Eliteracet 2018: Lasse Rud, Sindre Løland, og Mari Hoel – igjen!

BEST – IGJEN! Mari Hoel (NMK Gjøvik) i Opel Vectra. Foto: Ida Larsen.

ELITERACET: – Heeeeeelt rått!!!, jubler Mari Hoel etter hennes andre Eliterace-seier av to mulige.

Se bilder fra Eliteracet 2018!

Eliteracet gikk lørdag 19. mai 2018 på Bjorli motorsenter, og dette er det andre året med storløpet som ble en suksess allerede fra sitt første år. I år var 140 deltakere samlet, alle invitert etter topp-plasseringer i storløp landet over i fjorårsseseongen.

Bilcross.no skrev om fjorårsvinner i dameklassen, Mari Hoel (NMK Gjøvik), før løpet, og spesielt om hennes fantastiske progresjon. Denne dama har blitt en racer bak rattet, etter et heller moderat tempo de første årene i juniorklassen. Alle har vi startet et sted!

HARDE TAK: Det gis ikke ved dørene på Eliteracet…. Foto: Ida Larsen.

Klatre-Mari vant tilslutt

Akkurat det samme skjedde i Eliteracet 2018: Først en tredjeplass, så en andreplass, før det ble heatseier i siste innledende omgang. Det holdt til en A-finale, der hun startet nede på tredjeposisjon, kjørte seg oppover i feltet – og vant!

– Jeg var, som jeg sa før helga, fornøyd med A-finaleplass. Men å vinne var faktisk nesten litt urealistisk, ettersom bilen virket for lat og jeg slet med startene mine, forteller Mari til Bilcross.no. – Jeg kom ut litt bak i feltet, men fikk kjørt meg opp noen plasser i hvert heat.

– Vi la en ny taktikk før finalen, med mer turtall i starten. Da kom jeg ut som nummer tre, og kjørte meg opp til førsteplass, forteller Mari. Men så hadde hun alternativsporet igjen, og spenningen var stor – holdt det? I den nest siste runden skled hun langt ut i en sving, og forspranget minket.

Men med et perfekt alternativspor holdt det akkurat, foran Lena Mortensen (NMK Verdal Levanger) og Emilie Ebbesen Krokdal (NMK Orkla).

Kunne ikke blitt en bedre start på sesongen

HARDT PRESSET: Sindre Løland (NMK Konsmo) takker på Facebook for en fin fight med Sander Engsvik (NMK Aremark) som lå klistret til bakfangeren på Golfen den siste halvannen runden. Foto: Ida Larsen.

I juniorklassen ble det trangt over startstrekka, som så ofte i bilcross. Det gikk verst ut over en av de to med full pott før finaler, Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland).

Etter fem finalerunder kjørt, var det Sindre Løland (NMK Konsmo) i VW Golf som gikk først over målstreken, med Sander Engsvik (NMK Aremark) i Volvo 245 noen millimeter bak. Tredjeplassen gikk til Joachim Grønvold (NMK Sande) – som også hadde full pott før finalene.

JUBLER: Dette er ikke den første store seiren til Sindre Løland – allerede som førsteårsjunior i fjor vant han Landskamp på Momarken. Foto: Ida Larsen.

Sindre forteller til Bilcross.no at dette var sesongens første bilcrossløp for hans del. – Det kunne ikke blitt en bedre start! Etter litt knoting i innledende omganger klaffet det virkelig i finalen. Dette var en utrolig opptur, og virkelig verd alle milene fra Konsmo til Bjorli!

Lasse mot boblene

I åpen klasse var det Lasse Rud (NMK Gardermoen) mot boblene, og det gikk som det så ofte gjør: Lasse lurer dem alle trill rundt.

– Dette var dritmoro! Trodde aldri det skulle gå når jeg hadde fem bobler rundt meg, forteller den raske unggutten til Bilcross.no.

For etter å ha kommet sist ut i A-finalen, plukket han plasseringer helt til han var i suveren tet.

Lasse skryter av arrangementet, – vanvittig bra, som vanlig, og banen var fin å kjøre på, full pott til arrangøren NMK Nord Gudbrandsdal også!

GNAGER SEG VEI! Lasse Rud plukker den siste bobla på sin vei mot seier i Eliteracet 2018. Foto: Ida Larsen.

Les også: Fjorårsvinneren er i rute – drømmen er å kunne gjøre dette igjen!

Her finner du resultatservice fra Eliteracet 2018.

Se flere bilder fra Eliteracet 2018!