Yes! Nå har vi årets første store bilcrosshelg i vente!

SESONGENS FØRSTE 2-DAGERSLØP: NMK Kongsberg inviterer til årets første 2-dagersløp den siste helga i april. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS-SESONGEN 2018: Til helga er det hele fire løp med totalt 300 bilcrossere påmeldt, med 1. runde i Bilcross.no-cup som det aller største med godt over 100 påmeldt – og det er fortsatt mulig å melde seg på!

2018-sesongen er godt i gang, med Vinterløp på Moa allerede den første helga i februar, første kvalløp i Bergen den første april-helga, og nå sist helg Roppecrossen 2018. Men til helga blir det løp både på Sørlandet, Buskerud, Østfold og Oppland, der sesongens første 2-dagersløp trekker flest deltakere:

PENGEPREMIER OG CHAMPISSPRUT: I Bilcross.no-cupen deles det ut poeng og pengepremier i alle tre cupløpene, og en ekstra pott til totalvinnerne i cupen. Foto: Stian Ormestad.

Helt i hundre foran 1. runde i Bilcross.no-cup

NMK Kongsberg har rundet hundre påmeldinger med god margin, en snau uke før Vårløpet helga 28 – 29. april 2018.

Løpet teller som kval til Landsfinalen for både junior- og åpen klasse, de tre beste i alle tre bilcrossklasser får invitasjon til Eliteracet 2019, og de første poengene i Bilcross.no-cup 2018 skal deles ut.

– Vi er oppe i 109 deltakere, forteller Linn Kristin Sundet i arrangørklubben mandag før løpet, – men det er plass til flere. Det er to dager igjen til påmeldingsfristen går ut onsdag kveld. 

Etter en stor dugnadsinnsats er både bane, depot og publikumsplass ryddet for snø, tørket opp og klar for storinnrykk den siste april-helga.

Løpet dekkes selvfølgelig av Bilcross.no på flere plattformer – legg gjerne til bilcrossno på snap og insta.

FANTASTISK DUGNADSINNSATS: Denne gjengen og flere til sørget for å skuffe frem bilcrossbanen på Basserudåsen for en måneds tid siden. Nå er den snøfri, tørr og klar for action! Foto: Privat.

Første start går klokka 09.00 begge dager, både lørdag og søndag. For mer info og påmelding, sjekk arrangøren NMK Kongsbergs nettside. Klikk her for mer info om Bilcross.no-cupen, som fortsetter på Sigdal 23 – 24. juni og Konsmo 8 – 9. september. Her er det pengepremier å sanke, både i cuprundene og cupen totalt.

VÅRLØP: De beste i Vårløpet får gratis startkontigent i årets store høydepunkt på Brekka: Sommerfestivalen 2018. Foto: Stian Ormestad.

Flere Landsfinale-billetter skal deles ut

Også i Vårløp på Brekka lørdag 28. april skal det deles ut Landsfinale-billetter, i både junior- og åpen klasse. Her er det snaut femti biler påmeldt totalt i skrivende stund, men også her er det fortsatt mulig å melde seg på.

Her er det i tillegg mulig å sikre seg «sølvbilletter» til Landskamp på Momarken – det vil si halv startavgift, og alle vinnerne i alle tre bilcrossklasser får fri startavgift i Sommerfestivalen 2018.

Første start går klokka 09.00 på morgen, og det kjøres hele fire omganger og finaler ifølge tilleggsreglene. For mer info og påmelding, sjekk arrangøren NMK Aremarks nettside.

NMK Fluberg kjører Landsbycrossen 2018 på Vinjarmoen motorbane, Dokka, med 88 påmeldte i skrivende stund. Også dette løpet teller som kval til Landsfinalen for både junior- og åpen klasse.

Første start går klokka 09.00 lørdag 28. april. For mer info og påmelding, sjekk arrangøren NMK Flubergs nettside.

LANDSFINALEBILLETTER: Det kjempes om de første poengene i Bilcross.no-cup, pengepremier, Landsfinale-billetter og heder og ære på Basserudåsen, NMK Kongsberg, i årets første 2-dagersløp 28 – 29. april 2018. Foto: Stian Ormestad.

Det skal med andre ord deles ut et stort antall Landsfinale-plasser den siste april-helga, gitt at alle kvalløp blir tellende med tanke på antall deltakere. Det må minst være 30 deltakere til start i åpen klasse.

ENDELIG! Det sikreste vårtegnet av dem alle er flere bilcrossløp på en og samme helg. Men denne våren måtte ha en god del hjelp av dugnadsfolket for å bli kvitt vinteren. Endelig er vi skikkelig i gang! Foto: Stian Ormestad.

Vårcrossen i sør

I sør kjøres Vårcrossen på Rugslandsbanen utenfor Kristiandsand i regi av KAK. Det er snaut 70 navn på startlisten i skrivende stund. Her løper påmeldingsfristen ut allerede i kveld, mandag 23. april.

Første start på Rugslandbanen går klokka 10.00 lørdag 28. april. For mer info og påmelding helt på tampen, sjekk arrangøren KAKs nettside.

Les mer om den enorme dugnadsinnsatsen for å få banen klar: – Aldri har vi hatt så mye snø så sent på vinteren. Men vi bretter opp ermene og skuffer på!

SPORVALG: Bilcrossbanen på Basserudåsen er krevende – med mange alternative sporvalg. Foto: Stian Ormestad.

,