Over 250 bilcrossere klare for slåsskamp på Starmoen!

STORLØP PÅ STARMOEN: Elverumfestivalen 2017 går denne helgen 19 – 20. august. Foto: Stian Ormestad.

ELVERUMFESTIVALEN: Denne helgen er det en ting som gjelder: Elverumfestivalen 2017!

Sjekk resultater fra Elverumfestivalen 2017

Årets Elverumsfestival går av stabelen 19 – 20. august 2017. Over 250 navn står på startlisten fordelt på alle bilcrossklasser: Åpen, junior, dame, junior trening og debutanter.

Sesongens høydepunkt for mange bilcrossere

Starten går klokka 09.00 begge dager, informerer NMK Elverum som ønsker velkommen til en fartsfylt helg på Starmoen motorsenter – og det vet vi det blir:

Elverumfestivalen er sesongens høydepunkt for mange bilcrossere, med et stort startfelt på en krevende bane. Gjennom flere tiår har dette vært et av de selvsagte storløpene.

Publikum får valuta for hundrelappen det koster i inngangspenger hver dag, for her vinner bare den tøffeste frem til finale. Du skal holde tunga rett i munn gjennom en lang førstesving, for eksempel.

BILCROSS-NORGES TØFFESTE FØRSTE SVING? Bare de tøffeste og lureste – og med en god porsjon flaks – kommer seg helskinnet gjennom første langsving på Starmoen. Foto: Stian Ormestad.

Favoritter foran Elverumfestivalen:

De som kan regnes med i toppen er mange: Fjorårsvinner Dennis Mørkhagen (NMK Elverum) må regnes som stor hjemmefavoritt – som oftest i Saab.

FAVORITT: Glenn Haug (NMK Gardermoen). Foto: Stian Ormestad.

Andremann i Elverumfestivalen i fjor og vinner i Vårløpet i år, Espen Mikkelsen (NMK Hamar) i Volvo, har også god flyt på Starmoen.

Så har vi andre kanoner som Lasse Rud (NMK Gardermoen) som vant det meste av løp på starten av 2017-sesongen – og sist Landskamp på Momarken.

Klubbkompis Magnus Bergsjøbrenden (NMK Gardermoen) skal vi heller ikke glemme – kjører like fort med alle slags biler, enten det er motor foran eller bak.

Enda en fra den kanten: Glenn Haug (NMK Gardermoen) vant Landsfinalen i fjor – som gikk på Starmoen. I år har han kjørt rallycross i det store utland, men setter seg nå i en bilcrossbil igjen.

COMEBACK: Tore Tollersrud (NMK Elverum). Foto: Stian Ormestad.

Tore Tollersrud (NMK Elverum) har gjort comeback i bilcrossen, en del år etter at han herjet i toppen av juniorklassen med Volvoer. Hva kan han få til i Elverumfestivalen på hjemmebane, nå som rattrusten er ristet løs?

Enda en hjemmefavoritt Jørn R. Grinden (NMK Elverum) – helt sikkert revansjesugen etter en skuffende 19. plass i fjor.

Juniorlandsfinale-vinneren kommer!

I juniorklassen står suveren Juniorlandsfinale-vinner Mats Åsheim (NMK Trysil) på startlisten med startnummer 214 – legg merke ham! Han har mye å revansjere fra fjorårets festival, der han endte helt nede på en 22. plass.

I dameklassen er det rundt 25 navn, og like mange favoritter som kan ta seieren? Her er det veldig åpent, men skal vi nevne navn må Eliteracet-vinner Mari Hoel (NMK Gjøvik) nevnes.

HJEMMEFAVORITT: Jørn R. Grinden (NMK Elverum). Foto: Stian Ormestad.

Fjorårsvinner Monica Mariussen Bakkom (NMK Hamar) vil nok gjøre alt for å gjenta suksessen.

Største hjemmefavoritt i dameklassen er nok Elisabeth Storsveen (NMK Elverum), som helt sikkert vil prøve å gjøre alt for å klatre to trinn opp på pallen fra fjorårets tredjeplass.

I åpen klasse står selvsagt hjemmefavoritt og NMK Elverum-veteran Jan Lillegrend på startlisten. Se video fra da han vant Vårløpet på samme bane i fjor:

Sjekk resultater fra Elverumfestivalen 2017

NMK Elverum kjører tre bilcrossløp i år:
06.05.2017 NMK Elverum Mailøpet – kvalløp Landsfinale junior 
19.08.2017 – 20.08.2017 NMK Elverum – Elverumsfestivalen
16.09.2017 – NMK Elverum – Dreamteam, lagløp på Starmoen

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!

Les mer om NMK Elverum under emneknaggen med samme navn.