Hvem tar gull i Sølvcrossen 2017?

TITTELFORSVARER: Lina Marie Holt (NMK Larvik) kjemper seg inn til seier i dameklassen med sin kunstnerisk dekorerte Peugot 206 i Sølvcrossen i fjor. Foto: Stian Ormestad.

SØLVCROSSEN: Godt over 150 bilcrossere har meldt seg på i kampen om seier på Sølvcrossen 2017. 

Sølvcrossen 2017 kjøres på Basserudåsen motorbane helgen 16 – 17. september. Sjekk mer info om løpet på arrangøren NMK Kongsbergs nettsider.

Mimre tilbake til fjorårets Sølvcross? Sjekk bildene her!

VINNERBIL: Opel Kadett Caravan-veteran, med Jan Sverre Solheim (NMK Hurum Røyken) bak rattet, inn til seier i Sølvcrossen 2016. Foto: Stian Ormestad.

Det blir en hard kamp om Sølvcross-seier:

I åpen klasse stiller både vinneren av fjorårets Sølvcross Jan-Sverre Solheim (NMK Hurum og Røyken) og vinneren av årets Vårløp Trond Rødengen (NMK Kongsberg) til start. 

KANTRET: Sunniva Rudi (NMK Nore Uvdal) vil nok avslutte juniorkarrieren med nok en A-finale – men ikke på taket i A-finalen, som i Sølvcrossen i fjor. Foto: Stian Ormestad.

Fjorårets Sølvcross-vinner i dameklassen skal også kjempe for å forsvare tittelen: Lina Marie Holt (NMK Larvik). I fjor ble det trangt i damenes A-finale, men Lina Marie var lur nok til å smette inn til seier med sin Peugeot 206.

I Old Boys-klassen stiller fjorårsvinner Tore Dahl (NMK Tønsberg) med friskt mot, etter en hard sesongåpning på samme bane tidligere i år. Da endte turen i autovernet – to ganger!

I juniorklassen er nok Sunniva Rudi (NMK Nore Uvdal) revansjesugen etter at fjorårets Sølvcross endte på taket i A-finalen.

Dette blir et av de aller siste løpene i juniorklassen til Sunniva og flere av de andre siste-års-juniorene – så her blir det hardt i kampen om juniorseier!

Første start går klokka 09.00 både lørdag og søndag. Det kjøres fem omganger og finaler.

Sjekk startlisten her. For mer info om løpet, sjekk arrangøren NMK Kongsbergs nettsider.

BAKLENGS: Tore Dahl (NMK Tønsberg) vant Old Boys-klassen i Sølvcrossen i fjor, men her går det galt i årets sesongåpning på samme bane. Foto: Stian Ormestad.

NMK Kongsberg arrangerer to løp på bilcrossbanen på Basserudåsen i 2017-sesongen:
– 29 – 30. april 2017 – Vårløp på Basserudåsen, NMK Kongsberg – junior- og seniorkval

– 16 – 17. september 2017 – Sølvcrossen på Basserudåsen, NMK Kongsberg

Les mer om arrangøren under emneknaggen NMK Kongsberg. Arrangørens nettside finner du her: www.nmk-kongsberg-bilsport.no

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!