Cupfinale på Konsmo – siste påmeldingsfrist i dag!

BC16_SMADOL_131

SLUTTKJØRT FOR SESONGEN: Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg) fikk dessverre en kort bilcross-sesong i år etter rulling på taket – og armbrudd – tidligere i sommer. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS.NO-CUP 2016: Mens Espen Kerim ligger godt an til å forsvare fjorårets cup-seier i åpen klasse, vil en ny bilcross-jente ta over vandrepokalen i dameklassen. Fjorårsvinner Randi Sanner Hansen er nemlig ute av resten av sesongen med brukket arm.

Årets Bilcross.no-cup skal avgjøres med finaleløpet på Konsmo motorbane helgen 11 – 12. september.

Årets Bilcross.no-cup går over to runder, ikke tre – NMK Grenland måtte avlyse sin runde. Første runde gikk på Sankthanscrossen på Sigdal, og finaleløpet går på Konsmo motorbane – samtidig som Sørlandsmesteren skal kåres.

Her kan du melde deg på, her finner du tilleggsreglene – og på arrangøren NMK Konsmo sine nettsider finner du mer info om løpet.

I dag går påmeldingsfristen ut, og flere av førerne som sanket godt med poeng i 1. runde av cupen på Sigdal står ikke påmeldt i skrivende stund. Håpet er at de slenger seg med i siste liten.

BC16_SIGDAL_196

TOPP TRE I DAMEKLASSEN: I 1. cuprunde på Sigdal ble det 2. plass til Veronica Einang (NMK Modum Sigdal), seier til May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal) og 3. plass til Mariell Olsen (NMK Konsmo). Foto: Stian Ormestad.

Ildsjelene bak Bilcross.no-cupen i NMK Konsmo, NMK Grenland og NMK Modum Sigdal håper å binde bilcross-miljøet på sørlandet og østlandet mer sammen, med en cup på tre av landets beste bilcrossbaner.

Årets cup har dessverre blitt noe redusert, med avlyst runde på Grenland. Deltakelsen på Sigdal var god, og vi krysser fingrene for også god deltakelse i finalerunden på Konsmo. Det er fortsatt mulig å melde seg på.

Dessverre kan ikke tittelforsvareren i dameklassen stille i finaleløpet. Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg) skadet seg i kamp mot gutta på Smådølfestivalen i sommer.

– Snart ett år siden jeg vant Bilcross.no-cupen sammenlagt, og bare en uke igjen til neste dame skal overta vandrepokalen. Ubeskrivelig kjedelig og ikke få kjørt på Konsmo i år, og veldig kjedelig at det aldri ble løp på Grenland i år synes jeg, sier den blide Tønsberg-jenta.

Nå er det bare å vente og bli helt restituert etter armbruddet, og lade opp til neste års Bilcross.no-cup: – Gleder meg til og skape nye bilcrossminner i 2017- sesongen!

BC16_SIGDAL_335

FIKK BARE KJØRT EN RUNDE: Årets Bilcross.no-cup er blitt noe redusert, med avlyst løp på Grenland. For Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg) ble den enda mer redusert, med bare en runde og en pokal – her på Sigdal. Foto: Stian Ormestad.

I Sanner Hansens fravær vil en ny bilcross-jente ta over vandrepokalen.

Ingen av de to øverst på resultatlisten etter 1. runde på Sigdal står påmeldt i skrivende stund, vi får håpe de kommer med innen fristen går ut: May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal) og Veronica Einang (NMK Modum Sigdal).

Jenta på tredjeplass før finalerunden, Mariell Olsen (NMK Konsmo) står allerede påmeldt. Konsmo-jenta så allerede etter tredjeplassen på Sigdal frem til finalerunden på hjemmebane – hun blir nok en skummel dame bak rattet når årets Bilcross.no-cup skal avgjøres.

BC16_LANDSFINALE_ELVERUM_228

ELENDIG OPPLADNING: Tittelforsvarer i åpen klasse Espen Kerim (NMK Konsmo) kom i fjor fra seier i Landsfinalen til seier i Bilcross.no-cup. I år kommer han fra fullstendig fiasko i Landsfinalen. Foto: Stian Ormestad.

I åpen klasse stiller derimot fjorårets cupvinner, frisk og rask og klar til ny kamp om cupseier på hjemmebane. Espen Kerim (NMK Konsmo) har ikke hatt den beste oppladningen til løpet, med en elendig Landsfinale to helger tidligere.

I fjor vant han derimot både Landsfinalen og Bilcross.no-cupen. Han må slåss for å klare hvert fall en av to i år.

I juniorklassen holdt det i fjor til å vinne cupen, uten en eneste seier i noen av rundene.

Jørn Håkon Stølen (NMK Konsmo) kjørte inn til tre andreplasser, og sanket med det nok poeng til å vinne cupen totalt. Stølen har tatt steget opp i åpen klasse siden i fjor.

Per Magne Svardal (NMK Konsmo) leder cupen foran fetter Sivert Svardal (NMK Konsmo) før cupfinalen på hjemmebane. Begge står påmeldt til kamp om de siste og avgjørende poengene som skal deles ut i juniorklassen.

BC16_SIGDAL_177

SVARDAL x 2: I juniorklassen er det to blad Svardal (NMK Konsmo) som skal forsvare ledelsen i cupen etter 1. runde på Sigdal i sommer. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk stillingen i årets Bilcross.no-cup før finaleløpet her:

Offisiell resultatliste 1. runde Bilcross.no-cup 2016 – åpen klasse.

Offisiell resultatliste 1. runde Bilcross.no-cup 2016 – dameklasse.

Offisiell resultatliste 1. runde Bilcross.no-cup 2016 – juniorklasse.

Se video fra 1. runde i årets Bilcross.no-cup på Sigdal:

Se flere bilder fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2016, Sankthanscrossen 11 – 12. juli 2016

Les flere saker, se bilder og video fra Bilcross.no-cup under emneknaggen Bilcross.no-cup.