Påmeldingen er i gang til finaleløpet i Bilcross.no-cup!

TITTELFORSVARER: Kristoffer Gutu Holt (NMK Tønsberg) vant sist det ble kjørt Bilcross.no-cup-runde på Grenland motorsportsenter. Den raske Saab-kjøreren er allerede påmeldt til årets finaleløp i cupen helgen 7 – 8. oktober 2017. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS.NO-CUP: Årets finaleløp går på neste års Landsfinale-bane for juniorene. En fin mulighet til å teste ut banen – og kjempe om de siste poengene i Bilcross.no-cup 2017.

Sjekk påmelding og mer info om finaleløpet på Grenland!

Bilcross.no-cup 2017 startet med 1. runde på Sigdal motorsenter, NMK Modum Sigdal, 2. runde på Konsmo motorbane, NMK Konsmo, og 3. og siste runde går på Grenland motorsportsenter, NMK Grenland, helgen 7 – 8. oktober 2017.

FINT FOR PUBLIKUM: Med god oversikt over banen bør Grenland motorsportsenter oppdages også av bilcrosspublikummet. Foto: Stian Ormestad.

Et av landets flotteste baneanlegg

Grenland motorsportsenter er en av landets nyeste baner, og her er det blitt arrangert store internasjonale rallycrossløp siden åpningsløpet i bilcross høsten 2010.

Her debuterte for eksempel 15-åringen Oliver Solberg i rallycross tidligere denne sesongen – med direktesendt TV-sending i Sverige, der det var mye skryt av baneanlegget.

Men klubben har slitt litt med å trekke bilcross-kjørere. Det er synd, for anlegget er et av Norges flotteste – og det har NMKs Hastighetskomite oppdaget og tildelt NMK Grenland neste års Landsfinale for junior. 

Derfor knyttes det mest spenning til juniorklassen i finaleløpet i årets Bilcross.no-cup på neste års Landsfinale-arena for juniorene. Og flere av de ni øverste på listen før finaleløpet, som alle har en seier innenfor rekkevidde, har minst en sesong igjen i juniorklassen.

NY VINNER: Vinner to år på rad i åpen klasse Espen Kerim (NMK Konsmo) har kjørt begge cup-rundene uten å sanke ett eneste poeng. I år blir det en ny bilcrosser på toppen av Bilcross.no-cup sammenlagt etter tre runder. Foto: Stian Ormestad.

Også i åpen- og dameklassen er det tettere i toppen enn noen gang tidligere i cupen. Det skiller ikke mer enn at alle ned til åttendeplass i åpen klasse har en mulighet på totalseier i Bilcross.no-cup 2017.

ETTERLENGTET FLAGG: Hvem ser dette flagget først i finaleløpet på Grenland motorsportsenter? Foto: Stian Ormestad.

Løpet kjøres – uansett!

– Vi oppfordrer førere til å melde seg på snaret! Mister dere bil på bud eller av andre grunner ikke kan komme, kan dere enkelt melde avbud, forteller løpssekretær Helge Jensen på vegne av arrangøren NMK Grenland.

– Det er ti ganger enklere å stryke noen fra listene enn å putte deltakere inn på startlistene – etter at programmet har gått i trykken og arrangøren ikke har forberedt seg på så mange startende, mener løpssekretæren.

Og det understrekes fra arrangørhold: – OBS! Løpet kjøres uansett antall påmeldte!

Sjekk påmelding og mer info om finaleløpet på Grenland!

GRENLAND MOTORSPORTSENTER: NMK Grenland inviterer til finaleløpet i årets Bilcross.no-cup. Foto: Stian Ormestad.

 

Les om 1. runde i Bilcross.no-cup 2017 – og se video:

Les om 2. runde i Bilcross.no-cup 2017 – og se video:

Poengstilling etter 2. runde i Bilcross.no-cup 2017 – åpen klasse

Poengstilling etter 2. runde i Bilcross.no-cup 2017 – juniorklasse

Poengstilling etter 2. runde i Bilcross.no-cup 2017 – dameklasse

Les alt om Bilcross.no-cup i 2015-, 2016- og sålangt i 2017-sesongen under emneknaggen Bilcross.no-cup.

,