Se Bilcross.no-bildene fra sesongstarten 2020

ÅRETS FØRSTE START: Årets første line-up, med 3-timersløp på Moa lørdag 29. februar 2020. Foto: Stian Ormestad.

Som alltid i bilcross, gikk noen altfor hardt ut. Så allerede i aller første løp for sesongen fikk vi både havari, rulling på taket, og en hel haug heftige fighter. Og sesongens første seier.

Se alle Bilcross.no-bildene fra 3-timersløp på Moa 2020 – oppdatert!

Bilcross-sesongen 2020 er i gang! Første arrangør ut denne sesongen – akkurat som for to år siden – var NMK Aurskog Høland.

Men føret på Moa var langt ifra det samme som for to år siden. Den gang var det full vinter, i år kom det noen lette snøfnugg som aldri la seg på bakken.

Tre – fire biler over målstreken

Det ga ganske perfekte baneforhold – ganske tørt, ganske bart, hard og fast under lag hele veien, også på grusen med skikkelig tele i bakken.

Samtidig som dette ga godt feste, var det også nådeløst mot bilene. Den ene bilen etter den andre fikk problemer med forstilling og bakstilling.

Det var faktisk bare tre biler som kjørte for egen maskin over målstreken da målflagget kom opp etter tre timers kamp – og en fjerde som slet seg over målstreken med bærebrua jekka fast med en jekkestropp.  

Himmelsprett med kvalifisering til årets Landsfinaler

Sesongen fortsetter på Moa med den tradisjonsrike Himmelspretten torsdag 21. mai, tellende som kvalifiseringsløp til årets Landsfinaler.

Vinnerteamet med Emil Gjenga Lund, Anders Solberg og Kjetil Stamstad (alle NMK Hamar) har alle planer om å komme tilbake på Himmelspretten, for å kvalle til både junior- og seniorlandsfinale.

I tillegg til pokal, heder og berømmelse, var førstepremien også gratis startkontingent til hele laget på Himmelspretten.

Se bilder fra årets første bilcrossløp:

Her finner du alle Bilcross.no-bildene fra 3-timersløp på Moa 2020.

Bilcross.no har alltid vært og vil alltid være gratis. Men mange spør om å likevel få bidra, så derfor har vi somla oss til å opprette Vipps: 54 02 81. Alle monner drar, bidra bare hvis du har lyst!

Bakgrunn: Sesongstarten sladdes igang på Moa!

Les mer om 3-timersløp i Bilcross.no-arkivet.

,