Vårslæpp’n 2016: – Noen ganger er det lurt å være fornuftig – selv på bilcrossbanen!

VÅRSLÆPP’N 2016: – Selv om jeg ikke er så gammel, så har jeg jo vært med noen år nå og lært – og stått i sandfella en del ganger, sier Vårslæpp’n-vinneren – som vant fordi han også brukte bremsepedalen.

Glenn Michael Solberg (KNA Solør) tok hjem seieren på hjemmebane i Vårslæpp’n 2016. Det var ikke det største startfeltet i sesongstarten på Finnskogbanen, men likevel et hardt beite og et heftig løp.

BC16_FINNSKOGEN_VAAR_FINALER (33)

POPULÆR SEIER: Glenn Michael Solberg (KNA Solør) lurer alle og sladder inn til seier i Vårslæpp’n 2016. Foto: Linda Flåteteigen.

I finalene utmerket Thomas Haldammen (KNA Solør) seg med å kjøre seg opp fra C-finale, B-finale og helt til A-finale. 19-åringen var etter et vanvittig finalerace klar for sin aller første A-finale.

Der lå han lenge på tredjeplass, bak Steffen Mobakk (KNA Solør) og Kim Andre Bjørklund (KNA Solør). Men det var en joker lenger bak i feltet som skulle lure trioen i tet – som alle sparte alternativsporet til siste runde.

BC16_FINNSKOGEN_VAAR_PREMIEUTDELING (8)

SLÅSS SEG TIL C-FINALE: Thomas Haldammen (KNA Solør) kommer seg akkurat til en C-finale – og der starter klatringen hele veien til A-finalen i Vårslæpp’n 2016. Foto: Stian Ormestad.

Da kom Volvo-kjøreren Solberg som et skudd i ordinærsporet, passerte både VW Golfen i tet og de to Saabene som fulgte på i alternativsporet.

En populær seier – men seierherren sjøl fokuserte mest på at vinnerbilen spinner på bakhjulene: – Ellers er det ikke bilcross, mener jeg da!

BC16_FINNSKOGEN_VAAR_1_OMG (52)

SLADDER INN TIL SEIER: Glenn Michael Solberg (KNA Solør) i Volvo 240. Foto: Stian Ormestad.

I juniorklassen ble pallen bestående av Magnus Knutsen (NMK Hamar) i VW Golf, Marcus Lundhaug (KNA Kongsvinger) i Volvo og beste hjemmekjører Sindre Aleksander Lilleåsen (KNA Solør) på tredjeplass med Peugeot.

BC16_FINNSKOGEN_VAAR_PREMIEUTDELING (5)

PALLEN I JUNIORKLASSEN: Magnus Knutsen (NMK Hamar) på toppen av pallen. Foto: Stian Ormestad.

I dameklassen ble det svensk seier til Emelie Olsson (Finnskoga MK) i Toyota Celica, med beste hjemmekjører på andre plass Bjørg Janny Engelsrud (KNA Solør) i Opel. Lisabet Johansen (NMK Hamar) kom på tredjeplass med sin Peugeot.

BC16_FINNSKOGEN_VAAR_3_OMG (6)

KAMP OM PLASSENE I DAMEKLASSEN: Bare 11 deltakere i dameklassen, men knallhard kamp om plassene helt inn til målstreken i A-finalen. Det er svenske Emelie Olsson (Finnskoga MK) i Toyota Celica som kjemper seg inn til seier. Foto: Stian Ormestad.

Og hva med storfavoritten Steffen Skustad (KNA Solør)? Saaben holdt akkurat inn til mål i 1. omgang, før motoren ifølge Skustad selv tok kvelden.

– Jeg følte det gikk fort, og hadde trua. Jeg kommer garantert sterkere tilbake, lover Skustad som måtte se resten av løpet fra sidelinja.

BC16_FINNSKOGEN_VAAR_1_OMG (32)

HEATSEIER – OG MOTORHAVARI: Steffen Skustad (KNA Solør) var storfavoritt – men motoren i Saaben orket ikke mer enn en omgang før det var ferdigkjørt i Vårslæpp’n 2016. Foto: Stian Ormestad.

Løpet var også 1. runde i den nye Innlandscupen, der neste de neste rundene går på Elverum og Hamar.

Sjekk arrangøren KNA Solør motorsports nettsider for mer info om løpet.

Mye mer fra løpet finner du her på bilcross.no under taggen Vårslæpp’n.

BC16_FINNSKOGEN_VAAR_PREMIEUTDELING (12)

POSERER FOR FANSEN: Seierherren Glenn Michael Solberg (KNA Solør) gir fansen det de vil ha – og litt til. Se mange flere bilder fra Vårslæpp’n 2016 via link til fotogalleriet i saken. Foto: Stian Ormestad.