Vinnerlaget: – Vi satset på rutine ut fra start!

3-TIMERSLØP: Bare blide bilcrossfjes å se på Grenland motorsportsenter, med rekordtidlig sesongstart i det nye året. Og aller blidest var trioen Steinsholt, Bøhmer og Løver som tok hjemmeseier. Se video fra løpet over!

Følg også Bilcross.no på snap og insta – legg til bilcrossno.

NMK Grenland inviterer til rekordtidlig sesongstart med 3-timersløp lørdag 12. januar, og fortsetter gjennom vinteren med 3-timerscup 2019 over tre løp totalt.

VINNERBILEN: Ole Henry Steinsholt RX team vinner 3-timersløpet med en Volvo 245. Foto: Stian Ormestad.

Team Turk med Johnny Hansen på førsteetappen tok en knallstart, og gikk opp i tet. Etter noen få runder hadde han allerede passert noen konkurrenter med en runde.

Dessverre holdt ikke det lenge, for det begynte å lukte kløtsj og til slutt sa girkassa takk for seg. 

Skilte 32 sekunder etter tre timer og over hundre runder

Da overtok Team Ottestad ledelsen, og holdt den til det var cirka halvkjørt løp.

Uten at de på banen var klar over det, utspant tetkampen seg midt i klynga mellom Jim Tony Spangen på Team Ottestad og Lina Maria Holt i Team Larvik.

KNALLSTART: Team Turk tok en knallstart, men måtte etter hvert kaste inn hånkle – men hang ikke med hodet av den grunn. Foto: Stian Ormestad.

Sistnevnte kom seg forbi og tok over ledelsen så langt.

Men de måtte begge inn til pitstop for en kjapp service og sjåførbytte, og da klatret kjapt Ole Henry Steinsholt RX team opp på førsteplass – de hadde gjort unna det siste pitstoppet allerede.

Team Larviks sistesjåfør Christian Hobæk suste forbi konkurrenter på både inner’n og ytter’n, og kjørte som en gud – og spiste seg innpå, sekund etter sekund.

Til slutt skilte det ikke mer enn 32 sekunder opp til vinnerteamet – etter tre timer og over hundre runder!

Viktige poeng i 3-timerscupen

LEDET LENGE: Team Ottestad med Jonas Grandum Spangen, Jim Tony Spangen og Arne Nilsen endte tilslutt på en sterk fjerdeplass med sin Mitsubishi Lancer. Foto: Stian Ormestad.

Tredjeplassen gikk til Team Heller bil, som vaket på rundt topp-fem stort sett hele tiden – og når det gjaldt som mest spurtet de inn til pallplass.

PITSTOP: Hele familien i sving på depotplassen til Team Ottestad. Foto: Stian Ormestad.

Team Ottestad fikk den sure fjerdeplassen, rett utenfor pallen – men sanket med seg viktige poeng i 3-timerscupen.

Cupen fortsetter med 2. runde 9. febuar, og 3. runde og finalen i 3-timerscup 2019 går lørdag 16. mars 2019 – alle rundene kjøres på Grenland motorsportsenter utenfor Skien.

Fra mekanikere til sjåfører

Vinnerteamet satset på rutine fra start, med veteranen Finn Erik Løberg først ut. Deretter tok Ole Henry Steinsholt over, før Niklas Bøhmer fikk sjarmøretappen.

Dette er karer Ole Henry har med seg som mekanikere i rallycross-satsingen. Han synes det er stor stas å få kjøre 3-timersløp på vinteren sammen med gutta som hjelper han gjennom løp hele sommeren.

Andre team besto av venner, klubbkompiser og familie, og to av teamene var tvillingteam:

Debutantene i Team Hagen stilte med mamma og to tvillingdøtre på 15 år – alle tre debutanter. Rallycrosskjører Rune Engesvoll stilte lag sammen med sine to tvillingsønner på 21 år.

Felles for de alle er at de gleder seg til neste runde av cupen. Dette er et populært tilbud fra NMK Grenland.

Ett par forbedringspunkter

MÅLFLAGGET: Trude Marthinsen finner frem målflagget etter tre timer – og da skiller det bare 32 sekunder mellom første- og andreplass! Foto: Stian Ormestad.

Ett par-tre ting kan nok strammes litt opp til de to neste rundene i cupen. Noe går rett og slett på sikkerheten løs:

Gangfart i depot er ikke alltid så lett å overholde, når det koker som verst og pitstoppet skal gå kjappest mulig unna. Men det er desto viktigere å slå hardt ned på akkurat dette.

Det ble gjort, men må tydeligvis formidles i enda klarere ordlag til deltakerne før neste 3-timersløp.

Forbikjøring og full kappkjøring i gulflaggsone bør også ses nærmere på. Det var flere tilfeller av dette.

Men så fungerte heller ikke alle lyskjeglene rundt banen – eller flaggvaktene fulgte ikke helt med? Det var i hvert fall noen flaggposter uten gulblink, da det skulle vært gulsone over hele banen med safetycar utpå under berging.

Blinker det ikke i lampa, kan ikke sjåføren bak rattet lastes for å ikke respektere gulflagg.

ENDA ET TVILLINGTEAM: Team Hagen med mor Elin Hagen og tvillingdøtrene Anna og Marte Hagen på 15 år. Foto: Stian Ormestad.

Se alle Bilcross.no-bildene fra 3-timersløp på Grenland.

Sjekk liveresultater fra 1. runde i 3-timerscup 2019.

Følg også Bilcross.no på snap og insta – legg til bilcrossno.

Bakgrunn: Starter 2019-sesongen grytidlig med 3-timersløp.

,