stabelen på Rallebanen, NMK Bø. Løpet teller som seniorkval, og er 1. runde i Bø-cupen – mens 2. runde i Bø-cupen teller som juniorkval.

3. runde får kjendis-besøk, med Lothepus på startstreken. Påmeldingen er allerede i gang for neste runde i cupen, todagersløp helgen 8 – 9. juli.

MER JUBEL: Rune Grønvold (NMK Sande). Foto: Stian Ormestad.

Uslåelig på Rallebanen?

Til 1. runde i cupen var det rett oppunder 100 påmeldt til god, gammeldags bilcross på en skikkelig bilcrossbane. En mann virker nærmest uslåelig på Rallebanen?

– Ikke helt uslåelig, men trakk det lengste strået denne gangen, sier Rune Grønvold (NMK Sande) til Bilcross.no – etter enda en seier på Rallebanen, og nok en gang ledelse i Bø-cupen.

– Jeg slet veldig med feste i innledende omganger og trodde helt ærlig at dette ikke ville gå veien denne gangen, forteller Rune. Men han fikk slitt til seg 27 poeng av 30 mulige gjennom tre innledende omganger.

Det holdt til A-finale – og der klaffet alt.

– Hvorfor skal du være så hard å slå på Ralle? Er det en kode du har knekt som ingen andre har skjønt?

– Vel. Jeg tror den største grunnen til at det fungerer for meg der oppe er at det er en teknisk krevende bane, og da kommer kanskje 15 års erfaring om hva man trenger av bil, dekk, motor til nytte.

– Så må man være tålmodig og kjøre jevnt fort. Det er fort gjort å drite seg ut og tape mye tid.

Noen tips verd å ta med seg for alle Bilcross.nos kvinnelige lesere. For til neste sesong kommer Landsfinalen for damer til Rallebanen.

RALLE-PALLEN: Rune Grønvold (NMK Sande) sammen med resten av topp-fem i 1. runde av Bø-cupen 2017. Foto: Privat.

Seks nye kvalifiserte til Landsfinalen på Momarken

Rune Grønvold (NMK Sande) vant foran Andreas Olsen (NMK Bø), Trond Rødengen (NMK Kongsberg), Halvor Anders Haugen (NMK Bø), Per Arne Ralle (NMK Bø), Hans Bjørnar Fønnebø (NMK Nore Uvdal) – alle kvalifisert til Landsfinalen for åpen klasse på Momarken.

Følgende kom på pallen i juniorklassen: Magnus Simonsen (NMK Kvinesdal), Anders Aulom (NMK Bø) og Christoffer G. Torgersen (NMK Drammen).

Og pallen i dameklassen ble bekledd av Henriette Davidsen (NMK Hurum og Røyken), Kariann Mobæk (NMK Bø) og Anette Haugland (NMK Bø).

Sjekk komplett resultatliste fra 1. runde i Bø-cupen.

SUVEREN: Rune Grønvold (NMK Sande) vet hvordan den krevende Rallebanen skal takles. Foto: Stian Ormestad,

NMK Bø kjører tre løp i 2017-sesongen: 1. runde i Bø-cupen lørdag 3. juni – løpet teller som kval til Landsfinalen for åpen klasse, 2. runde 8 – 9. juli – løpet teller som kval til Landsfinalen for juniorer, og 3. runde – finalerunden – lørdag 30. september.

Til neste år kjøres Landsfinalen for damer 2018 på Rallebanen.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Bø. Her finner du NMK Bø sin nettside: nmkbo.no

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!

,