Landsfinalen 2017: Petter Leirhol foran Robin Bakke Andresen og Guttorm Lindefjell – SE VIDEO!

LANDSFINALEN: Etter to år med stang ut skulle det endelig klaffe for Petter Leirhol i Landsfinalen: – Også på Momarken da, der INGEN hadde trua på boble!

NMK Trøgstad arrangerer Landsfinalen for åpen klasse lørdag 26. august 2017. Første start går klokka 08.00 på morgenkvisten. Allerede fredag benyttet mange anledningen til å teste bil og bane.

Se bilder fra Landsfinalen 2017 på Momarken – oppdateres!

Her finner du live-resultater fra Landsfinalen 2017.

PALLEN: Petter Leirhol (NMK Valdres) vant Landsfinalen 2017 foran Robin Bakke Andresen (NMK Trøgstad) og Guttorm Lindefjell (NMK Kvinesdal). Foto: Stian Ormestad.

Fem førere hadde full pott etter tre innledende omganger, og sistemann i A-finalen kom via seier i B-finalen: Guttorm Lindefjell (NMK Kvinesdal).

I A-finalen gikk rallycrossveteranen inn i alternativsporet i første runde – da var han hvert fall sikker på å ikke glemme det, som i Landskampen tidligere i år på samme bane.

Petter Leirhol (NMK Valdres) sparte alternativsporet og var den siste som gikk inn – men klarte å rive til seg fortsatt ledelse, bare noen centimeter foran Robin Bakke Andresen (NMK Trøgstad) – beste hjemmekjører på en sterk andreplass. Lindefjell kom inn på tredjeplass.

CHAMPIS: Topp-tre i Landsfinalen 2017 er spandable med champisen. Foto: Linda Flåteteigen.

– Jeg tenkte «vi får hvert fall prøve»

– YES! Du veit, dette er så godt atte jeg veit ikke hvordan jeg skal få sagt det, sier Petter Leirhol etter seieren:

RALLYCROSS-STJERNE: Blant de mange kanonen på startlisten var rallycross-stjernen Andreas Bakkerud (NMK Bergen). Foto: Stian Ormestad.

– Jeg surra det til i fjor med bare tull, ødela andregiret året før, men nå kommer vi hit som boble er blitt dømt nord og ned – men jeg tenkte «vi får hvert fall prøve» – også har pappa og jeg laga til en så dritbra bil som funka som bare pokker her. Herregud så bra dette er!

Det er ikke første gang unggutten vinner en Landsfinale – han vant Landsfinalen for junior 2012 på Gardermoen motorpark – heller ikke en typisk «boblebane».

Robin Bakke Andresen er veldig fornøyd med andreplass.

– Den gikk litt fort, den bobla gitt! Men det var skikkelig deilig når rallycross-sesongen har vært litt stang ut i år, så var det all-in på dette. Da var det skikkelig godt at det går så bra, sier beste hjemmekjører i Landsfinalen 2017.

Guttorm Lindefjell jubler over pallplass – 23 år etter forrige gang. I mellomtiden har veteranen forskynt seg grovt av premiehyllene i rallycross.

FØR-BILDE: I fjor endte Landsfinalen slik for Petter Leirhold – i kampen om seieren i A-finalen. Foto: Stian Ormestad.

ETTER-BILDE: Revansje for Petter Leirhol i årets Landsfinale – i VW boble på Momarken bilbane. Foto: Linda Flåteteigen.

Nyttige lenker for mer info:

NMK Trøgstad arrangerer Landsfinalen for åpen klasse lørdag 26. august 2017. Første start går klokka 08.00 lørdag morgen, men allerede fredag kveld kan du se flere av bilene i aksjon under frivillig trening fra klokka 18.00 til 20.00.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Trøgstad. Her finner du NMK Trøgstads nettside: www.nmktrogstad.no

Landsfinalen 2017 har en egen nettside: www.landsfinalen2017.no

Se bilder fra Landsfinalen 2017 på Momarken – oppdateres!

Les mer om Landsfinalen 2017 på Momarken.

Sjekk adelskalenderen for Landsfinalen!

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!

, ,