Kampen om de siste poengene er i gang!

dsc_0333-2

BESTE OMGANGSTID: Karl Helland (NMK Egersund) kjørte inn til beste omgangstid med sin Lada i 2. omgang av finaleløpet i årets Bilcross.no-cup. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS.NO-CUP 2016: Suveren ledelse til Mariell Olsen i dameklassen, og tilsvarende suveren ledelse til Sivert Svardal i juniorklassen. I åpen klasse er det jevnere etter 1. dag av finaleløpet i årets Bilcross.no-cup.

Årets Bilcross.no-cup avgjøres denne helgen med finaleløpet på Konsmo motorbane 11 – 12. september. Les mer om cupfinalen i denne saken.

Årets Bilcross.no-cup går over to runder, ikke tre – NMK Grenland måtte avlyse sin runde. Første runde gikk på Sankthanscrossen på Sigdal, og finaleløpet går på Konsmo motorbane – samtidig som Sørlandsmesteren skal kåres.

På arrangøren NMK Konsmo sine nettsider finner du mer info om løpet.

BC16_SIGDAL_109

TRIVES BEST I SOLEN: Espen Kerim (NMK Konsmo) har fosset inn til tre strake heatseiere i regnværet. Nå håper han værmeldingen slår til og at solen skinner på dag 2 av finaleløpet i årets Bilcross.no-cup. Foto: Stian Ormestad.

Første dag av finaleløpet ble en våt og glatt affære, men til søndag skal det ifølge værvarselet klarne opp og bli fint og varmt vær.

Fjorårets cupvinner og leder av årets cup før finaleløpet Espen Kerim (NMK Konsmo) klarer seg godt på en såpeglatt hjemmebane, men han synes ikke det er spesielt gøy å kjøre løp på slikt føre:

– Forferdelig vær, forferdelig glatt. Absolutt ikke moro på billøp i slikt vær, men det meldes godt vær i morgen. Får prøve å samle litt mer poeng i da, sier Kerim som går 2. dag i møte med full pott.

– Målet er gromfinalen, og står man først der så skal det måkes på med alt som finnes under motorlokket, skal ikke spares på en dritt. Bil og fører er klar for morgendagen!

BC16_SIGDAL_196

SUVEREN I FINALELØPET: Mariell Olsen (NMK Konsmo) – helt til høyre – kom på 3. plass i 1. runde av årets Bilcross.no-cup – nå leder hun finaleløpet på hjemmebane suverent. Ingen av de to foran henne på Sigdal kjører finaleløpet, så dette kan bli grei reise inn til totalseier i cupen. Foto: Stian Ormestad.

Espen Kerim ligger på en delt andreplass sammen med Kristiansand-kjørerne Svein Helge Jansen (KAK) og Kristian Myren (KAK), alle med 30 poeng.

Thomas Haaland (NMK Konsmo) leder med fem bonuspoeng etter beste omgangstid i en av omgangene. Andre Tronstad (KAK) satte beste omgangstid i 3. omgang med sin Ford Sierra. I 2. omgang var det Karl Helland (NMK Egersund) som satte beste omgangstid med Lada.

I dameklassen ser jenta som tok tredjeplassen i 1. runde på Sigdal, Mariell Olsen (NMK Konsmo), ut til å være uslåelig i finaleløpet på hjemmebane.

Ikke bare tre strake heatseiere av tre mulige etter 1. dag – men også 15 bonuspoeng for tre omganger med raskeste tid.

– Litt sleipt og mye regnvær, men moro har det vært! Bare å vente på morgendagen, forteller Mariell foran finaledagen.

BC16_SIGDAL_065

SVARDAL-FETTERE I TET: Per Magne Svardal (NMK Konsmo) leder årets Bilcross.no-cup før finaleløpet, men fetter Sivert Svardal (NMK Konsmo) leder finaleløpet etter dag 1. Foto: Stian Ormestad.

I juniorklassen er Sivert Svardal (NMK Konsmo) tilsvarende suveren, med tre heatseiere og tre beste omgangstider.

Fetter Per Magne Svardal (NMK Konsmo) som leder cupen før finaleløpet ligger rett bak på andreplass.

Søndag 10. september fortsetter finaleløpet i årets Bilcross.no-cup med 4. og 5. omgang før de avgjørende finalene. Første start går klokken 11.00 på Konsmo motorbane.

På arrangøren NMK Konsmo sine nettsider finner du mer info om løpet.


 

Sjekk stillingen i årets Bilcross.no-cup før finaleløpet her:

Offisiell resultatliste 1. runde Bilcross.no-cup 2016 – åpen klasse.

Offisiell resultatliste 1. runde Bilcross.no-cup 2016 – dameklasse.

Offisiell resultatliste 1. runde Bilcross.no-cup 2016 – juniorklasse.


 

Se video fra 1. runde i årets Bilcross.no-cup på Sigdal:

Se flere bilder fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2016, Sankthanscrossen 11 – 12. juli 2016

Les flere saker, se bilder og video fra Bilcross.no-cup under emneknaggen Bilcross.no-cup.

 

,