Hvem vinner Norges største bilcrossløp? Stem i vei!

HEFTIG! Slik så det ut da A-finalefeltet raste over startkulen i fjorårets Goldagsløp. Even Frøshaug (NMK Trøgstad) klarte å holde unna for klatrende konkurrenter og vant Goldagsløpet for andre gang – 24 år etter første gang. Foto: Stian Ormestad.

GOLDAGSLØPET: Til helga reiser bilcrossfolket til fjells – men hvem reiser ned igjen, hyllet som seierherre, – dame, og junior?

Mimre? Sjekk alle bildene fra Goldagsløpet i fjor her!

Stem på dine favoritter i bunn av denne saken!

Goldagsløpet har helt siden 1990-tallet vært et av sesongens største bilcrossløp, med tusenvis av publikummere i fjellskrenten over Fuglehaugen – dette er et stort løp på alle vis!

TRANGT I STARTEN: Even Frøshaug (NMK Trøgstad) forklarer de første meterne av fjorårets A-finale til Bilcross.no. Foto: Stian Ormestad.

Ikke minst er prestisjen ved å vinne stor, og konkurransen så hard og konkurrentene så mange at de færreste får oppleve det å stå på toppen av seierspallen i Goldagsløpet.

Even vinner hvert 24. år?

Likevel har et lite knippe bilcrossere klart å ikke vinne bare en gang, men flere ganger. Som for eksempel fjorårsvinneren i åpen klasse, ringreven Even Frøshaug (NMK Trøgstad).

Even vant et av de aller første store Goldagsløpene, tilbake i 1993. Først i fjor, 24 år senere, skulle han makte å gjenta den bragden.

Even er påmeldt i år igjen – som alltid i boble, i år med startnummer 74 på sidevinduet.

Men det er jo ikke akkurat sånn at det mangler på utfordrere:

151 deltakere er påmeldt i åpen klasse, blant dem mange svært rutinerte kanoner eller fryktløse nykommere. Og mange store bilsportnavn kan skimtes hele veien på startlista.

Dette blir helt rått! Du kan stemme på inntil tre favoritter i hver av de tre bilcrossklassene i bunn av denne saken.

FRA RULL TIL FULL POTT OG SEIER: Mathias Bergsjøbrenden Morten (NMK Gardermoen) ble beste junior i Goldagsløpet i fjor. Etter det er det blitt mange flere seire i år. Foto: Stian Ormestad.

Fra rull og tull, til full pott og seier

I juniorklassen smakte det deilig med en stor revansje for Mathias Bergsjøbrenden Morten (NMK Gardermoen) i fjor.

Forrige gang han kjørte på Gol – i Landsfinale for junior året før der igjen – endte han på taket.

Etter seieren på Gol i fjor har junioren dratt i land seiere både her og der – og er en stor favoritt til en ny Goldagsløp-seier i år?

Mathias stiller som vanlig med en fint frisert Opel-gnager, med startnummer 325.

Men heller ikke Mathias skal få en enkle reise, med over 50 konkurrenter i juniorklassen.

CLOSE RACE! Bilcrossjentene serverte noen heftige finaler med få millimeters margin mellom bilene i fjorårets Goldagsløp – det blir neppe noe mindre heftig i årets oppgjør. Foto: Stian Ormestad.

Gled deg til en ny cat-fight på Fuglehaugen!

Fjorårets finaler for bilcrossjentene tok helt av. Men den som holdt hodet kaldt og spola først over målstreken i A-finalen var Liz Wessel (NMK Drammen) foran Veronica Einang (NMK Modum Sigdal) og Linn Kristin Sundet (NMK Kongsberg) i Opel Astra.

SHOW! Fuglehaugen, NMK Gol, er stedet å være helga 14 – 15. juli 2018. Foto: Stian Ormestad.

To av tre fra fjorårspallen er klare for en ny cat-fight på Fuglehaugen, fjorårsvinneren Liz står ikke på startlista i skrivende stund.

Men det gjør Veronica med startnummer 222 og Linn-Kristin med startnummer 224.

De får kamp helt inn til målstreken i fire omganger og forhåpentligvis finale av over 30 konkurrenter i dameklassen.

To dager med fantastisk bilcross!

– Vi starter klokka 08.00 lørdag og 10.00 søndag! Velkommen alle!, ønsker Helene Rustberggard på vegne av NMK Gol til Bilcross.no. Løpet går helga 14 – 15. juli 2018.

Hun er strålende fornøyd med 250 påmeldinger totalt, med alle klasser. Goldagsløpet opplever langt ifra deltakersvikt.

VELKOMMEN! Helene Rusberggard og resten av NMK Gol-gjengen har alt på stell før de tar i mot bilcrossfolket til fjells til helga. Foto: Stian Ormestad.

Goldagsløpet 2018 blir det andre av tre løp i Goldagsmesterskapet. I tillegg blir det kamp om følgende billetter: Kvalifisering til NMK’s Landsfinale i Junior og Senior, billetter til Eliteracet 2019.

I tillegg får 1. – 3. plass i senior og 1. plass i dame billett til NGK Masters 2018.

Det vil også i år bli en sosial sammenkomst på Pers Hotel torsdag før løpet. Der pleier alle å være vinnere…

Stem på dine favoritter – inntil tre i hver klasse:

SVETTE MANNFOLK: A-finalistene hadde litt av hvert å prate om – og le av – etter fjorårets Goldagsløp. Foto: Stian Ormestad.

 

Hvem vinner Goldagsløpet 2018 - dameklasse?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

 

VINN ELLER FORSVINN: Noen kan sprette champisen, mens andre må plukke opp restene av bilcrossbilen sin…. Foto: Stian Ormestad.

 

Hvem vinner Goldagsløpet 2018 - juniorklasse?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

 

PUBLIKUMSVENNLIG: Bilcrossbanen på Fuglehaugen er svært publikumsvennlig, der alle har god oversikt over all moroa og spenningen på banen. Foto: Stian Ormestad.

 

Hvem vinner Goldagsløpet 2018 - åpen klasse?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

 

RALLYCROSS: Det kjøres også rallycross under Goldagsløpet. Her går det skikkelig galt for en Porsche-kjører i fjorårets oppgjør på Fuglehaugen. Foto: Stian Ormestad.

Mimre? Les mer om fjorårets Goldagsløp!

Mimre enda mer? Se video fra Goldagsløpet for 16 år siden!