Fra skogtur til seier på Sommerfestivalen 2015

furuseth1

FORFRISKENDE SKOGTUR: Ingenting er som en tur i skog og mark fredag ettermiddag – eller? Martin Furuseth (NMK Aurskog Høland) spratt ut av banen og tredde Volvoen rundt et tre. Likevel kom han sterkt tilbake og vant Sommerfestivalens juniorklasse for tredje året på rad! Foto: Stian Ormestad.

Junioren Martin Furuseth sørget for hattrick i Sommerfestivalen. Men det så mørkt ut fredag ettermiddag, der Volvoen sto tredd rundt et tre.

Sommerfestivalen i Brekka 2015 gikk over fire dager med åtte omganger og finaler på Brekka motorbane, fra onsdag 22 – lørdag 25. juli 2015.

Allerede en uke før løpsstart begynte bilcross-campen å fylle seg opp, fortalte NMK Aremark-leder Torbjørn Vestby før løpet til bilcross.no.

heiagjeng1

EN HEL UKE MED BILCROSS: Action, fart og spenning fra onsdag morgen til lørdag ettermiddag i Brekka, NMK Aremark. Sommerfestivalen 2015 bød på mye bilcrossmoro hele uka lang. Se alle bildene fra løpet via link i saken! Foto: Stian Ormestad.

Martin Furuseth (NMK Aurskog Høland) sørget for hattrick med sin tredje seier i juniorklassen på rad. Men det så mørkt ut etter en skikkelig skogtur i siste innledende omgang fredag ettermiddag.

– Jeg prøvde meg vel på noe som egentlig ikke går, og det var å kjøre tre stykker rundt svingen. Jeg lå ytterst, og da gikk det selvfølgelig verst ut over meg, fortalte Martin til bilcross.no.

Etter en sen fredagskveld var Volvo herregårdsvogna klar for nye fighter, og det endte med seier. I A-finalen hadde han full kontroll, med en knallstart og ledelse fra start til mål.

Simen Engsvik (NMK Aremark) i Volvo fulgte på andreplass, foran Steffen Hansen (NMK Gardermoen) i Honda.

Betina Frøshaug (NMK Trøgstad) kjørte inn fem heatseiere og tre andreplasser med sin VW boble, og var dermed best blant damene etter åtte innledende omganger.

Bobla holdt inn til seier i A-finalen, foran en haltende klubbvenninne Trine Opsahl (NMK Trøgstad). Etter stor innsats ble Hondaen hennes så å si kjørbar igjen, etter at Trine gikk på tuppa i siste innledende omgang.

Opsahl1

PÅ TUPPA: Trine Opsahl (NMK Trøgstad) er sikra A-finale, men ofrer alt inn i alternativsporet i siste innledende omgang likevel. Det ender slik – men bilen blir utrolig nok klar til A-finalekjøring, tross rundvelten! Foto: Stian Ormestad.

– Det var min første rulling, og det var ikke ille i det hele tatt! Også jeg som har gruet meg så til akkurat det skulle skje, sier Trine til bilcross.no – like blid.

I A-finalen var det Anette Ottesen (NMK Aurskog Høland) i Volvo sin tur til å lande på taket. Rita Solvang (NMK Hamar) i Mazda rykka opp til tredjeplass, bak Opsahl og Frøshaug.

Frøshaug-bobla skulle rett videre og ut i A-finalen i åpen klasse, der Thomas Bryntesson (NMK Trøgstad) hadde kjørt inn til 3. plass totalt etter åtte innledende omganger.

Best poengsum i åpen klasse hadde publikumsfavoritten Tommy Østli (NMK Trøgstad) i Volvo Duett, med 77 av 80 poeng. Han var ikke glad for at det begynte å dryppe litt før finalene – men skikkelig regnvær ble det aldri.

Ostlie

VELODROM-KJØRING: Publikumsfavoritten Tommy Østli (NMK Trøgstad) skuffa ekstra på i A-finalen med sin Volvo Duett, og det gikk helt over styr. Her kjører han målsvingen som en improvisert velodrom – det endte med snurr. Foto: Stian Ormestad.

Den gamle Volvo-veteranen var raskest også i A-finalestarten, men skled ut i første sving. Derifra og inn til mål var det både velodromkjøring, snurr og andre c-momenter i fem finalerunder.

Begge boble-kjørerne, både Bryntesson og B-finalevinner Jon-Petter Malmberg (NMK Aremark), fikk tekniske problemer i A-finalen. Dermed var det i realiteten tre igjen til å kjempe om seieren.

Jørgen Syversen (NMK Aremark) tok over ledelsen etter kaoset i første sving, og holdt på den helt inn til målpassering. Han startet ikke løpet like bra, for allerede i 1. omgang onsdag morgen holdt det på å gå skikkelig galt.

– Jeg bomma på starten og så ble det litt dytting i første sving, så da ble jeg nok litt overtent og gikk inn i alternativsporet altfor fort, forteller Jørgen til bilcross.no.

Syversen1

SÅ NÆRE: Jørgen Syversen (NMK Aremark) var så nære å legge Volvoen på taket allerede i første runde i 1. omgang av Sommerfestivalen 2015. Tilsutt sto han øverst på pallen i åpen klasse. Foto: Stian Ormestad.

Etter nesten-velten holdt unggutten alle fire hjula godt planta på bakken gjennom de neste sju omgangene og i A-finalen, der han holdt unna for andremann Tom Burås (NMK Aurskog Høland) og tredjemann Terje Flåten (NMK Tønsberg).

– Finalen var vel ikke så spennende, den ble avgjort i første sving da de andre ikke hadde regna med det var så glatt. Resten av finalen var det bare å kjøre safe, forteller Jørgen til bilcross.no.

I Oldboys-klassen ble det borteseier med Henning Kvål (NMK Sandnes Jæren) i VW Golf til topps – den eneste som kom seg gjennom hele Sommerfestivalen 2015 ubeseiret, med åtte strake heatseiere og seier i A-finalen.

Syversen2

FULL KONTROLL: Etter en sving av A-finalen var det tre igjen til å kjempe om seieren i åpen klasse. På bildet ser vi tredjemann Terje Flåten (NMK Tønsberg) og vinneren Jørgen Syversen (NMK Aremark). Foto: Stian Ormestad.