Hvem i all verden kan slå Sindre på hjemmebane?

PÅ TOPPEN AV PALLEN: Sindre Løland (NMK Konsmo) får avslutte sin juniorkarriere med NMKs Landsfinale for junior på hjemmebane. Kvalløpet på samme bane vant han suverent! Foto: NMK Kvinesdal.

Alt er på stell for Sindre Løland, denne siste juniorsesongen: Seier i sesongåpningen på hjemmebane, som også er årets Landsfinale-bane for juniorene. Og Landsfinale-bilen er straks klar for testing runde etter runde, helt til Juniorlandsfinalen braker løs i august.

Sjekk også: Juniorkval på samme bane som Juniorlandsfinalen.

Sindre Løland (NMK Konsmo) er en av mange raske juniorkjørere fra sørlandsklubben NMK Konsmo som i år skal huse NMKs Landsfinale for junior.

BILCROSSTALENT: Sindre Løland (NMK Konsmo) hadde det så travelt til sesongstart på hjemmebane, at han rakk ikke lakkere bilen. Men i august er han tilbake i sine sedvanlige blå-hvite farger. Foto: Privat.

Sindre kom som et stjerneskudd inn i bilcrossen:

Fire strake heatseiere og A-finalekjøring i Landsfinalen allerede i sitt første junior-år. Det endte riktignok på taket i A-finalen, men dog: For en prestasjon av en førsteårsjunior.

Senere er det blitt flere seiere, som for eksempel seier to år på rad i Landskamp på Momarken.

Det ville være en stor drøm som går i oppfyllelse hvis juniorkarrieren blir toppet med seier i Juniorlandsfinalen på hjemmebane:

– Jeg gleder meg utrolig masse!

– Det er veldig stas at jeg får oppleve Landsfinale på hjemmebane!, sier Sindre til Bilcross.no. Han røper at byggingen av Landsfinale-bilen er godt i gang. – Jeg håper på en bra plassering og gleder meg utrolig masse!

Det blir ikke få treningsrunder frem til Landsfinale-dato 3. august. – Jeg satser på å få teste litt med landsfinalebilen og få den helt optimal frem mot løpet.

Og det til tross for at Sindre helt tydelig har fått opp farta og allerede kjenner Landsfinale-banen ut og inn. For i juniorkvalløpet søndag 14. april var han helt suveren med sin VW Golf.

Suveren fra første start til siste målgang

KVALIFISERTE PÅ KONSMO: Sindre Løland, Eivind Riisland, Trond Simen Larsen, Andrine Rafoss i midten kvallet i Bergen, Håvard Ø. Johannessen, Jonas Spangen og Håkon Tisland nærmest premiepallen. Foto: NMK Kvinesdal.

Tre strake heatseiere, med bonuspoeng for bestetid i alle tre omgangene, og en suveren A-finale-seier tilslutt.

Så travelt hadde Sindre det, at han rakk ikke å lakke bilen i de kjente blå-hvit-fargene: – Derfor ble det bare originalfargen på bilen, med spraylakkert front. Dessuten forsvant bilen på bud, så….

– Så du blir å se i blått og hvitt i august?

– Det er helt sikkert!

– Så bra. Kom tidlig på dere, denne uvanlig tidlig sesongåpningen på Sørlandet?

– Haha, ja – stemmer det! Er fortsatt så kaldt at malingen ikke hadde tørket likevel!

Grytidlig sesongåpning i sør

SUVEREN: Tre strake heatseiere, tre bestetider, og seier i A-finalen. Bedre kan man ikke gjøre det. Foto: NMK Kvinesdal.

På grunn av NM-runde i rallycross i mai, ble sesongstarten på Konsmo motorbane fremskyndet til april, helga før påskeuka.

På løpsmorgen ble det faktisk skrapet is av frontrutene, og det tegnet til å bli en kald og hutrete dag på Konsmo motorbane. Men sola dukket opp og prydet sesongåpningen i sør, og det ble en flott bilcrossdag:

– NMK Konsmo vil få takke absolutt alle dere som stilte opp som funksjonærer – uten dere, ingen løp!, skriver NMK Konsmo:

– Takk til alle dere som kom og kjørte, kom og så på, og alle andre som gjorde løpet mulig – og ikke minst samarbeidspartnere og sponsorer. Alle er gull verdt! Vi håper at dere kommer igjen.

– En ekstra tusen takk til de som har stått på å hjulpet oss å fikse ting som var gått i stykker, og som hiver seg rundt kveld/helg, og de som har jobbet dugnad siste uka.

SENIORVINNER: Joachim Kerim (NMK Konsmo) sørget for hjemmeseier også i åpen klasse. Foto: NMK Kvinesdal.

Joachim Kerim (NMK Konsmo) i VW boble vant åpen klasse. Daniel Laudal bilcross-snappet fra løpet – legg til bilcrossno.

A-finalister i juniorkvalløp på Konsmo:
1. plass Sindre Løland (NMK Konsmo) VW Golf
2. plass Trond Simen Larsen (NMK Konsmo) Honda
3. plass Jonas Spangen (NMK Hamar)
4. plass Håkon Tisland (NMK Konsmo)
5. plass Andrine Rafoss (NMK Konsmo) Honda
6. plass Håvard Johannessen (NMK Modum Sigdal) VW boble

Også 7. plass Eivind Riisland (NMK Åmli) er kvalifisert, siden Andrine Rafoss kjørte A-finale i Bergen dagen før og var med det allerede kvalifisert.

Løpet teller som reservekval til Landsfinalen for åpen klasse.

A-finalister i åpen klasse på Konsmo:
1. plass Joachim Kerim (NMK Konsmo) VW boble
2. plass Jørn Rødland (NMK Konsmo) Mercedes-Benz 190
3. plass Frode Kallhovd (NMK Kvinesdal) BMW
4. plass Kim Lien (Froland Motorsport) Volvo
5. plass André Tronstad (KAK Kristiansand Automobil) Ford
6. plass Mats Bakken (NMK Konsmo) Volvo

Resultatliste NMK Konsmo 14. april 2019 – alle klasser.

Her finner du nettsiden for NMKs Landsfinale for junior 2019.

Sjekk også: Liste over kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinaler 2019.

,