Jon-Petter fikk både seier, kyss, klapp og klem

SEIERSKYSSET! Jon-Petter Malmberg (NMK Aremark) var suveren i åpen klasse – og fikk som fortjent: Både seier, kyss, klapp og klem. Foto: Stian Ormestad.

SUNDVOLD MOTORBANE: Husker du Jon-Petter Malmberg som vinner alt på hjemmebane, år etter år? Nå begynner boblehelten å vinne alt på bortebane også.

Se bilder fra kvalløp på Sundvoll motorbane – oppdatert!

NMK Valdres arrangerte kvalifiseringsløp til Landsfinalen i åpen- og juniorklasse lørdag 9. juni.

SEIER! Ingrid Elise Bråten (NMK Valdres) tok sin aller første bilcross-seier. Hun gleder seg til Landsfinale på hjemmebane neste år. Foto: Privat.

Det ble et godt, gammeldags bilcrossløp med mye moro for dem på banen og alle på en fullsatt publikumsplass. Sjekk Bilcross.no-bildene fra løpet her.

Dramatisk damefinale

Her skal bilcrossjentene gjøre opp om Landsfinale-seieren neste sesong. Og det var i damenes A-finale det hele toppet seg, med alle ingredienser man bare kan ønske deg av en bilcrossfinale:

Monica Enerberg (Krabyskogen motorsport) tar starten med sin Volvo 245 Hun holder unna og skaffer seg et godt forsprang.

Så selv om alternativsporet gjenstår, skulle hun ha god kontroll på seieren. Men i alternativsporet satser hun over evne og ruller en hel runde rundt på taket.

SEIEREN GLAPP: Monica Enerberg (Krabyskogen motorsport) må innse at slaget er tapt for denne gang. Foto: Stian Ormestad.

Monica er ute av kampen, og når omstarten går tar Ida Larsen (NMK Fluberg) ledelsen med sin Ford Puma.

NESTEN – MEN BARE NESTEN: Camilla Bekk (NMK Gardermoen) er høyt oppe på to hjul. Foto: Stian Ormestad.

Hun går inn i alternativsporet allerede i første runde og kommer ut i ledelse – mer suveren ledelse etter første runde i en A-finale har vi sjelden sett. Men heller ikke denne ledelsen skulle holde.

Plutselig stopper bilen, og mens Ida triller over langsiden passerer den ene etter den andre. Stine Nerli (NMK Fluberg) og Camilla Bekk (NMK Gardermoen) kommer likt inn i neste sving, og det blir et sammenstøt.

Tyngdekraften gir Camilla litt slakk, og lar henne lande på hjulene igjen. Dommerne gir ingen slakk, og Stine får svartflagg.

Til slutt er det bare to biler igjen på banen: Ingrid Elise Bråten (NMK Valdres) i Volvo 240 i ledelse, foran en jagende Anne Skollerud (NMK Hønefoss) i Mercedes.

Her ble ingenting avgjort før målflagget vaiet over frontruta, for Anne jaget sladdende hakk i hel hele den siste runden.

Ingrid Elises aller første bilcross-seier

SUVEREN! Jon-Petter Malmberg (NMK Aremark) kjører vakkert med sin VW boble. Han har all verdens tid inn i alternativsporet i siste runde. Foto: Stian Ormestad.

– Dette var et løp der jeg i utgangspunktet tenkte jeg var veldig fornøyd om jeg fikk kjøre en A-finale, forteller vinneren Ingrid Elise til Bilcross.no.

DAGENS MEST UHELDIGE? Ida Larsen (NMK Fluberg) ledet A-finalen for damer suverent, men bensinpumpa sa takk for seg og fremdriften stoppet helt. Foto: Stian Ormestad.

21-åringen tok sin aller første seier, på det som blir Landsfinale-arena til neste år – på hjemmebane.

– Jeg gleder meg masse til Landsfinalen neste år, jeg synes det er en veldig morsom bane!, sier Ingrid Elise som stort sett bare har kjørt her. Hun løste lisens som 15-åring, og har siden det kjørt noen få løp nå og da – alle på hjemmebane bortsett fra ett eneste løp på Fuglehaugen, NMK Gol.

I juniorklassen trakk Emil Sivesind (NMK Gjøvik) i Volvo 240 tilslutt det lengste strået. Uheldige Håvard Ø. Johansen (NMK Modum Sigdal) kjørte seg opp i ledelse med strøken boble-kjøring, men så startet fuskingen og presset bakfra stort. Det holdt til tredjeplass, bak Lars Løstegård (NMK Gol).

Jon-Petters aller første borteseier

I åpen klasse var det aldri noen tvil: Jon-Petter Malmberg (NMK Aremark) var suveren på bortebane. Han er blitt en boblehelt hjemme i Brekka, der du må spole tilbake tre sesonger for å finne en annen vinner enn ham.

ENDA EN SEIER: Nok en gang Emil Sivesind (NMK Gjøvik) til topps i juniorklassen. Her sladder han innom alternativsporet i A-finalen. Foto: Stian Ormestad.

– Skal du begynne å vinne alle bilcrossløp her også nå eller?

SKRUING: Emil Bråten (NMK Nedre Hallingdal) sin Volvo blir klar til juniorenes A-finale – akkurat! Foto: Stian Ormestad.

– Hehe, nei – det tviler jeg på, sier Jon-Petter til Bilcross.no etter seieren. Selv om han er suveren på hjemmebane, har han aldri vunnet på bortebane før.

Og i Valdres har han bare kjørt en gang før – og det ble bare noen meter før det var «game over».

Men denne lørdagen var det ingen – selv ikke de mange hjemmefavorittene fra NMK Valdres – som kunne tukte 23-åringen. Det ble tre strake heatseire og ledelse fra start til mål i A-finalen.

– Jeg kom hit fordi jeg tenkte å få litt kjøretrening før Sommerfestivalen hjemme i Brekka og Landsfinalen i Verdal. Det blir ikke så mange løpene, men når jeg først skulle ratte litt igjen ville jeg kjøre på en skikkelig bilcrossbane – som denne.

Bilcross-show med Landsfinale i Valdres

FIGHT! Steffen Raaholdt (NMK Valdres) har salet om fra bak- til forhjulstrekk, men det går ikke akkurat helt på en rett linje nå heller…. Foto: Stian Ormestad.

Og det blir show når Landsfinalen for damer 2019 kommer til Sundvold motorbane neste sesong. Først skal bilcrossjentene gjøre opp på en annen rå bilcrossbane: Rallebanen, der Landsfinalen for damer 2018 går lørdag 11. august i år.

Resultatliste kvalløp i Valdres åpen klasse.

Resultatliste kvalløp i Valdres dameklasse.

Resultatliste kvalløp i Valdres juniorklasse.

GODT, GAMMELT BILCROSSLØP: Det er mange bilcrossbiler og av godt, gammelt fabrikat på bilcross i Valdres. Her ser vi Tøger Nygård (NMK Fluberg) holde unna for Kjetil Nymoen (NMK Gol) i B-finalen for åpen klasse. Foto: Stian Ormestad.

SHOW! Bilcross i Valdres er alltid moro, med mye å fange på film. Foto: Stian Ormestad.

TRANGT I FØRSTE SVING: Er det ikke plass i bredden, er det plass i høyden? Foto: Stian Ormestad.

Se flere bilder fra kvalløp på Sundvoll motorbane – oppdatert!