Katrine er landets beste bilcrossjente: – Fy f… kor tøft!

SEIERSSMILET: Katrine Olsen (NMK Hålogaland) var suveren gjennom hele Landsfinalen for damer 2018 på Rallebanen. Foto: Stian Ormestad.

LANDSFINALEN FOR DAMER: Katrine Olsen vinner det meste i nord, men hadde aldri kjørt løp sørafor før. Men også her kjører 24-åringen fra alt og alle i Landsfinalen for damer 2018.

Se bilder fra Landsfinalen for damer 2018 – oppdatert!

Lørdag 11. august skulle landets beste bilcrossdame kåres på Rallebanen, NMK Bø.

JUBLER! Julie Kvarem (KNA Indre Ytre Østfold) gir seg selv en applaus inni bilen. Foto: Stian Ormestad.

Rett oppunder 70 damer var til start, og det ble en fantastisk forestilling gjennom fire omganger og finaler.

– Vant jeg? Vant jeg???

Rallebanen er både svingete og ganske så smal, men det hindret ikke bilcrossjentene fra å kjøre på med både frekke og fine forbikjøringer. Aller mest imponerte bilcrossjentene med smart kjøring på en bane der det fort kan koke over for noen og enhver.

Førstesvingen på Rallebanen er berømt og berykta for å kunne ta knekken på selv den mest rutinerte bilcrosser. Men her klarte stort sett de aller fleste å bli enig om rekkefølgen, uten harde taklinger eller dirty tricks.

Men når det først gikk skeis, så var det ingen sure miner. Førstemann til skogs var Juni Mostue (NMK Hamar), som svevde ut av første sving i 1. omgang:

– Åja, var det derfor de andre bremsa så veldig før svingen!, sier Juni til Bilcross.no og ler – like blid.

TAKKER OG BUKKER: Karianne Mehren (NMK Drammen) røyk ut av konkurransen på dette viset. Her tar hun i mot publikums hyllest. Foto: Stian Ormestad.

Da Karianne Mehren (NMK Drammen) og Julie Kvarem (KNA Indre Ytre Østfold) barka sammen, ble Kariannes bil liggende oppå panseret til Julie. Da var det bare å krabbe ut av vraket, bukke dypt, og ta i mot publikums hyllest for Karianne Mehren – som var ute av dansen.

SKOGTUR: Juni Mostue (NMK Hamar) liker tydeligvis lange turer i skog og mark. Foto: Stian Ormestad.

Julie Kvarem, derimot, hun ble med i omstarten og vant like godt den! – Vant jeg? Mener du det? Vant jeg???, lød heatseiersintervjuet, mens den raske ungjenta applauderte seg selv inne i bilen.

Glade vinnere og gode tapere

Og det var den røde tråden gjennom hele Landsfinalen for damer – glade vinnere og gode tapere.

Men den som jublet aller høyest, var Katrine Olsen (NMK Hålogaland). Jenta fra Harstad sto som den eneste deltakeren med full pott før finaler med sin Opel Vectra.

Og A-finalen gikk som de fire foregående innledende omgangene: Katrine var lynrask på lyset, fikk en ørliten luke – nok til å rive seg løs gjennom første sving og gå opp i ledelse. Bak henne ble det rene ragnarok med biler høyt og lavt.

– Du så vel ikke snurten av noen andre, der du lå i ledelse fra første start til siste målgang?

SUVEREN: Katrine Olsen (NMK Hålogaland) kjørte fra alt og alle i Landsfinalen for damer 2018. Foto: Stian Ormestad.

– Hehe, ja, du kan vel si så, sier Katrine til Bilcross.no. Hun har ikke landa helt enda, tirsdagen etter løpet. – Jeg er litt usikker enda på om jeg har skjønt hva som har skjedd, jeg er jo tross alt Norges beste bilcrossfører i dameklassen!

Har vokst opp i dette gamet

At det skulle gå så bra i møte med bilcrossjenter fra alle kanter av landet, hadde hun aldri trodd. – Alt var nytt for min del, jeg har aldri kjørt ett eneste løp sørafor før. Det var spennende å skulle se hvordan vi nordfra lå an i forhold til damene sørpå.

Katrine har kjørt bilcross i ni år, og er oppvokst i dette gamet. – Min far begynte med bilcross året før jeg ble født. Jeg har kjørt mye før, men lite det siste året, forteller hun til Bilcross.no.

Men merittene fra nordnorsk bilcross sier sitt: 24-åringen vant Mesterskap Nord både i 2016 og i 2017.

A-FINALE-RULL: Hilde Follaug (NMK Kvinesdal) røyk ut av A-finalen med et spektakulært rundkast. Foto: Stian Ormestad.

– Jeg hadde ingen forventninger til Landsfinalen for damer, jeg hadde egentlig bare ett mål: Å komme meg til mål ved egen hjelp i alle omgangene. Og det fikk jeg jo til!, sier Katrine med et like stort smil som da hun gikk over mål som vinner i Landsfinalen for damer 2018.

VETERAN: Frances Lingjærde (NMK Aremark) blandet seg inn i tetstriden og klatret opp på pallen sammen med ungjentene. Foto: Stian Ormestad.

Seiersintervjuet der og da var mest gledestårer og lite ord, men en ting fikk seierkvinnen sagt: – Fy f…. kor tøft!, lød det på klingende nordnorsk med litt passende bannskap over høyttaleranlegget.

– Eldre enn begge de to andre på pallen til sammen!

Andreplassen gikk til Frances Lingjærde (NMK Aremark) i VW Golf. – Jeg er vel eldre enn begge de to andre på pallen til sammen, forteller en strålende fornøyd veteran på andreplass. Og det stemte godt – med ett års margin. Tredjeplassen gikk til Camilla Håheim (KNA Klepp).

Den frem til nå altvinnende på Rallebanen i år, May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal), var uheldig i første sving, men kjørte seg opp til fjerdeplass tilslutt, foran Lena Marie Nerli (NMK Bardu) og til sist i A-finalen kom Hilde Follaug (NMK Kvinesdal) med en skikkelig rulling.

En fantastisk Landsfinale for damer 2018, vel gjennomført av Landsfinale-debutanten NMK Bø. Og det er bare å begynne og glede seg til Landsfinalen for damer kommer til NMK Valdres til neste år! 

Seiersintervjuet og andre oppdateringer fikk du først på snap: bilcrossno – og du kan se det igjen på Bilcross.nos Facebook-side.

Landsfinalen for damer 2018 – finaleresultat.

JENTER I FARTA: Hele startfeltet i Landsfinalen for damer 2018 på Rallebanen, NMK Bø. Foto: Stian Ormestad.

TOPP TRE: Katrine Olsen, Frances Lingjærde og Camilla Håheim er landets beste bilcrossjenter i 2018-sesongen! Foto: Stian Ormestad.

Sjekk alle bildene fra Landsfinalen for damer 2018.

Les mer om Landsfinalen for damer.

, ,