Preben Myklebust har noe «stort» på gang

mini

BYGGER BILCROSSBIL I VINTER: Et stort prosjekt med en liten bil: Morris Mini, som skal bli et skikkelig råskinn. Bilen kommer til Landskamp.no 2014 på Momarken bilbane – med landets beste bilcrosskjører bak rattet. Foto: Privat.

Årets Landsfinale-vinner har noe stort på gang for neste sesong: Store planer for en liten bil.

Etter at oppstyret rundt den unge Landsfinalen i bilcross-vinneren har lagt seg, røper Preben Myklebust (NMK Egersund) noen av planene for neste sesong.

Myklebust1

LANDETS BESTE BILCROSS-KJØRER: Preben Myklebust (NMK Egersund) har gjort det stort i år – med liten bil. Til neste år krymper bilparken enda mer. Arkivfoto: Stian Ormestad.

– Dette er definitivt det største jeg har opplevd noen gang, forteller Preben Myklebust til bilcross.no etter Landsfinale-seieren.

Han skryter også av arrangementet, og var nok ekstra glad for en Landsfinale på Sørlandet:

– Konsmo-banen har jeg kjørt eks antall ganger, så jeg stilte med en stor fordel av å kunne banen ut og inn, forteller Myklebust – både bil og sjåfør var fintunet til banen.

– Det har vært noen utrolig kjekke dager etter løpet. Jeg har nå endelig begynt og forstå at jeg faktisk har vunnet Landsfinalen!

mini2

Minier – en til bilcross-bygging, og en som skal bygges til rallycross. Det blir spennende å følge prosjektene! Foto: Privat.

Forkjærligheten for små biler er ikke blitt mindre. Nå pusses støvet av en enda mindre doning enn vinnerbilen på Landsfinalen; en Morris Mini.

Unggutten har bestemt seg for å satse mot Landskamp.no på Momarken neste år, og regner med å få håra opp Minien såpass at det satses mot ny stor-seier – med en bitteliten bil.

– Tøft å prøve ut noe helt utenom det vanlige, sier Myklebust og gliser. Helt ukjent i bilcrosshistorien er den lille, brittiske konstruksjonen dog ikke.

I det store bilcross.no-arkivet finner vi blant annet en helsvart Mini, lang type som gikk som stasjonsvogn og varebil, men fortsatt like mikroskopisk liten.

Doningen – som bare ble kalt såpekoppen av speaker – kjørte fra alt og alle på filmklipp fra på 80-tallet, blant annet på Hannevold-banen.

Minien var stort sett suveren – så lenge det varte, helt til den havarerte.

Det er få eller ingen totalseiere registrert med Mini, de hadde en tendens til å bryte sammen på veien til seier.

Er det en mann som kan forandre på den statistikken, så er det sørlendingen Myklebust – som har mye å forsvare når han tar fatt på en ny bilcross-sesong i 2014.

– De bilene er helt konge. Jeg skal bygge en rallycross-Mini etter hvert også, forteller Myklebust som har enda et Mini-karroseri stående til det formålet.

Myklebust2

LITEN RISKOKER – SATSER ENDA MINDRE: Preben Myklebust (NMK Egersund) vant Landsfinalen 2013 med en liten riskoker – en Toyota Starlet. Nå satser han på en enda mindre bil foran 2014-sesongen. Arkivfoto: Stian Ormestad.

,