Hele 315 har kjørt Bilcross.no-cup 2023 – slik ble totalstillingen til slutt:

GUTTEN I RØYKEN: Tobias Johansen (NMK Vikedal) var en av totalt 315 bilcrossere som tok poeng i årets Bilcross.no-cup – det ble ti poeng totalt etter en heftig kamp og i finaleløpet endte kampen slik. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Totalt 315 har deltatt i ett eller flere cup-løp fra april til september, på tre av landets beste bilcrossbaner, der 160 har slåss i seniorklassen, 103 i juniorklassen, og 52 i dameklassen.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Det ble fulle startlister på rekordtid til 1. runde i cupen med Vårløp på Kongsberg, og det fortsatte med stappfulle startlister i 2. runde med Sankthanscrossen på Sigdal, og i 3. runde og finaleløp med Mestermøte på Konsmo ble det satt deltakerrekord på banen.

Alle tre cup-løpene er todagersløp med mye kjøring og en fin sosial ramme rundt, på tre av landets beste bilcrossbaner. Med små justeringer har det vært slik, helt siden det aller første året med Bilcross.no-cup tilbake i 2015. Bak cupen står de tre arrangørklubbene NMK Kongsberg, NMK Modum Sigdal og NMK Konsmo.

Rekorddeltakelse på cup-løpene

BILCROSS.NO-CUP-SEIER: Thea Martinsen (NMK Drammen) har vunnet cupen før, og var så nære, så nære å gjøre det igjen i år – på poenglikhet med vinneren tilslutt Lena Flakk (KAK Kristiansand). Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det har neppe vært flere deltakere totalt i cupen enn i år. Nytt av året var at alle får poeng for deltakelse: 1 poeng for ett løp, 10 poeng for to, og 20 poeng for å kjøre alle tre.

Planlegging av neste års cup er i gang, den blir over samme lest som alle år tidligere – pluss endringen med bonuspoeng for deltakelse, som også vil gjelde i 2024.

I år ble tre nye cup-vinnere ble kåret, les mer om det her.

Bilcross.no-cup sammenlagt 2023-sesongen:

Bilcross-no-cup 2023 – sammenlagt senior (160 deltakere totalt).

Bilcross.no-cup 2023 – sammenlagt junior (103 deltakere totalt).

Bilcross.no-cup 2023 – sammenlagt dame (52 deltakere totalt).

Av de 315 som har tatt poeng, har rundt hundre kjørt bare ett av løpene og ikke tatt poeng for finalekjøring. 46 deltakere har kjørt to løp, og 13 har kjørt alle tre løp. Resten har tatt bonuspoeng for deltakelse i ett eller to løp i kombinasjon med poeng for finalekjøring.

VINN OG FORSVINN MED SAMME SINN: Kristoffer Ødegården (NMK Bø) hadde noe stort på gang i finaleløpet på Konsmo, frem til det ble bom stopp – men denne karen er like blid. Kristoffer kunne kjempet om en topp-ti-plassering i cupen, men endte etter smellen på en 36. plass med 17 poeng etter å ha kjørt to løp og tatt finalepoeng i 1. runde. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

VARIERT CUP-SEIER: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) klarte det han hadde satt seg som mål: Vinne cupen med tre helt forskjellige biler, først boble, så Volvo 245, og til slutt Opel Astra i finaleløpet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

SEIER – FØRST OG SIST: Lena Flakk (KAK Kristiansand) vant 1. runde i cupen på Kongsberg, men mistet ledelsen i 2. runde på Sigdal, – da mistet jeg også trua, forteller Lena. Som tok tilbake ledelsen og vant cupen totalt med minste mulige margin tilslutt. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.