Se bilder fra Rendalspokalen 2017 – oppdatert!

STUK: En heftig bilcrossbil: En godt brukt Volvo Amazon som skal rattes av Tore Tollersrud (NMK Elverum) – som kjørte heftig i juniorklassen for noen år siden. Foto: Stian Ormestad.

RENDALSPOKALEN: Straks spinner det første heatet av Rendalspokalen 2017 av startplaten på Stor-Elvdal motorbane. Her finner du bilder fra løpet – oppdatert!

Se bilder fra Rendalspokalen 2017 – oppdatert!

Se direktesending fra målgang og seiersintervju – åpen klasse

Se direktesending fra målgang og seiersintervju – juniorklasse

Rendalspokalen gikk for første gang for seks år siden, og hvert eneste år har en ny vinner fått sitt første napp i vandrepokalen. Ingen har noen gang klart mer enn ett napp.

Den som får tre napp i vandrepokalen får Rendalspokalen til odel og eie. Hvert år blir det lagt 3.000 kroner i pokalen.

Det betyr at pokalens verdi ved årets syvende oppgjør er oppe i 21.000 kroner. Ingen har enda klart mer enn ett napp, så det må minst to løp til og en verdi på 27.000 kroner før den får sin rettmessige eier – sannsynligvis går det enda flere år.

Pokalens verdi er 30.000 kroner i 2020, 45.000 kroner i 2025, og så videre. – Men da håper vi noen snart har vunnet den, forteller Frode Sletten i NMK Rendalen.

NOSTALGI: Både bilcrossbil og biltransporter er klassikere på denne depotplassen: En Volvo 164 er klar for løp, og en Toyota Dyna hviler seg i bakgrunn. Foto: Stian Ormestad.

Følgende har hvert sitt napp i Rendalspokalen:

  • 2016 Lasse Rud (NMK Gardermoen) i Opel Calibra
  • 2015 Steffen Restad Næve (NMK Melhus) i Volvo 745
  • 2014 Ove Brennodden (NMK Engerdal) i Volvo 245
  • 2013: Frank Jevne (NMK Rendalen) i VW Boble
  • 2012: Kjetil Finstad (NMK Elverum) i VW Boble
  • 2011: Arne Nilsen (NMK Hamar)

Alle tidligere vinnere bortsett fra Kjetil Finstad har meldt sin ankomst til 2017-oppgjøret. Lasse Rud har varslet at han skal gjøre alt i sin makt for å få sitt andre napp i Rendalspokalen.

– Rendalspokalen 2017 vil gå over samme konsept som i fjor – uten alternativspor, forteller Frode Sletten i NMK Rendalen.

SLAGPLAN: Her legger noen av deltakerne og mekanikerne slagplanen foran Rendalspokalen 2017. Depotet fylles opp med deltakere fredag kveld. Foto: Stian Ormestad.

NMK Rendalen har etablert Rendalspokalen som sitt storløp på lånt bane, Stor-Elvdal motorbane. Årets dato er lørdag 27. mai, og løpet teller som kvalløp til Landsfinalen for åpen- og juniorklasse.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Rendalen. Her finner du NMK Rendalens nettside: www.nmk-rendalen.com

Se bilder fra Rendalspokalen 2017 – oppdatert!

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!

,