Favorittens fall: Fem vrak på ett heat – SE VIDEO!

BILCROSS.NO-CUP: Store doser dramatikk i 1. runde av Bilcross.no-cup 2017: Midt inni en massekollisjon finner vi tidligere så suverene Espen Kerim.

Les også: Følg 1. runde av Bilcross.no-cup!

Les mer om Bilcross.no-cup 2017: Hvem jubler høyest i år?

NMK Modum Sigdal inviterer til 1. runde i Bilcross.no-cup 2017 helgen 24 – 25. juni, i forbindelse med deres årlige storløp gjennom flere tiår, helt siden 1980-tallet: Sankthanscrossen. 

Se bilder fra Sankthanscrossen – 1. runde i Bilcross.no-cup 2017

Sjekk live-resultater fra Sankthanscrossen – 1. runde i Bilcross.no-cup 2017

KJEDEKOLLISJON: Her ryker fjorårsvinner Espen Kerim (NMK Konsmo) ut av kampen om seier på Sigdal – sammen med blant andre klubbkamerat Nikolay Rike Grønlund (NMK Konsmo). Foto: Stian Ormestad.

SLUTTKJØRT: Tre sørlendinger er mest sannsynlig sluttkjørt etter smellen. Foto: Stian Ormestad.

Kjedekollisjon feller flere favoritter

Espen Kerim (NMK Konsmo) har vunnet Bilcross.no-cup to år på rad. Årets cup starter på verste vis: 

I et tett heat får en bil stopp, og den blir stående midt i banen etter en blind bakketopp.

Når feltet kommer neste runde, er det gulblink i lampene rundt banen – men hverken Kerim eller resten av følget ser det i den strålende sommersola.

Ingen av førerne ser heller hinderet i banen før det er for sent:

Kerim smeller i først, får Nikolay Rike Grønlund (NMK Konsmo) i hekken, som igjen får Sigbjørn Haugland (NMK Bø) i hekken. Stein Tore Bakke (NMK Konsmo) prøver å komme seg på ytteren, men heller ikke der er det plass.

Flere må sjekkes ut av helsepersonell, men det er ingen alvorlige skader – kun materielle. Og de er store – ingen biler er kjørbare til omkjøringsheatet:

KJEDEKOLLISJON: Skummel smell på Sigdal. Førerne er ikke blitt mindre kritiske til tracksa-systemet, det vil si lyskjegler som har erstattet flagg gjennom de siste årene. Foto: Stian Ormestad.

KJEDEKOLLISJON: Stein Tore Bakke (NMK Konsmo) sjekker skadene på sin Mercedes. Foto: Stian Ormestad.

KJEDEKOLLISJON: Skummel smell på Sigdal. – Livsfarlig, mener Nikolay Rike Grønlund (NMK Konsmo) om tracksa-systemet. Foto: Stian Ormestad.

SISTEMANN I KØEN: – Det var helt jævelig, forteller Sigbjørn Haugland (NMK Bø). Han klarte heller ikke å stoppe – og hadde ikke en sjanse til å se gulblinket i lampene i det strålende sommerværet. – Livsfarlig med tracksa, mener også han. Foto: Stian Ormestad.

PÅ STIVE HJUL: Her kommer Espen Kerim i full fart – og det er ikke plass til å komme forbi, heller tid nok til å få bremset ned. Så starter dramatikken som ikke ender før flere smeller senere. Foto: Stian Ormestad.

Se bildeserie fra dramatikken i fotogalleriet – oppdateres!

Bilcross.no-cupen går denne helgen på Sigdal motorsenter, 2. runde går på Konsmo motorbane, NMK Konsmo helgen 9 – 10. september 2017.

3. runde – og finaleløpet – går på Grenland motorsportsenter, NMK Grenland. Dato er helgen 7 – 8. oktober 2017. Her vil det nok bli mest spenning om juniorklassen – for hit kommer Juniorlandsfinalen til neste år!

Les mer: Komplett konkurransereglement for Bilcross.no-cup 2017

Les alt om Bilcross.no-cup i 2015- og 2016-sesongen under emneknaggen Bilcross.no-cup.

,