Lucas (2 1/2) er i ekstase hver eneste gang starten går: – Se, pappa, see!!!

STARTEN GÅR! Lukas på 2 1/2 år roper til pappa, mens bilcrossbilene spinner avgårde. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSSPROFILER: Bilcross-sesongen er over, og ventetiden kan bli lang for noen og enhver. Men heldigvis har Lucas på 2 1/2 år mange lekebiler å gi tommelen opp i løpet av vinterpausen.

Hva mener du? Stem på dine favorittløp i 2017-sesongen her!

Bilcross.no har vært på 22 bilcrossløp i år, skrevet om et 30-talls løp, lagt ut video og bilder i tusentalls.

Og vi har møtt en hel masse ivrige bilcrossere fra hele landet – men en liten kar skiller seg ut: Lucas Eriksen Hoverud (2) fra Larvik.

finaleløpet i Bø-cupen på Rallebanen la Bilcross.no-fotografen merke til den lille pjokken bak autovernet, rett ved startplaten.

INGEN TVIL! Hvor skal vi stå?, lurer pappa på – som gjerne vil se løpet fra publikumsplass. – Akkurat her, vel!, mener en krystallklar 2-åring. Foto: Stian Ormestad.

– Tommel opp!

Hver gang starteren viser tommelen opp til bilene klare til start, kommer tommelen til Lucas opp. Når starten går og bilene spinner ut på banen rett forbi nesen hans, lyser ansiktet opp i ren ekstase.

– Lucas er to år gammel, fyller tre år i mars, forteller pappa Andreas Hoverud. 2-åringen har ikke tid til å prate. Han følger med oppstillingen av neste heat.

– Han er helt opphengt i bilcross, og skal aller helst stå her på startplaten. Der følger han med på absolutt alt som skjer.

På Rallebanen kan du som publikum komme helt inntil startplaten, med bare et autovern og ett par meter fra bilene i det de skyter ut av start. Ikke så rart at dette er favorittbanen.

Til neste år kan Lucas studere hvilken bilcrossjente som er mest startrask, i det Landsfinalen for damer kommer til Rallebanen.

En ulempe for mange ville kanskje være at du ikke ser noe av resten av banen. Men det gjør ikke noen verdens ting, for Lucas er opptatt med å følge med på det neste heatet som lines opp på startplaten.

TOMMEL OPP! Lucas Eriksen Hoverud viser pappa Anderas Hoverud hvordan det skal gjøres. Foto: Stian Ormestad.

Liner opp lekebiler til start på stuegulvet

Nå som sesongen er over, blir det en lang ventetid for noen og enhver før 2018-sesongen starter. Men:

NMK Grenland har et nytt 3-timersløp på planen i november, og heldigvis planlegger NMK Aurskog Høland vinterløp på nyåret – som i fjor – så ventetiden trenger ikke bli mer enn ett par – tre måneder.

Uansett, Lucas får nok tiden til å gå frem til sesongstart. For også hjemme på stuegulvet er startprosedyren viktigere enn selve løpet.

– Alltid når han leker med biler hjemme, liner han opp fem biler ved siden av hverandre og viser tommelen til hver bil – akkurat som starteren på bilcrossløp gjør. Sånn kan han holde på, og holde på, og holde på, forteller pappa.

Mest sannsynlig er rekrutteringen til starter-oppgaven på fremtidige løp sikret, for her snakker vi nok om en stødig starter om en 15 – 20 års tid.

Og ekstasen i 2-åringens ansikt hver gang bilcrossbilene brøler ut av startplaten, det må være en av 2017-sesongens mest ivrige bilcrossere, spør du oss!

Her er flere bilder av bilcross(start)frelste Lucas (2 1/2):

FØLGER MED! Tommelen opp til alle bilene. Foto: Stian Ormestad.

SPENT: Nå er det maks tre sekunder til starten går! Foto: Stian Ormestad.

EKSTASE: 2-åringen skriker i ekstase hver gang bilene slippes ut på banen! Foto: Stian Ormestad.

KOMMENDE STARTER: Rekrutteringen er sikret, om en 15 – 20 års tid er en stødig starter klar for oppgaven. Foto: Stian Ormestad.

LANDSFINALE PÅ HJEMMEBANE: Det blir mer moro på Rallebanen til neste år, med Landsfinalen for damer 2018. Da får blant annet Linda Lia (NMK Bø) Landsfinalen på hjemmebane. Det gjelder bare å skru fast rattet, så den neste Landsfinalen ikke ender som den forrige…. Foto: Stian Ormestad.

Hva mener du? Stem på dine favorittløp i 2017-sesongen her!

Sjekk flere videoer fra bilcross, bilder fra bilcross – og lik Bilcross.no på Facebook!

,