Fredags(bilcross)filmen: To og to heat av gangen…

FRA ARKIVET: Sjelden har en omgang gått kjappere unna enn på Hovlandbanen senhøsten 1987: To og to heat ble sluppet ut på banen samtidig. Og det gikk bra, så lenge det varte…

Se flere filmer fra Bilcross.no-arkivet her – abonner på YouTube-kanalen!

Filmen vises som vanlig fra klokka 19.00 førstkommende fredag!

Bilcrossen ble etter sin spede start høsten 1981 veldig populær utover 1980-tallet, og tusenvis av tilskuere så startlistene bli lenger og lenger.

VINNER: Even Hvaal (KNA Vestfold) i VW boble blir suveren seierherre til slutt. Foto fra filmen.

Hvordan kunne man la flest mulig kjøre?

Smart – eller…?

NMK Larvik trodde de hadde funnet på noe veldig lurt – men det ble bare med dette ene forsøket, senhøsten for 32 år siden.

Første omgang går unna så det suser: Først går starten for det ene heatet, før en ny start går når det første heatet er halvveis på sin første runde.

Det går strykende, det – så lenge det ikke blir noe tull på banen. Men i kjent bilcross-stil så blir det jo alltid trøbbel på banen.

Når det hardner til i andre omgang, blir denne omgangen på sin side rekordlang.

Det blir bare kjørt to omganger og finaler.

RASK BANE: Hovlandbanen var rask og bred for sin tid, men farten skulle reduseres med sjikaner. Her ble det mange bråstopper. Foto fra filmen.

En kuriositet i bilcrosshistorien

Hovlandbanen i Larvik var den aller første raske bilcrossbanen. Her ble det kjørt på travbanen, med noen sløyfer innom indre bane.

Som vi ser på filmen kom bilcrossere langveisfra for å kjøre her.

Her ble det kjørt bilcross fra midten av 1980-tallet og frem til det aller siste bilcrossløpet tilbake i 2003. I dag fungerer deler av banen som uteområde for en barnehage og parkering for Nordbyen kjøpesenter vis-a-vis.

Denne fredags(bilcross)filmen er ikke fra det mest dramatiske løpet i bilcross-historien. Til og med A-finalen går ganske så ryddig for seg, med Even Hvaal (KNA Vestfold) til topps.

Men forsøket på denne løpsformen en høstdag for 32 år siden er en kuriositet i bilcrosshistorien, ved verd å vise frem.

EFFEKTIVT – SÅ LENGE DET VARTE: Bilcross på Hovlandbanen var svære greier på 1980-tallet og frem til banen ble stengt for bilcross etter avslutningsløpet i 2003. Foto fra filmen.

Fredags(bilcross)filmen ligger klar og vises fra klokka 19.00 fredag. Her finner du flere fredags(bilcross)filmer.

Bilcross.no legger ut hele filmen gratis, så alle kan få se den. Men har du lyst til å betale noen kroner, så vi kan bruke enda mer tid og penger på å fortsette digitaliseringen av vårt enorme videoarkiv? Bidra gjerne hvis du har lyst: Vipps til 54 02 81.

Abonner gjerne på Bilcrossarkivet på YouTube!

Les også: Bilcross.no gir bilcross til folket!

Se flere bilcrossvideoer i Bilcross.no-arkivet.

, ,