Stort åpningsløp på splitter nytt motorsportanlegg

oversikt bilde

NYTT BANEANLEGG: Etter over ti år med planlegging, pengeinnsamling og dugnad står Verdal motorsenter klart. Lørdag 23. april går det aller første løpet av stabelen – påmeldingen åpner i løpet av denne helga. Foto: Håkon Vinne.

Lørdag 23. april 2016 blir en stor dag for bilcross-Norge. Da går første starten på et motoranlegg som det har tatt mer enn ti år å få ferdig; Verdal motorsenter. Påmeldingen åpner i løpet av denne helga på NMK Verdal Levangers nettside

Åpningsløpet på det nye anlegget er også sesongåpning i Midt-Norge. Løpet teller som kvalifisering til Landsfinalen for åpen- og juniorklasse, det tredje kvalløpet i landet denne sesongen – så det blir en storstilt fartsfest på ny bilcrossbane lørdag 23. april 2016.

– Etter mer enn ti år med planlegging, prosjektering, dugnad, opp­turer og nedturer kan endelig NMK Verdal Levanger ønske velkommen til det første løpet på Verdal Motorsenter, inviterer Einar Frisli på vegne av arrangøren.

Snøscooter- og motocrossbane kom i bruk for fire år siden, og arbeidet med bilbanene kom i gang for alvor for to år siden. Velvillige entreprenører og mange tusen dugnadstimer gjør at anlegget nå nærmer seg å være så klart at det kan tas i full bruk.

DSC_0160

LANG PROSESS: Det har blitt lagt ned mye arbeid i planlegging, jobb og dugnad på anlegget gjennom mer enn ti år. Foto: NMK Verdal Levanger.

Anlegget vil bestå av baner for bilcross, rallycross, drag, drifting, snøscooter og motocross. Verdal Motorsenter eies av Kvernmo Motor SA, som igjen eies av litt over 20 andelseiere fordelt på klubber, firma og privatpersoner.

Rallycrosstraseen er litt over 1.100 meter lang og bilcrosstraseen er litt i underkant av 1.000 meter. Det er et servicebygg med kafe, i tillegg til dusjer og toaletter. Det jobbes også på et eget sanitærbygg med toalett og dusj, men det blir nok ikke ferdig til det første løpet. Publikum kan stå på begge sider av banen og har veldig god oversikt over det som foregår på banen.

– Vi vet mange er nysgjerrige på anlegget, og håper alle tar turen 23. april, sier Frisli på vegne av NMK Verdal Levanger.

Påmelding vil bli åpnet i løpet av denne helga på hjemmesida til NMK Verdal Levanger – klikk for mer info.

Her kan du se dronefilm av baneanlegget (film: Håkon Vinne):

 

,