To napp i vandrepokalen: – Skal kline til skikkelig neste år!

TO NAPP: Det mangler bare et tredje napp i vandrepokalen for Trine Opsahl (NMK Aremark) etter seieren i Finnskogfestivalen 2017. Trine er alene om å ha to napp, men hele fire andre bilcrossjenter har ett napp hver. Foto: Stian Ormestad.

FINNSKOGFESTIVALEN: Fire A-finalister hadde det andre nappet i vandrepokalen i sikte – men det var Trine Opsahl som lurte alle da alt klaffet i damenes A-finale.

Les også: Inviterer til Finnskogfestivalen – for sjette gang!

Årets Finnskogfestival gikk 9. og 10. september, og var den sjette i rekken. Mest spenning knyttes til vandrepokalen, der det blir lagt til penger for hvert år.

– Det blir lagt til kr. 1.000,- pr. klasse pr. år, pluss kr. 10,- pr. startende i hver klasse, forteller Roger Bjørklund i KNA Solør til Bilcross.no.

– Jeg var så nervøs at jeg så nesten mer i speilet enn fremover!

Før årets oppgjør hadde følgende hvert sitt napp i vandrepokalen i dameklassen: Line Myrvold, Bjørg Janny Engelsrud, Trine Opsahl, Emelie Olsson og Kristine Narvestad.

Og hele fire med hvert sitt napp kom seg til A-finalen i årets oppgjør – en knallhard kamp og det andre nappet i vandrepokalen.

TUNGT LØFT: Trine Opsahl (NMK Aremark) må kanskje tenke på å utvide pokalhylla hvis hun klarer et tredje og siste napp i Finnskogfestivalens vandrepokal. Foto: Stian Ormestad.

Trine Opsahl kunne klatre opp på toppen av pallen, og hun fikk med seg Bjørg Janny Engelsrud (KNA Solør) og Mia Erlandsen (NMK Elverum) på pallen i dameklassen.

Emilie Olsson (Finnskoga MK) måtte finne seg i en fjerdeplass og ikke et nytt napp i vandrepokalen, og det ble heller ikke et nytt napp på Kristine Narvestad (NMK Aurskog Høland) etter en kjemperull i A-finalen.

BLID JENTE: Trine Opsahl (NMK Aremark). Foto: Stian Ormestad.

Alt dette fikk Trine med seg i sladrespeilen: – Jeg var så nervøs at jeg så nesten mer i speilet enn fremover! Det var mye dramatikk!, forteller Trine til Bilcross.no:

Gjennom første sving var det en konkurrent som ble snurra, og hele veien var det kjemping bak Trine. – Siste sving før mål tittet jeg en siste gang i speilet og da så jeg kun understellet på en bil!

Trine beskriver sitt løp i Finnskogfestivalen 2017 slik: – Dette er det løpet i året jeg ser mest frem til og er mest sugen på å vinne, så at det gikk min vei er en ubeskrivelig god følelse!

Alt klaffet i A-finalen

Trine forteller at hun ikke fikk til en eneste start i innledende omganger og havnet midt i feltet hver eneste omgang, og det endte med mye fighting – og en snurr.

Men en eneste start satt skikkelig i løpet av helgen: A-finale-starten.

Fra tredjevalget før finalen seilet Trine opp i ledelse, som hun klarte å holde helt inn til mål – tross mye kikking i sladrespeilet.

– Å ha to napp i vandrepokalen er litt skummelt og veldig gøy! Fordi nå betyr det at jeg bare trenger å vinne en gang til for å få den med meg hjem til odel og eie.

MOTORTRØBBEL: Stang ut for Steffen Skustad (KNA Solør). Foto: Stian Ormestad.

– Så da blir det full satsing i Finnskogfestivalen 2018?

– Ja, nå må jeg kline til skikkelig neste år! Hadde vært ubeskrivelig gøy å få den med hjem!

Fem førere med hvert sitt napp i åpen klasse

I åpen klasse har allerede en maktet å ta to napp i vandrepokalen: Steffen Skustad (KNA Solør). Han fikk tekniske problemer i årets oppgjør, måtte bryte med motortrøbbel, og hadde ikke sjanse på det tredje og siste nappet.

Derimot fikk Jim Tony Spangen (NMK Hamar) sitt aller første napp i vandrepokalen. Med det er han i et godt selskap sammen med Espen Isaksætre, Ole Kristian Aamodt, Christer «Plumbo» Olsen og nevnte Steffen Skustad.

I juniorklassen ble hele pallen fylt med arrangørklubbens egne juniorkjørere: Kristoffer Kalfoss (KNA Solør) vant foran Espen Andrè Øwre Kilen (KNA Solør) og Sindre Aleksander Lilleåsen (KNA Solør).

Sjekk resultatlister fra Finnskogfestivalen 2017!

FINNSKOGFESTIVALEN: Et av landets flotteste baneanlegg finner du ved Flisa, og her arrangeres hvert år Finnskogfestivalen. Foto: Stian Ormestad.

2017-sesongen bød på to løp på Finnskogbanen, KNA Solør motorsport: Vårslæpp’n 2017 lørdag 22. april og Finnskogfestivalen 2017 helgen 9 – 10. september.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen KNA Solør. Her finner du KNA Solør motorsports nettside: kna.no/solor

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!

,