Finale i Bilcross.no-cup 2018: – Det ska’ smake godt med en seier sånn på tampen av sesongen, kan du si!

BRØYTER SEG VEI: Oddmund Hansen Westby (NMK Modum Sigdal) ønsker konkurrentene lykke til med å kjempe om andreplassen. Bak ham. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS.NO-CUP: Finalen i årets Bilcross.no-cup er lagt til Sørlandsmester’n på Konsmo. Som vanlig er ordkrigen i gang, der den ene er mer sikker på seier enn den andre. Aller mest sikker er fargeklatten Oddmund Hansen Westby.

Påmelding og mer info om finaleløpet finner du hos arrangørklubben NMK Konsmo.

Bilcross.no-cup 2018 startet på Basserudåsen, NMK Kongsberg, den siste helga i april. Det ble delt ut Landsfinale-billetter, invitasjon til Eliteracet, og poeng og pengepremier i Bilcross.no-cup 2018. Cupen fortsatte på Sigdal motorsenter sankthanshelga 23 – 24. juni, NMK Modum Sigdal.

Finalerunden går på Konsmo motorbane 8 – 9. september i regi av NMK Konsmo, som en del av Sørlandsmester’n 2018. Og på løpets Facebook-side er det allerede mye artig lesning.

En nybakt mamma er storfavoritt i dameklassen?

SESONGDEBUTERER: Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo) skal riste av seg rattrusten etter mammaperm fra bilcrossen. Foto: Stian Ormestad.

Det mangler ikke på favoritter, der noen har sanket store pokaler gjennom hele sesongen, mens andre sesongdebuterer lovlig sent – som for eksempel den nybakte mammaen Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo). Hun vant Bilcross.no-cup i fjor – både finaleløpet og cupen.

I år er målet å riste av seg rattrusten, men kjenner vi denne raske jenta rett så blir hun nok med å kjempe i toppen som en av de aller største hjemmefavorittene. I cupsammendraget har hun nok ikke nubbesjans, for der troner en trio på toppen med 20 poeng og oppover i dameklassen:

Liz Wessel (NMK Drammen) har aldri vunnet cupen før, men leder nå med en første- og tredjeplass som gir 35 poeng, foran Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg) som åpnet med seier på Kongsberg og står med 29 poeng. På tredjeplass finner vi Monica Enerberg (Krabyskogen motorsport).

PALLEN: På Sigdal tok Simen Løvlid (NMK Modum Sigdal) hjemmeseier – og klatret opp i ledelse i Bilcross.no-cup 2018 – med ett poengs margin ned til nestemann på listen foran finaleløpet på Konsmo. Foto: Stian Ormestad.

I juniorklassen er det enda tettere i toppen av listen før finaleløpet: Simen Løvlid (NMK Modum Sigdal) leder med 32 poeng, med kun ett poengs margin ned til Christoffer Torgersen (NMK Sande) og bare fem poeng bak der igjen finner vi Johnny Hansen (NMK Sande).

Videre er det like tett på listen, med Sander Tobiassen (NMK Kongsberg) og Lars Løstegård (NMK Gol) hakk i hel. Thea Martinsen (NMK Drammen) og Matias Bergsjøbrenden Morten (NMK Gardermoen) deler sjuendeplassen. Videre på topp-ti før finaleløpet finner vi Joachim Grønvold (NMK Sande) og Jørgen Nyhus (NMK Sande).

SVIPPER NEDOM KONSMO FOR Å VINNE: Oddmund Hansen Westby (NMK Modum Sigdal). Foto: Simen Løvlid.

To boble-helter i ledelse av åpen klasse

I åpen klasse har de ni beste etter to av tre runder mulighet til å vinne cupen.

Aller best ligger vinneren av 1. runde på Kongsberg an, Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal), fire poeng foran Håvard Øynebråten (NMK Gol) – begge boble-førere. Jan Sverre Solheim (NMK Hurum Røyken) ligger på tredje.

Videre på topp ti: Anders Ubostad (NMK Konsmo) deler fjerdeplassen med Espen Kerim (NMK Modum Sigdal), Tommy Nyhus Ekelund (NMK Bø), Glenn R Haugen (NMK Nedre Hallingdal), Eirik Andersen (NMK Modum Sigdal), Sigbjørn Haugland (NMK Bø) og Trond Rødengen (NMK Sande) følger hakk i hel.

