3-timersløp: Full klaff for Team Grøftefyll

Grenland_3-timerslop (5)

TEAM GRØFTEFYLL: Hele teamet, med et rent guttelag og et rent jentelag – som delte på de samme flinke mekanikerne i depot – jubler over to av tre pallplasseringer i 3-timersløpet på Grenland motorsportsenter. Foto: Privat.

En god, gammel Mercedes-drosje gikk til topps i 3- timersløpet på Grenland motorsportsenter, og eneste rene jentelag kom på tredjeplass – begge fra Team Grøftefyll, NMK Kongsberg.

Er bilcross bare en sommeridrett?

Loading ... Loading ...

Les også: Følg 3-timersløpet på Grenland

Alle lagene på pallen klarte 100 runder eller mer på den lange bilcrossbanen på Grenland motorsportsenter, der vinnerlaget noterte 104 runder, andrelaget 102 runder, og tredjelaget akkurat 100 runder.

Vinnerlaget i en Mercedes Benz besto av Thomas Moen (NMK Kongsberg), Steffen Hagen (NMK Kongsberg) og Tommy Odden (NMK Kongsberg). Teamet på andreplass besto av Morgan Riis (NMK Grenland), Frode Jeilen (NMK Grenland) og Mathias Kveven Hamre (NMK Grenland).

Grenland_3-timerslop (8)

BILCROSSJENTER: Det store høydepunktet er Damelandsfinalen på Brekka, NMK Aremark. Foto: Privat.

På tredjeplass kom det eneste rene jentelaget, med Marthe Odden (NMK Kongsberg), Linn-Kristin Sundet (NMK Kongsberg) og Anne Berit Ulland (NMK Kongsberg). 

– Det var utrolig moro å være det eneste rene jentelaget i dag, og komme på tredjeplass, sier Marthe til bilcross.no. Hun kjørte andre etappe, av tre.

Taktikken var å ha så få skifter og så lite tid som mulig i depot. Derfor kjørte alle tre jentene en time hver, med Linn-Kristin først ut, så Marthe, og til slutt Anne Berit Ullan på finaleetappen.

– Dette var min første gang på både vinteren og 3-timersløp, så det var utrolig spennende. Det oppsto jo så klart flere utfordringer med veigrep på et sleipt føre, men jeg synes alle taklet det veldig bra.

Marthe skryter av et utrolig flott arrangement, der alt var godt planlagt i forkant.

Denne sesongen skal NMK Kongsberg-jentene kjøre løp på hjemmebane – selvfølgelig, men det store målet er Damelandsfinalen på Brekka, NMK Aremark. Anne Berit skal også kjøre NM i rallycross.

– Det viktigeste er uansett å ha det gøy, sier en fornøyd Marthe Odden på vegne av NMK Kongsberg-teamet.

Grenland_3-timerslop (4)

NMK KONGSBERG-DOMINANS: Team Grøftefyll gjorde rent bord – nesten – med to av tre pallplasser. Foto: Stian Ormestad.

Se mer info om løpet og komplett resultatliste på arrangøren NMK Grenlands nettsider.