Hvem blir årets Dreamteam?

NMK Elverum åpner på tampen av påsken påmeldingen for sesongstart på Starmoen – og hvilken sesongstart det blir!

På en og samme helg kjøres det tradisjonsrike Mailøpet og årets Dreamteam, hele moroa i regi av den driftige klubben NMK Elverum.

Påmeldingen er nå åpnet på arrangørens nettside, på formiddagen 2. påskedag 22. april, informerer Therese Bruer Larsen på vegne av NMK Elverum:

SKIKKELIG BILCROSS PÅ STARMOEN: Lange startlister og fulle publikumsskrenter rundt banen. Det er bilcross på Starmoen, det! Foto: Stian Ormestad.

– Vi ønsker velkommen til vårt årlige Mailøp som teller som kvalifisering til NMKs Landsfinale for junior og kval til NMKs Landsfinale for senior (sitat oppdatert etter denne kunngjøringen 25. april). Søndag 12. mai arrangerer vi også Dreamteam 2019!

SESONGSTART PÅ STARMOEN: Mailøp, Dreamteam og Elverumfestivalen står på planen for NMK Elverum. Foto: Stian Ormestad.

– Gå ikke glipp av sesongstart på Starmoen motorbane!

Lagløp med mye taktikk

Da Dreamteam kom som et friskt pust inn i norsk bilcross for to år siden, ble det nye løpskonseptet tatt veldig godt i mot:

Her nytter det ikke bare å ha en grom bil og være en god sjåfør, her må du også ha hodet og teamkompiser med deg.

Som så mye annet moro i bilcrossen – og bilcrossen i seg selv – kommer også denne ideen fra Sverige.

Kjemper for laget

Kort fortalt skal det kjøres lagløp, i senior er det seks førere med hver sin bil på hvert lag. For junior blir det parkonkurranse.

Alt over samme lest som før, i dette som blir det tredje Dreamteam-oppgjøret, forteller Therese til Bilcross.no.

I hvert heat kjøres det to fra hvert lag og det er om å oppnå høyest poengsum for laget som en helhet.

HISTORISK DREAMTEAM: Tidenes første Dreamteam-vinnere var et skikkelig dreamteam: Dobbel Landskamp-vinner Lasse Rud (NMK Gardermoen), det årets Rendalspokal-vinner Magnus Bergsjøbrenden (NMK Gardermoen), friskusen Stian Hoel (NMK Gjøvik), en av Midt-Norges fremste førere Emil Folvik (NMK Orkla), og hjemmekjørerne Richard Skjæret (NMK Elverum) og Jørn R. Grinden (NMK Elverum) – det årets Eliterace-vinner. Foto: Stian Ormestad.

Nytt av året er at deltagere i Mailøpet lørdag kan bruke samme bil også i Dreamteam søndag – uten å risikere å miste bilen på bud etter lørdagens kjøring.

NYSTRØKET OG KLAR: Den drillede arrangørstaben i NMK Elverum er klare for en ny sesong. Foto: Stian Ormestad.

Dette etter dispensasjon fra NBF, ifølge tilleggsreglene for løpet. Påmelding og foreløpige startlister finner du her (eksterne lenker).

Elverumfestival i august

Årets største happening er som vanlig Elverumfestivalen på Starmoen, som feiret 20 år i fjor – og som i alle år har vært et av sesongens største bilcrossløp.

Årets dato er 10 – 11. august 2019.

Les mer om Dreamteam i Bilcross.no-arkivet.

Les mer om NMK Elverum i Bilcross.no-arkivet.