Alt klart for sesongavslutning med Sølvcrossen på Kongsberg – med Hofton som favoritt i ny klasse

SUPER-SESONG: Henrik Hofton (NMK Modum Sigdal) avsluttet en fantastisk juniorkarriere med sølv i Bilcross.no-cup 2023 sammenlagt. Nå er han klar for Sølvcrossen 2023, og debuten i seniorklassen der. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Henrik Hofton har hatt en fantastisk sesong, i sitt siste år som junior. Nå tar han steget opp i seniorklassen – i sesongavslutningen på samme bane som han vant sesongåpningen.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Mimre? Se Bilcross.no-bildene fra Sølvcrossen 2022.

Vi kan ikke på stående fot komme på noen som har vunnet to løp på samme bane – først i junior- så i seniorklassen. Så Henrik Hofton (NMK Modum Sigdal) kan, hvis han slår til i sin senior-debut, gjøre noe stort og helt særegent til helga.

For da kjøres Sølvcrossen 2023 på Kongsberg motorsenter, med hele 185 deltakere påmeldt – blant dem Henrik Hofton, som vant sesongåpningen på Kongsberg som junior.

– Det blir boble, ja

SEIER! Det ble seier i sesongåpningen, med boble, i juniorklassen. Nå skal de voksne kara og kvinnfolka få bryne seg på en av landets fremste juniorer denne sesongen, som gjør sin debut i seniorklassen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Jepp, dette blir første forsøket med de store gutta, sier en spent sigdøling til Bilcross.no. Om et eventuelt favorittstempel allerede i sitt første seniorløp, sier Henrik:

– Hadde vært helt rått å fått til noe sånt, men jeg velger å ikke sikte så høyt, vil ikke gå inn i seniorklassen og tro jeg er noe, gitt. Har respekt for dem som har kjørt så mye lenger enn meg, så velger å ikke være høy i hatten.

Og Henrik bekrefter: Det blir boble, som det var da han vant juniorklassen i våres.

Fantastisk startfelt

KONGSBERG-EKSPERTEN: Morten Sætren, her sammen med datter og junior trening Silje (begge NMK Tønsberg), er klar for å kjempe om en ny seier i Sølvcrossen på Kongsberg. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det er et fantastisk startfelt i samtlige klasser til helga, likevel peker Mats Bjerknes i Bilcrosspraten ut den ferskeste senioren av dem alle, Henrik Hofton, som en av tre favoritter.

De to andre er rutinerte ringrever som det begynner å bli veldig lenge siden var juniorkjørere: Kristoffer Gutu Holt og Kongsberg-eksperten Morten Sætren (begge NMK Tønsberg).

Sistnevnte vant sesongåpningen på samme bane, hans tredje seier og femte pallplassering på Kongsberg.

Stort startfelt i alle klasser

SISTE REST: Sølvcrossen er det siste store bilcrossløpet her til lands denne sesongen, bare Neglespretten kan skilte med nesten like mange til start den første helga i oktober. Nå skal siste rest brukes opp av bilcrossbiler! Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Hvem Mats ellers har trua på til helga, kan du høre i denne ukas Bilcrossprat. Det er et stort startfelt i samtlige klasser – også veteranklassen. Mats tipper på alle bilcrossklasser, som vanlig.

Startlister finner du her, tilleggsregler her, og all info om løpet finner du på arrangørens nettsider her (alle eksterne lenker). Første start går klokka 09.00 begge dager, både lørdag 16. og søndag 17. september 2023.

Sølvcrossen har vært et storløp helt siden 1980-tallet på Kongsberg motorsenter, rett utenfor gruvebyen i Buskerud.

Bli med langt tilbake i bilcrosstid – Sølvcrossen 1988:

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!