Spenningen stiger foran Landsfinalen for damer – SE VIDEO!

LANDSFINALEN FOR DAMER 2016: Bare timer igjen til det braker løs på Brekka med Landsfinalen for damer 2016. Hvem vinner? Hvem forsvinner? – SE VIDEO OVER!

BC16_LF_DAMER_001

MERITTERT MOTORSPORTUTØVER: Karin Elise Fossen (NMK Modum Sigdal) har drevet med motorsport siden hun startet med gokart som 8-åring. Hun har sanket inn over 40 seiere – til helgen kjører hun sitt aller første bilcrossløp! Foto: Stian Ormestad.

NMK Aremark arrangerer årets Landsfinale for damer på Brekka bilcrossbane lørdag 6. august. Første start går klokken 09.30. Følg med på bilcross.no for mye mer i bilder, film og siste nytt fra løpet!

– Denne dagen blir full av gærne kvinnfolk bak rattet, eksos, motorbrøl, bulking, premieringer og fest!

Det lover arrangørgjengen i NMK Aremark. Klubben fyller 30 år og lover fullt trøkk på banketten, med jubileumsfest:

– Bare en kan vinne løpet, men alle kan vinne banketten!, er mottoet.

BC16_SOMMERFESTIVAL_019

TITTELFORSVARER: Fjorårets Landsfinale for damer-vinner Liz Wessel (NMK Drammen) kjørte Sommerfestivalen for å trene på årets Landsfinale-bane. I generalprøven rulla favoritten på taket, men endte likevel på en andreplass tilslutt. Foto: Stian Ormestad.

Godt over 1.000 bilcross.no-lesere har stemt på sin favoritt foran Landsfinalen for damer 2016.

Med små marginer som skiller mange av deltakerne, skal det forholdsvis få stemmer til å omrokkere på favorittene før løpet.

I skrivende stund er Agnes Beate Hamland (NMK Ytre Namdal) på topp med 13 prosent av stemmene, foran Ida Marie Eriksen (NMK Kvinesdal) og Marthe Skjæret Nilsen (NMK Hamar).

Da Bilcross.no tok tempen på deltakerne i dameklassen under Sommerfestivalen 2016 uka før, peker de fleste bilcrossdamene ut hjemmefavoritt Frances Lingjærde (NMK Aremark) som den mest fryktede konkurrenten.

BC16_SOMMERFESTIVAL_ALIDA_KVAL

LURTE ALLE! Alida Kvål (NMK Sandnes Jæren) var med i toppen hele veien i Sommerfestivalen, og slo skikkelig til da det gjaldt som mest i A-finalen. Med seier fra generalprøven, gleder ungjenta seg stort til Landsfinalen for damer 2016 på samme arena. Foto: Privat.

Frances benyttet anledningen til å kjøre ti omganger og finaler på banen før Landsfinalen for damer 2016 kjøres på samme arena allerede helgen etter. Hun var ikke alene om det:

Fjorårsvinner av Landsfinalen for damer Liz Wessel (NMK Drammen) var også på plass – med et mål for øye: Lære seg banen ut og inn.

Men den som tilslutt vant dameklassen under Sommerfestivalen 2016 var Alida Kvål (NMK Sandnes Jæren) – som etter flere år i juniorklassen kjører sitt første år i dameklassen.

– Forventningene før festivalen var høye, men at jeg skulle vinne hadde jeg ikke trodd, forteller Alida Kvål til bilcross.no.

Nå gleder hun seg til Landsfinalen på samme arena:

– Jeg føler meg godt forberedt til landsfinalen. Har fått ti omganger pluss finale på banen, så nå kjenner jeg banen godt! Det blir større konkurranse på landsfinalen, men det hadde vært gøy med et godt resultat der også.

– Jeg skal i hvert fall ikke spare på kruttet!

BC16_LF_DAMER_002

– GLEDER MEG SOM EN UNGE! Karin Elise Fossen (NMK Modum Sigdal) vokste opp på bilcross, med en pappa som kjørte løp. Nå skal hun endelig prøve sporten selv, etter 17 år i toppen av andre motorsportgrener; gokart, rally og racing. Foto: Stian Ormestad.

En joker i feltet er en rask jente som har meldt seg på i siste liten; Karin Elise Fossen (NMK Modum Sigdal).

Tross sine 25 år er hun kanskje den mest meritterte føreren, etter 17 år i gokart, rally, racing, med mer.

Med over 40 seiere, den siste seieren kom for bare noen helger siden i DS3-cup, en nordisk racingserie, skal endelig Karin prøve bilcross.

– Jeg vokste opp på bilcross, med pappa som kjørte i alle år da jeg var liten. Jeg har alltid hatt lyst til å prøve bilcross, og nå får jeg endelig sjansen, forteller Karin til bilcross.no.

BC16_LF_DAMER_003

COMEBACK I BILCROSS: Malin Gjerstad (NMK Aremark) ble historisk i 2009-sesongen med seier i Landsfinalen for junior, Landsfinalen for damer – og tilslutt på pallen i Landsfinalen for åpen klasse! Foto: Stian Ormestad.

Som alltid i Landsfinalen for damer-sammenheng, tar lysten til å kjøre igjen overhånd for flere gamle, kjente og kjære bilcrossnavn:

Malin Gjerstad (NMK Aremark) og Line Holshagen-Lervik (NMK Drammen) er to av flere interessante navn vi ikke har sett på bilcross-startlistene på en god stund. Begge har meldt seg på i siste liten til løpet.

Malin Gjerstad ble historisk i 2009-sesongen, da vant hun Landsfinalen for junior, Landsfinalen for damer, og sto også på pallen i Landsfinalen for åpen klasse på ett og samme år. 

Da gikk forøvrig Landsfinalen for åpen klasse på samme bane som Landsfinalen for damer går på i år – Malins hjemmebane.

BC16_SOMMERFESTIVAL_049

KJØRTE MOT GUTTA: Anette Ottesen (NMK Aurskog Høland) valgte å kjøre i åpen klasse under Sommerfestivalen. Konkurransen blir minst like hard i kamp med damer fra hele landet i Landsfinalen for damer til helga på samme bane. Foto: Stian Ormestad.

DSC_0945 (2)

PALLEN I GENERALPRØVEN: Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo) klatret opp på pallen i generalprøven med Sommerfestivalen 2016 på samme bane som Landsfinalen for damer 2016 kjøres på lørdag 6. august 2016. Foto: Stian Ormestad.

trine1

MAMMAS FAVORITT! Mens konkurrentene frykter Frances Lingjærde (NMK Aremark), frykter hun selv mest sin egen datter Trine Opsahl (NMK Gardermoen). Enda en av favorittene til seier i Landsfinalen for damer 2016! Foto: Stian Ormestad.

Karin elise fossen 1

RACING: Merkecupen for Citroen DS3 er en internasjonal racingserie. Karin Elise Fossen (NMK Modum Sigdal) kjørte inn til seier i siste løpet i sommer i Danmark. Foto: Stian Ormestad.

Hvem vinner Landsfinalen for damer 2016?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

Det er godt over 80 raske kvinnfolk bak rattet klare i skrivende stund – klikk her for å se den foreløpige startlisten. Sjekk også arrangøren NMK Aremark sin nettside for mer info om løpet.

,