Hardt møte med snø og is i Vinterracet 2016

BC16_VINTERRACET_200216_012

JAGER SVENSKE TJEIER: Liz Wessel (NMK Drammen) hadde ikke marginene på sin side i sesongstarten i Vinterracet 2016. Foto: Stian Ormestad.

Vår beste bilcrossdame bak rattet, Liz Wessel (NMK Drammen), var bare ett fattig poeng fra finale i sesongstarten – som måtte legges til Sverige.

Bilcross on Ice på Solevannet ble avlyst, og for å få kommet i gang med bilcross-sesongen reiste flere nordmenn over riksgrensa for å kjøre Vinterracet 2016 på Femtåbanan, Sverige.

BC16_VINTERRACET_200216_006 (45) MASTAD

FAR OG SØNN MASTAD: Lars Ivar Mastad og Sivert Mastad (NMK Aurskog Høland) velger å kjøre i Sverige av flere grunner. Foto: Stian Ormestad.

Blant dem far og sønn Mastad (NMK Aurskog Høland), som velger å kjøre i Sverige av flere grunner – les mer om det her.

Det ble andreplass i B-finalen til junior Sivert Mastad, og andreplass i C-finalen for pappa Lars Ivar Mastad – totalt henholdsvis sjuende og 12. plass.

Steffen Skustad (KNA Solør) ble beste nordmann med en tredjeplass – som så mange ganger før på denne banen, som han regner som sin andre hjemmebane.

– Vi har bare 6 – 7 mil hit, så jeg kjører hvert fall to løp her hver sesong. Det er blitt flere tredjeplasser, og jeg er fornøyd med enda en tredjeplass i dette selskapet. Da er vi hvert fall i gang med sesongen!

BC16_VINTERRACET_200216_006 (28) STEFFEN SKUSTAD

BEST I SESONGSTARTEN: Steffen Skustad (KNA Solør) ble beste nordmann i sesongstarten i Sverige. Foto: Stian Ormestad.

For denne sesongen har Steffen få planer spikra, annet enn Finnskogfestivalen 2016 på hjemmebane. Etter to napp i vandrepokalen, skal alt satses på det tredje i år.

For fjorårets Landsfinale for damer-vinner Liz Wessel (NMK Drammen) var Vinterracet 2016 hennes første møte med bilcross på snøføre.

Liz kjempa om poengene, og mangla bare ett eneste poeng på finale.

Se bilder fra Vinterracet 2016.

Les også: – Derfor velger vi å kjøre bilcross i Sverige

Se video fra Vinterrace 2016 på Femtåbanan, Sverige:

Les også: Bilcross – bare en sommeridrett?

Er bilcross bare en sommeridrett?

Loading ... Loading ...