Smådølfestivalen: To med full pott etter to dager kjørt

SEKS STRAKE HEATSEIERE: Heine Rudi (NMK Nore Uvdal) er helt på hjemmebane i Smådølfestivalen 2017. Foto: Sunniva Rudi.

SMÅDØLFESTIVALEN: Av 150 deltakere er det bare to som står ubeseiret etter seks omganger gjennom to dager – før den tredje og siste dagen med to omganger og finaler.

Se bilder fra Smådølfestivalen 2017 – oppdateres!

Les også: – Bare seier som gjelder i Smådølfestivalen 2017!

Smådølfestivalen 2017 kjøres på Smådøl motorsenter, NMK Nore Uvdal som arrangør. Løpsdato er 21 – 23. juli 2017.

LEDER JUNIORKLASSEN: Sivert Mastad (NMK Aurskog Høland). Foto: Stian Ormestad.

Fredag kjøres to omganger, lørdag fire, og søndag to omganger og finaler. Her er status etter totalt seks omgang kjørt sålangt, lørdag ettermiddag:

Begge de to med full pott kjører i den største klassen med flest deltakere – der det er minst sjanse til å møte på andre med full pott, nemlig åpen klasse.

Heine Rudi (NMK Nore Uvdal) i Saab 900 har seks strake heatseiere – og fortsetter i samme sporet som sist i juniløpet på Smådøl, som han vant. Enda en hjemmekjører med full pott: Hans Bjørnar Fønnebø NMK Nore Uvdal) – også i Saab.

I juniorklassen står ingen ubeseiret etter seks omganger. Sivert Mastad (NMK Aurskog Høland) i Saab leder klassen med fem heatseiere og en andreplass i 4. omgangen.

HOLDER SEG PÅ HJULENE: Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg). Foto: Stian Ormestad.

Rullet på taket i fjor – leder dameklassen i år

I dameklassen leder Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg) i Saab med 57 poeng – etter å ha åpnet med en andreplass i 1. omgangen fredag ettermiddag, men etter det har hun vært uslåelig med fem heatseiere.

Fjorårets Smådølfestival endte på taket, med brukket arm. Nå krysser vi fingrene for at Randi holder seg på hjulene også gjennom finaledagen.

Blant veteranene har Pål Bakken (NMK Nore Uvdal) i Volvo en ledelse med 54 poeng av 60 mulige så langt – fire heatseiere og to andreplasser.

Her finner du oppdaterte resultatlister!

Se bilder fra Smådølfestivalen 2017 – oppdateres!

Søndag starter 7. omgang klokken 09.00, og det kjøres enda to innledende omganger før finalekjøring. Mye kjøring gjenstår, med andre ord, før vinnerne av årets Smådølfestival er kåret.

SMÅDØLFESTIVALEN: Rundt 150 deltakere slåss om seieren i fire bilcrossklasser: Åpen, junior, damer og veteran. Foto: Stian Ormestad.

Les om årets sesongstart på Smådøl: Full klaff på hjemmebane!

NMK Nore og Uvdal åpnet 2017-sesongen med kvalløp til Landsfinale senior og junior mandag 5. juni, 2. pinsedag. Fra fredag 21. juli til og med søndag 23. juli kjøres den tradisjonsrike Smådølfestivalen.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Nore Uvdal. Her finner du NMK Nore Uvdals nettside: www.nmknu.com

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!