Far og sønn stakk av med hver sin seier i Sølvcrossen

TEAM GRØNVOLD: Pappa Rune Grønvold (NMK Sande) vinner åpen klasse, og sønnen Joachim Grønvold (NMK Sande) vinner juniorklassen i Sølvcrossen 2018. Foto: Stian Ormestad.

SØLVCROSSEN 2018: Pappa Rune måtte via B-finale før han stakk av med seieren i A-finalen, mens junior Joachim slåss med en vrien gearkasse og en innpåsliten klubbkompis gjennom fem finalerunder, før far og sønn kunne klatre opp på toppen av pallen – sammen.

Se Bilcross.no-bildene fra Sølvcrossen 2018 – oppdatert!

Grønvold er langt ifra et ukjent bilcross-etternavn: Pappa Rune Grønvold (NMK Sande) har kjørt bilcross i 16 år etter debuten tilbake i 2002.

HER BLIR DET AVGJORT: Rune Grønvold (NMK Sande) klarer å snike seg på inner’n av Jon Petter Malmberg (NMK Aremark) i andre sving av A-finalen. Foto: Stian Ormestad.

Det har blitt en hel haug med seiere. Men han har også rukket å formere seg, innimellom all bilcrossen:

Fem blad Grønvold

I løpet av de senere årene har far Grønvold sendt flere arvtakere i krigen: Både Daniel, Anders og Joachim Grønvold, og en fjerde Grønvold skal prøve seg på klubbløpet senere i høst: Malin Grønvold.

– Det er litt å finne på, absolutt!, sier Rune om det å drifte en hel bilpark, bilcrosshelg etter bilcrosshelg. – Men nå om dagen er det stort sett bare Joachim og jeg som er aktive, så det er «litt mer rolig» nå.

Sølvcrossen gikk ikke helt på skinner for gamlefar Grønvold. Han måtte se seg slått av flere konkurrenter gjennom inneldende omganger, og det ble «bare» en B-finale. Men denne vant Rune greit.

En helt rå juniorfight!

I A-finalen var det bare å få revet til seg ledelsen, så fort som overhode mulig. Og det klarte Rune, og mens resten av A-finalistene slåss så lakken spruta bak ham, stakk Rune i alternativsporet ved første anledning og var egentlig aldri særlig truet.

HER BLIR DET AVGJORT: Joachim Grønvold (NMK Sande) klarer å snike seg på inner’n av Christoffer G. Torgersen (NMK Sande) i det de kommer fra hvert sitt alternativ- og ordinærspor. Foto: Stian Ormestad.

For å toppe det hele, klarte Joachim å ta junior-seieren. Det så stygt ut over første langstrekke, med skraping i gearkassa og dårlig med fremdrift. Klubbkompis og argeste konkurrent på banen, Christoffer G. Torgersen (NMK Sande), smatt forbi – og så var slåsskampen i gang.

SUVEREN: Rune Grønvold (NMK Sande) var langt ifra best gjennom innledende omganger – men ringreven var suveren da det gjaldt i A-finalen. Foto: Stian Ormestad.

Det så ut til at Christoffer hadde seieren i lomma, da han gikk inn i alternativsporet med en grei margin. Han kom ut først, men bak kom Joachim med flat pedal og hånden godt plantet på gearspaken.

Joachim kaster seg på inner’n og klarer å komme seg opp i ledelse igjen.

En helt rå fight, der sluttstillingen ble Joachim Grønvold (NMK Sande) foran Christoffer G. Torgersen (NMK Sande) og Emil Sivesind (NMK Gjøvik) på juniorpallen.

Sesongavslutning med Sølvcrossen?

For mange er Sølvcrossen – som årets siste todagers storløp – sesongavslutning. Men 2018-sesongen er langt ifra over for familien Grønvold. De vil kjøre mer: Det blir Rallebanen siste helga i september på Rune, og Neglespretten i oktober på Joachim.

– Også skal vi begge kjøre klubbløp, og der går Joachim over i åpen klasse – med mål om å slå meg, sier Rune og ler. Litt nervøs latter?

Selv om både far og sønn har vunnet mye, har de aldri opplevd å vinne hver sin klasse på ett og samme løp før.

– Dette var helt rått, jubler Joachim til Bilcross.no – mens pappa Rune løfter guttungen til værs.

TIL VÆRS! Pappa røsker tak i guttungen til ære for Bilcross.no-fotografen. Foto: Stian Ormestad.

ET LITT NERVØST SMIL? Pappa Rune får snart konkurranse av guttungen i åpen klasse. Det skjer i klubbløpet første helga i oktober. Foto: Stian Ormestad.

HJEMMESEIER! Unn-Linea Hjelde (NMK Kongsberg) blir beste bilcrossdame i Sølvcrossen 2018. Foto: Stian Ormestad.

To hjemmeseiere til NMK Kongsberg

Videre på pallen i åpen klasse, bak Rune Grønvold (NMK Sande), klatret Iver Kleven Hilde (NMK Nedre Hallingdal) opp på det andre trinnet, og Ronny Wassengen (NMK Kongsberg) på det tredje.

HJEMMESEIER! Jan Haugen (NMK Kongsberg) blir beste veteran i Sølvcrossen 2018. Foto: Stian Ormestad.

I dameklassen ble det hjemmeseier med Unn-Linea Hjelde (NMK Kongsberg) til topps i en stor og tung Mercedes på det våte føret, foran Monica Solbakken (NMK Drammen) og Line Holshagen-Lervik (KNA Drammen).

I veteranklassen ble det også hjemmeseier til Jan Haugen (NMK Kongsberg). 

Sjekk komplette resultatlister fra Sølvcrossen 2018:

Resultatliste Sølvcrossen 2018 – veteranklasse

Resultatliste Sølvcrossen 2018 – dameklasse

Resultatliste Sølvcrossen 2018 – juniorklasse

Resultatliste Sølvcrossen 2018 – åpen klasse

TRANGT I STARTEN: A-finalestarten i åpen klasse skilte ikke stort på bilene… Foto: Stian Ormestad.

Se flere Bilcross.no-bilder fra Sølvcrossen 2018 – oppdatert!

Les også: – Vi har prøvd å gjøre Sølvcrossen til noe spesielt!

Les mer om Sølvcrossen i Bilcross.no-arkivet.

,