Dobbel Spangen-seier i sesongåpningen på årets Juniorlandsfinale-bane: – Morsom og knotete

SEIER PÅ SEIER: Men noen seiere er viktigere enn andre. Som seier i Juniorlandsfinalen to år på rad, og seier i sesongåpningen på årets Juniorlandsfinale-arena. Tobias Spangen (NMK Hamar) er klar for å kjempe om en tredje Juniorlandsfinale-seier i år, her avbildet etter seier i 1. runde i Bilcross.no-cup 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sist helg var det sesongåpning på årets viktigste arena for bilcross-juniorene: Bollandsmoen motorbane, NMK Melhus. Det er der landets beste bilcross-junior skal kåres i august 2024.

Også Spangen-seier: Se og hør 1. runde i Bilcross.no-cup 2024.

På startlisten til NMK Melhus sin sesongåpning på Bollandsmoen motorbane søndag 2. juni 2024 sto Tobias Grandum Spangen (NMK Hamar) påmeldt – med ett mål for øye: Bli kjente med årets Landsfinale-bane. For det vil smake med enda en Juniorlandsfinale-seier:

Tobias vant Juniorlandsfinalen som førsteårsjunior tilbake i 2022, så vant han igjen i 2023, og skulle han klare enda en seier i 2024 blir han historisk. Ingen andre har klart noe liknende.

Noen seiere er viktigere enn andre

ÅRETS JUNIOR-OPPGJØR: Skal gå på Bollandsmoen motorbane, den første helga i august 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Tobias vant allerede sitt første løp for sesongen i april, på Vårløpet på Kongsberg og 1. runde i Bilcross.no-cup 2024. Der svarte han i seiersintervjuet at han hadde ikke store trua på nok en Juniorlandsfinale-seier, men at han skal forberede seg så godt han bare kan.

Som en del av disse forberedelsene tok han turen til sesongåpningen på årets Landsfinale-bane sist helg, den første søndagen i juni.

Og selv om denne karen har vunnet mye, er det noen seiere som er viktigere enn andre.

Som denne seieren på årets Juniorlandsfinale-arena.

Ikke helt klar, men noe nærmere

– Gratulere! Hvordan likte du årets Juniorlandsfinale-bane?

– Tusen takk! Banene er morsom og knotete!, er den suverene NMK Hamar-juniorens attest.

– Da er du klar for Juniorlandsfinale på samme arena?

– Er ikke helt klar enda, men noe nærmere, sier Tobias med et smil.

Spangen-dominans i Trøndelag

Og ikke nok med at lillebror Tobias tok seieren i juniorklassen, så tok storebror Jonas Grandum Spangen (NMK Hamar) seieren i åpen klasse – total Spangen-dominans på Bollandsmoen.

Videre i juniorklassen kom en stor hjemmefavoritt før Landsfinale på hjemmebane Ingebrigt Eidsmo (NMK Melhus) foran nok en NMK Hamar-junior Robin Hermansen.

Også i A-finalen var Hans Iver Ljøkjel (NMK Melhus), Sander Rønning (NMK Hell) og Henrik Johannesen (NMK Aremark). Juniorklassen var løpets største klasse.

Videre i åpen klasse kom NMK Surnadal Rindal-duoen Peder Brøske Moen og Kristian Stinus Holden også på pallen.

Se Tobias vinne 1. runde i Bilcross.no-cup 2024 på Kongsberg:

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Se bilder fra løp på Bilcross.no sin Facebook-side!

,