Vinterløp – uten ett eneste snøfnugg på bakken

vinterlop1

TETT INN I FØRSTE SVING: Stian Ormestad (NMK Tønsberg) leder an fra start til mål. Foto: Jan A. Holshagen.

2005-sesongen braket løs på Hakavik lørdag. Perfekte forhold, men ikke mye som minnet om vinterløp.

Forholdene minnet ikke mye om vinterløp, men med bar bakke og tæle var det glimrende forhold å arrangere billøp på. KNA Eiker klarte to omganger på timen og løpet ble utvidet med en ekstra omgang.

Buskerud-kjørerne var godt forberedt og halve A-finalen besto av alle de fremste kjørerne fra fylket, alle i A-finalen var i Landsfinalen i fjor: Hjemmekjørerne Lars Erik Bryn (KNA Eiker), Alf Dragseth (KNA Eiker) og Erik Weberg Hansen (KNA Eiker). 

På bortebane hadde boblekjøreren Kevin Taylor (NMK Eidsvoll), Rune Grønvold (NMK Bø) og Stian Ormestad (NMK Tønsberg) kommet seg til A-finale.

Best etter innledende omganger var hjemmekjører Alf Dragseth (KNA Eiker) i Volvo.

Etter en trøblete start på løpet med en snurr og frontkollisjon med en Chevrolet klarte Ormestad å redde seg inn i finalen og vant overlegent med en skakk Renault 10.

På andreplass fulgte Volvoføreren Alf Dragseth som sikret andreplassen med sterkt press bakfra. Tredjeplassen gikk til fjorårets dobbeltvinner Rune Grønvold (NMK Bø) i Saab. Lars Erik Bryn (KNA Eiker) fulgte på fjerde, Erik Weberg Hansen (KNA Eiker) på femte, begge i Opel Ascona.

Juniorklassen ble dramatisk og det toppet seg med en bråstopp og en taking femten metet før målstreken i finalen.

Thomas Andre Imingen (KNA Eiker) var jevnt over best og vant velfortjent med en strøken Opel Manta. Både Kai Andre Hansen og Magnus Amundsen la Saabene sine på taket, sistnevnte i suveren ledelse i innledende omgang.

Bak Imingen på resultatlista kom hjemmekjører Bjørnar Gulhaugen (KNA Eiker) i Ford Escort foran tredjemann Marius Dahl (KNA Modum & Ringerike) i VW Golf.

Løpet ble filmet av Ormis Media, både for Bilcrosskavalkade 2005 og bilcross-program på Canal Motor.