– Hoy! Vi kjem og kjøyrer fletto av deko på Rallebanen!

KLARE FOR BILCROSS I BØ: – Beklager dårlig bilde, det var Gullruten i helgen, skriver Lothepus når han sender over dette bildet av seg og makkeren Joar – begge klare for bilcrossløp på Bø denne sesongen. Foto: Privat.

RALLENBANEN: NMK Bø starter bilcross-sesongen lørdag 3. juni – og avslutter den 30. september med selveste Lothepus på startstreken. – Ha alle nødetater klar!, oppfordrer han.

NMK Bø kjører sesongens første løp lørdag 3. juni, og løpet teller som kvalifiseringsløp til Landsfinalen for åpen klasse på Momarken og 1. runde i Bø-cupen 2017.

Videre går 2. runde 8 – 9. juli – dette løpet teller som kvalifiseringsløp til Landsfinalen for juniorer på Venkvern. 3. runde – finalerunden – går lørdag 30. september.

BILCROSS I BØ: Lothepus har vært i Bø før. I år kommer han tilbake for å kjøre bilcross på Rallebanen. Foto: Privat.

Leif Einar Lothe, bedre kjent under artistnavnet Lothepus, er en entreprenør fra Hardanger som synger litt på siden av jobben. For tiden er han aktuell i sesong 4 av dokumentarserien «Fjorden Cowboys».

Aller mest kjent er kanskje Lothepus for å være den første vinneren av «Farmen Kjendis» som gikk på TV 2 tidligere denne våren.

I løpet av denne bilcross-sesongen kommer Lothepus til Rallebanen for å kjøre bilcross i Bø. Det var et tilbud for godt til å takke nei til for Lothepus, som kommer for å kjøre høstløpet sammen med makkeren Joar Førde.

Filmteamet til Fjorden Cowboys er også med for å dokumentere dette. Vestlendingen lover full satsing – og legger lista høyt:

– Hoy! Vi kjem og kjøyrer fletto av deko 30. september. Ha alle nødetater klare, skriver Lothepus og Joar i «påmeldingen».

MANGE HARDE KONKURRENTER: Familien Grønvold gjør det bra på Rallebanen – også en ny generasjon: Joachim Grønvold (NMK Drammen), her i ledelse i Eliteracet på Bjorli sist helg. Foto: Stian Ormestad.

Men de profilerte vestlendingene skal få motstand, og kanskje aller mest fra ett par bilcross-familier som alltid gjør det godt på Rallebanen:

Av fjorårets tre løp på Rallebanen, vant pappa Rune Grønvold (NMK Drammen) det ene og sønnen Daniel Grønvold (NMK Drammen) det andre. Det tredje løpet vant Per Arne Ralle (NMK Bø), og sammen med ham på pallen sto også pappa Nils Torfinn Ralle (NMK Bø).

– Dere vant hvert deres løp på Ralle i fjor – møtes dere i år for å slåss om familieæren? Er de gamle eldst? Eller er de gamle blitt for treige?

RALLE-SEIER PÅ RALLEBANEN: Per Arne Ralle (NMK Bø) er så til de grader på hjemmebane på Rallebanen. Her står han på toppen av pallen. Foto: Stian Ormestad.

– De gamle er alltid eldst, men ungdommen satser litt hardere enn de gamle, svarer pappa Rune Grønvold med en latter.

– Daniel har lagt opp, så i år er det meg i åpen klasse og Joachim i juniorklassen – som fylte 16 i fjor høst og har ett par år igjen i juniorklassen – heldigvis. Det går ett par sesonger før jeg møter nestemann – for også han er en råtass bak rattet – unggutta eier ikke skrupler!

Far og sønn Ralle møtes til nytt oppgjør i 2017-sesongen, etter å ha stått sammen på pallen i fjor:

– Gammel’n er nok for gammal, men – jeg skal da prøve å få til noe tull.., sier pappa Nils Torfinn Ralle (NMK Bø) med sitt sedvanlige glimt i øyet:

– Guttungane trenger litt konkuranse.. he he!

Pallen eller ikke pallen, det bryr ikke junior Per Arne Ralle (NMK Bø) seg stort om:

– Det viktigste er å slå gamlefar. Hvis ikke blir han så høy på pæra, atte.

GOD, GAMMELDAGS BILCROSS: Rallebanen krever sin sjåfør med mange svinger og lite pauser i løpet av et heat. Her ligger Per Arne Ralle (NMK Bø) sidelengs over «langsletta» med sin brune Saab 99. Foto: Stian Ormestad.

NMK Bø kjører tre løp i 2017-sesongen: 1. runde i Bø-cupen lørdag 3. juni – løpet teller som kval til Landsfinalen for åpen klasse, 2. runde 8 – 9. juli – løpet teller som kval til Landsfinalen for juniorer, og 3. runde – finalerunden – lørdag 30. september.

Til neste år kjøres Landsfinalen for damer 2018 på Rallebanen.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Bø. Her finner du NMK Bø sin nettside: nmkbo.no

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!