De fleste konkurrentene trekker frem Henning Maribo som favoritt – også på Konsmo. Han har aldri kjørt banen før, og har fortalt til Bilcross.no tidligere at han er spent på Konsmo-banen som han har hørt mye godt om.

Men Maribo må stå i ramma fra første start. Han har ikke store forspranget før finaleløpet, bare fire poeng ned til nestemann.

Har rullet på taket i tre av fire løp på Konsmo

GUTTEN I RØYKEN: Det står aldri på innsatsen når Oddmund Hansen Westby (NMK Modum Sigdal) slåss på bilcrossbanen. Foto: Stian Ormestad.

Anders Ubostad er en av mange utfordrere som er klare for kamp, godt kjent med Konsmo-banen. Han har en del andre- og tredjeplasser fra tidligere, men har aldri vunnet et bilcrossløp før. Nå er målet en A-finale.

– Men målet må først og fremst være å holde seg på hjulene, siden tre av de fire siste løpene på Konsmo har endt på taket. Et annet stort mål må være pallen i Bilcross.no-cupen, før finalen ligger jeg på en fjerdeplass.

En utfordrer – hvert fall i sine egne øyne – er Oddmund Hansen Westby (NMK Modum Sigdal). På cuprunden på hjemmebane satt han ikke bak et bilcrossratt, men holdt heller i en mikrofon og intervjuet de som vant og forsvant. Nå er speakerjobben byttet ut med kjøredress og hjelm:

– Løpet på Konsmo gleder jeg meg svært til, ska’ smake godt med en seier sånn på tampen av sesongen, kan du si! Kjørte på Konsmo i fjor, og da snøyt værgudene meg for en seier. Men nå er det nytt løp og nye muligheter, seier’n er så godt som i boks. Så detta ska’ bli rimelig gøy!

TOK OVER LEDELSEN: Liz Wessel (NMK Drammen) vant 2. runde i cupen, og tok over ledelsen fra vinneren av 1. runde Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg). Foto: Stian Ormestad.

– Ønsker alle andre lykke til i kampen om andreplassen!

På spørsmål om hvem som er hans hardeste konkurrenter, må han tenke seg grundig om – før han ramser opp en hel haug med konkurrenter som kan bli en god nummer to. Oddmund håper fjorårsvinner Joakim Kerim stiller til start:

– Bare sånn for og vise at jeg er bedre! Han er jo så høy på seg sjøl etter seier’n i fjor, så sku’ jekka’n ned noen hakk!, sier Oddmund som avslutter intervjuet slik: – Ønsker alle andre lykke til i kampen om andreplassen!

Den største spenningen blir nok i juniorklassen, der det skiller ett eneste poeng mellom første- og andreplass før finaleløpet. Også andre i øverste del av cupsammendraget så langt har en god mulighet på sammenlagtseier.

Hele 11 juniorer har en mulighet på papiret før finaleløpet på Konsmo.

Mye kjøring med seks omganger og finaler

BILCROSS.NO-CUP: Arrangørene legger vekt på mye kjøring og sosialt samvær. På Konsmo blir det hele seks omganger og finaler. Foto: Stian Ormestad.

Sørlandsmester’n i bilcross teller som tredje og siste runde i årets Bilcross.no-cup. Det er mye å kjempe om, i tillegg til poeng og pengepremier i cupen:

For hvert år legges det 3.000 kroner i vandrepokalen til Sørlandsmester’n. Etter årets oppgjør ligger det 9.000 kroner i pokalen. Så langt har Petter Von Zernichow Olsen (NMK Konsmo) og fjorårsvinner Joachim Kerim (NMK Konsmo) hver sitt napp i den.

NMK Konsmo vet å serve bilcrosserne: Det rigges telt i depot og her tilbys gratis frokost til førere med team og funksjonærer før løpet både lørdag og søndag. Lørdag kveld blir det livemusikk og grilling i depot.

Og aller viktigst av alt: Det blir mye kjøring. Hele seks innledende omganger før en hel haug med finaler. Det inviteres til klassene bilcross åpen, dame og junior, samt rallycross gjesteklasse.

Påmelding og mer info om finaleløpet finner du hos arrangørklubben NMK Konsmo.

FAVORITT? Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal) leder Bilcross.no-cup før finaleløpet, men har aldri kjørt på finalebanen Konsmo før. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk stillingen i Bilcross.no-cup 2018 etter 2. runde.

Se bilder fra 2. runde i Bilcross.no-cup 2018.

Se bilder fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2018.

Les mer om Bilcross.no-cup i Bilcross-arkivet.

,