Starter sesongen i Sverige: – Moro å komme i gang

KLAR: Lars Victor Svendby (NMK Gardermoen) skal kjøre sitt første juniorløp, etter junior trening i fjor. Junior-debuten i fellesstart kommer i Sverige denne helga, lørdag 4. februar 2023. Foto: Privat.

Tre nordmenn starter 2023-sesongen rekordtidlig denne helga, men det er likevel på overtid.

Bilcrosspraten: Brekt arm og hjulspor over skotuppen.

Det er nemlig tredje forsøket på å kjøre løpet på Hällefors i Sverige, etter at vinterløpet er blitt utsatt to ganger tidligere.

Ved første forsøk 14. januar var fire nordmenn klare. Så ble løpet utsatt til siste januar-helga, for så å bli utsatt igjen til denne første februar-helga.

Strålende forhold i Sverige

KLAR: Jørn R. Grinden (NMK Elverum) vant Landsfinalen i 2008 og 2019, og det første Eliteracet – for å nevne noe. Her etter den siste seieren. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Nå er tre nordmenn på startlisten, og lørdag 4. februar 2023 blir løpet noe av. Arrangøren melder om strålende forhold på banen, der det skal kjøres med ispigg.

De tre med norsk flagg på bilen er Jørn R. Grinden (NMK Elverum) i Saab i seniorklasse, og Lars Victor Svendby (NMK Gardermoen) i Saab og Marie R. Grinden (NMK Elverum) også i Saab i juniorklasse.

Lars Victor kjører sitt første juniorløp, etter fjorårssesongen i junior trening. Marie starter nå på sin andre ordinære juniorsesong, etter ett år med junior trening og fjoråret i ordinær juniorklasse.

Jørn R. Grinden trenger neppe noen lang presentasjon her på Bilcross.no – vi kan nevne at han har vunnet Landsfinalen i bilcross to ganger, pluss en hel haug med storløp.

– Målet er å fullføre

KRASJ: Marie Grinden (NMK Elverum) har vært med på mye allerede, som her da hun som junior trening dro av banen på hjemmebane for to år siden. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Målet er å komme i gang med sesongen, og egentlig bare fullføre løpet, forteller Marie Grinden, som deler bil med pappa Jørn. Hun var gjest i Bilcrosspraten på Bilcross.no

Juniorjenta er ivrig på å komme i gang med sesongen, og da må man over riksgrensen til Sverige for å få kjørt løp. Her i Norge er det ingen vinterløp på kalenderen.

Marie mener det kjøres litt hardere i svensk folkrace enn i norsk bilcross, men hun lar seg ikke skremme av mer platekontakt og tøffere taklinger på banen:

Marie rullet på taket for første gang i fjor, og det var en såpass hard rundvelt at lisensen ble tatt på bilen.

Slåss seg vei i Sverige

KLAR: Lars Victor Svendby (NMK Gardermoen) er klar for svensk slåsskamp med en allerede ganske så skrukkete Saab. Sjansene er store for at den vil bli enda mer skrukkete etter vinterløpet lørdag 4. februar 2023. Foto: Privat.

Det store målet i år er Juniorlandsfinalen, men det er en bane Marie har litt dårlige erfaringer fra: Der brakk hun armen i sin test av Sigdal-banen i fjor.

Så dette er ei juniorjente som ikke lar seg pille på nesen, og som skal slåss seg vei i Sverige sammen med de andre nordmennene.

Bilcrosspraten: Brekt arm og hjulspor over skotuppen:

leser du og SETTER PRIS PÅ Bilcross.no?
VIL DU STØTTE ER Bilcross.no-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!