– Vi har prøvd å gjøre Sølvcrossen til noe spesielt!

FARTSFEST: Til helga blir det full rulle på Basserudåsen, med Sølvcrossen for 24. året på rad. Det er meldt strålende høstsol, så publikumsplassen blir nok kjapt fylt opp! Foto: Stian Ormestad.

SØLVCROSSEN: Storløpet Sølvcrossen på Kongsberg har holdt seg på høyden gjennom tre tiår. Også i disse tider, helt på tampen av en sesong der flere arrangører sliter med lavere deltakertall enn på flere år, er godt over 150 biler klare til kamp på Basserudåsen.

Sølvcrossen 2018 går denne helga, 15 – 16. september, som avslutning på en fantastisk bilcross-sesong på Basserudåsen. Det startet med vårløpet siste helga i april, som telte både som 1. runde i Bilcross.no-cup og kvalifisering til årets Landsfinaler.

VINNER: Morten Sætren (NMK Drammen) tok enda en seier i Sølvcrossen i fjor. Han stiller som seg hør og bør med startnummer 1 i årets oppgjør. Foto: Stian Ormestad.

Før dette løpet måtte dugnadsgjengen brøyte snø i store mengder, men løp skulle det bli – uansett!, lovte en stor og fin dugnadsgjeng.

Sølvcrossen er blitt kjørt siden 1995

Men det største løpet sesong etter sesong har vært Sølvcrossen, så også i år. Hele 163 påmeldinger har tikket inn i skrivende stund.

Helt siden første halvdel av 1980-tallet har NMK Kongsberg kjørt store todagersløp på Basserudåsen utenfor gruvebyen i Buskerud. Mange husker kanskje Byggco-crossen?

Det var først i 1995 løpet fikk dagens navn: Sølvcrossen. Og dette storløpet har gått og gått, år etter år, kanskje ikke med de aller lengste startlistene – men aldri korte startlister, heller.

Og nå – som mange arrangører sliter med sviktene påmelding til sine løp – er det likevel god påmelding til Sølvcrossen.

– Vi har prøvd å gjøre Sølvcrossen til noe spesielt

KLARE: NMK Kongsberg-gjengen med Kim Andre Teigen i spissen er klare for fartsfest denne helga. Starten går klokka 09.00 begge dager, både lørdag 15. og søndag 16. september 2018. Foto: Stian Ormestad.

– Ja, det er moro, sier NMK Kongsberg-leder Kim Andre Teigen til Bilcross.no:

– Vi har prøvd å gjøre Sølvcrossen til noe spesielt, og mange er fornøyd med både bane og løpsgjennomføring. Så dette tyder det på at vi i NMK Kongsberg gjør noe riktig, og at dette er et løp bilcrossfolket gleder seg til.

Kim Andre Teigen gleder seg som så mange andre stort til denne helga, der spenningen er stor for hvem som tar gull i Sølvcrossen 2018.

Løpet starter klokka 09.00 begge dager, både lørdag 15. september og søndag 16. september 2018.

Stem på din favoritt i Sølvcrossen 2018 her!

Les mer om Sølvcrossen i Bilcross.no-arkivet.