Straks braker finalene løs i Eliteracet – sjekk hvem som vinner på Bilcrossno-snappen!

LEDER: Ingen deltakere i dameklassen har full pott, men Liz Wessel er nærmest med to heatseire og en andreplass. Den blide bilcrossjenta leder Eliteracet 2018 før A-finalen skal kjøres straks. Foto: Stian Ormestad.

ELITERACET: Legg til Bilcrossno på snap og du får siste nytt der, idet A-finalene går over målstreken. Her er stillingen så langt, godt ut i tredje og siste innledende omgang.

Legg til Bilcrossno på snap for mer fra løpet!

Eliteracet går lørdag 19. mai 2018 på Bjorli motorsenter, og dette er det andre året med storløpet som ble en suksess allerede fra sitt første år. I år er 140 deltakere samlet, alle invitert etter topp-plasseringer i storløp landet over i fjorårsseseongen.

TRØBBEL FOR FJORÅRSVINNEREN: Jørn R. Grinden (NMK Elverum) hadde to strake heatseiere, men i siste omgang ble det bare femteplass og to poeng. Bildet er fra fjorårets jubelscener etter tidenes første Eliterace-seier til den rutinerte Elverum-kjøreren. Foto: Stian Ormestad.

Slik ligger det an i dameklassen:

Etter tre innledende omganger ligger Liz Wessel (NMK Drammen) på topp i dameklassen med 27 av 30 mulige poeng. Det har vært så jevnt i dameklassen, at ingen har full pott. Videre er følgende kvalifisert direkte til A-finale:

Den raske bestemora fra Trøndelag Lena Mortensen (NMK Verdal Levanger) med en heatseier og to andreplasser, Vanja Fossum (NMK Aurskog Høland) som åpnet med to heatseiere, men avsluttet med en fjerdeplass.

Fjorårsvinneren og forhåndsfavoritt Mari Hoel (NMK Gjøvik) har vist en god progresjon med først tredje-, så andre-, og til slutt førsteplass gjennom tre omganger. Den siste sikre plassen i A-finalen er ifølge uoffisielle resultatlister fra arrangøren ungjenta Juni Mostue (NMK Hamar).

Slik ligger det an i juniorklassen:

LEDER: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) var Bilcross.no-lesernes favoritt før løpet – og innfrir så langt med tre strake heatseire. Foto: Stian Ormestad.

To juniorer har klart mesterstykket å stå med full pott før finaler: Forhåndsfavoritten Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) og Joachim Grønvold (NMK Sande). Men den brutale sannheten er at bare en av dem kan stå ubeseiret etter at Eliteracet er ferdigkjørt. Eller kanskje ingen av dem?

For også disse raske juniorene er klare, direkte kvalifisert til A-finalen – alle med 22 av 30 poeng hver seg: Martin Sveen (NMK Hamar) som har to heatseiere og en femteplass, Sander Engsvik (NMK Aremark) som har en heatseier, andreplass og tredjeplass, og det samme har Sindre Løland (NMK Konsmo).

Og slik ligger det an i åpen klasse:

LEDER: Sondre Evjen (NMK Gol) er den første med full pott etter tre omganger i åpen klasse. Fire til har muligheten til å gjøre det samme, hvis de klarer å vinne sine heat i Eliteracets siste innledende omgang. Foto: Stian Ormestad.

Åpen klasse kjører fortsatt sin tredje og siste innledende omgang i skrivende stund. Den trivelige golingen Sondre Evjen (NMK Gol) står foreløpig alene på topp med tre strake heatseiere. 

Men også fjorårsvinner Jørn R. Grinden (NMK Elverum) har mulighet til det, med to strake etter to omganger, sammen med Lars Erik Aasvestad (NMK Hamar), Asgeir Taraldsen (NMK Melhus), Henrik Krogstad (KNA Nordvest) og kanonen Lasse Rud (NMK Gardermoen) – som tross to heatseiere står med 18 poeng – trukket to poeng for tyvstart.

Siste: Jørn R. Grinden får trøbbel og bare femteplass og to poeng i siste omgang. Asgeir Taraldsen ramler også nedover listene – og kanskje utenfor en A-finale? – med andreplass i tredje omgang. Lasse Rud kjører inn til nok en heatseier. Aasvestad og Krogstad har ikke kjørt enda sin tredje og siste omgang.

Her finner du resultatservice fra Eliteracet 2018.

Stem på din favoritt (og sjekk stillingen) i Eliteracet 2018 her!

Se bilder fra Eliteracet 2018!

Legg til Bilcrossno på snap for mer fra løpet!