Talentracet 2019: Kort, men knallhard startliste!

GRENLAND MOTORSPORTSENTER: Store deler av norgeseliten samles til tidenes første Talentrace på Grenland motorsportsenter helga 29 – 30. juni 2019. Foto: Stian Ormestad.

Talentracet kjøres for aller første gang til helga, 29 – 30. juni. Sjelden har vi sett en startliste der det er tettere mellom kanonene?

Påmelding kan gjøres her (ekstern lenke).

Av snaut hundre navn på startlisten, er så å si alle store bilcrossnavn av gammel og nyere sort – og noen gjør bilcross-comeback etter flere år i andre bilsportgrener.

KLAR FOR TALENTRACET 2019: Christian Hobæk (NMK Larvik), årets bilcrossnavn. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk den imponerende startlisten her (ekstern lenke).

Et løp med «det lille ekstra»

Så var det aldri meningen at dette skulle bli løpet med det største startfeltet, men heller de største talentene – med et maks antall på 90 seniorer, 20 damer og 20 juniorer.

Og det er fortsatt mulig å melde seg på for alle som vil bryne seg på store deler av norgeseliten, påmeldingsfristen går ut torsdag 27. juni klokka 18.00, melder arrangøren til Bilcross.no.

Fredag er det trening fra klokka 19.00 til 21.00, lørdag går første start klokka 10.00, og det samme søndag. Det skal kjøres fire innledende omganger og finaler.

KLAR FOR TALENTRACET 2019: Per Christensson (Fryksdalen MK) har vunnet Landskamp.no to år på rad. Her sammen med en annen favoritt på Grenland, Jørn R. Grinden (NMK Elverum) Foto: Stian Ormestad.

– Vi vil prøve å lage et løp med det lille ekstra og ønsker ALLE velkommen til Grenland motorsenter. Derfor er påmeldingen åpen for ALLE frem til torsdag klokka 18.00, så sleng deg med på et heftig bilcrossløp!

KLAR FOR TALENTRACET 2019: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland), fjorårets Juniorlandsfinale-vinner på samme arena. Foto: Stian Ormestad.

Gamle og nye kanoner

Blant de gamle bilcrossheltene som gjør bilcross-comeback, er Frode Leirhol (NMK Valdres), Stein Svardal (NMK Konsmo), med flere.

Blant de yngre kanonene finner vi flere fra eliten i rallycross super 1600: Både 1. plass og 2. plass i NM-sammendraget, Robin Bakke Andresen (NMK Trøgstad) og Asgeir Taraldsen (NMK Melhus), skal bryne seg mot norges beste i bilcross.

Marius Bermingrud står også på startlisten, han konkurrerer for fult i Europamesterskapet i super 1600 med sin nye Skoda.

Blant den ypperste bilcrosseliten finner vi navn som Lasse Rud (NMK Gardermoen) som vinner de fleste løp han stiller i, første Eliterace-vinner Jørn R. Grinden (NMK Elverum), og årets Eliterace-vinner Martin Borten (NMK Melhus).

Vi har også Escort-eksperten Bjørnar Endrerud (NMK Nedre Hallingdal) og Volvo-versting Steffen Raaholdt (NMK Valdres) på startlisten.

KLAR FOR TALENTRACET 2019: Sondre Evjen (NMK Gol), tidligere Juniorlandsfinale-vinner og nå rallycrosser. Foto: Stian Ormestad.

Landskamp-vinner Steffen Hansen (NMK Gardermoen) stiller med et flak av en Honda, Sondre Evjen (NMK Gol) kommer med en av sine strøkne VW bobler, og Jon-Petter Malmberg (NMK Aremark) skal man heller ikke se bort ifra:

KLAR FOR TALENTRACET 2019: Jon-Petter Malmberg (NMK Aremark), vinner av Sommerfestivalen med VW boble. Foto: Stian Ormestad.

Han vant Sommerfestivalen etter ti omganger og finale med boble.

Fra Sverige kommer nordbaggarnas store skrekk og dobbelt Landskamp-vinner i tidligere tider: Per Christensson (Fryksdalen MK), og han har med seg flere sterke svenske navn.

Og førstnevnte Frode Leirhol møter guttungen Petter Leirhol (NMK Valdres), en av få som har klart mesterstykket å vinne både NMKs Juniorlandsfinale og Landsfinale.

Generalprøve for ny bilcrosstrase

Det er blitt kjørt mange varianter på banen, som har fått mye skryt opp gjennom årene siden åpningsløpet på Grenland motorsportsenter høsten 2010.

Men traseen som ble staket ut til fjorårets Juniorlandsfinale fikk mye kritikk.

Det er blitt jobbet med en ny bilcrosstrase siden i fjor, og denne helga blir det generalprøve for traseen som virker veldig lovende.

Litt tilbake til start, slik banen var i åpningssesongen med mange biler til start og stor suksess.

Markedsligaen kommer med over 250.000 sponsorkroner

KLAR FOR TALENTRACET 2019: Steffen Hansen (NMK Gardermoen) kommer så å si rett fra Landskamp.no-seier på Momarken. Foto: Stian Ormestad.

At en motorsportprofil som Even Hvaal har trukket i trådene sammen med mange gode hjelpere, har skapt en stor interesse rundt løpet.

KLAR FOR TALENTRACET 2019: Petter Leirhol (NMK Valdres) har vunnet både junior- og senior-Landsfinale. I Talentracet skal han konkurrere mot pappa Frode Leirhol (NMK Valdres) – som «bare» har vunnet senior. Foto: Stian Ormestad.

– Vil også minne om at Markedsligaen kommer med sine samarbeidspartnere og vil se etter flere potensielle utøvere å sponse videre.

– Det ryktes om at de kommer med over 250.000 kroner, heter det i et skriv fra arrangøren.

I tillegg teller Talentracet som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for både senior og junior.

Påmelding kan gjøres her (ekstern lenke).

Oppdatert startliste finner du her (ekstern lenke).

Sjekk tilleggsreglene for Talentracet 2019 (ekstern lenke).

Mer info på arrangøren NMK Grenlands nettside.

TALENTRACET 2019: Helga 29 – 30. juni 2019 på Grenland motorsportsenter. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også liste over alle kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinaler.