Sjekk vinnerbilen i årets første løp på neste års Landsfinale-bane

OPEL ASCONA B: Øyvind Skjeltorp Romstad (NMK Namdal) jager seier med sin trofaste sliter. Foto: Jóhann Árnason.

VERDAL MOTORSENTER: En god, gammel Opel Ascona B passerte målstreken først. – Ingen tvil, det blir Ascona i Landsfinalen også, forteller Øyvind Skjeltorp Romstad – som har seks til å ta av.

NMK Verdal Levanger startet årets sesong lørdag 13. mai med kvalløp til Landsfinalen for åpen- og juniorklasse. Til neste år kommer Landsfinalen i bilcross for åpen klasse hit.

FLERE Å TA AV: Øyvind Skjeltorp Romstad har seks Opel Ascona B å ta av. Alle får varme og omsorg i verkstedet i Bangdalen. Foto: Privat.

Derfor knytter det seg stor spenning til hvilke biler og sjåfører som gjør det best på denne nye banen, som ble åpnet så seint som i starten av fjorårssesongen.

Ascona B-spesialist

Mange sperrer nok øyene opp når de får vite at lørdagens vinnerbil på Verdal-banen er en god, gammel Opel Ascona B. Det er lenge mellom hver gang vi ser disse på bilcrossbanen om dagen, og veldig sjelden at det er en vinnerbil.

Men i hendene til Øyvind Skjeltorp Romstad (NMK Namdal) er det kanskje ikke så rart at en gammel sliter med produksjonsår fra midten av 1970-tallet og til litt utpå 1980-tallet kan gå til topps – også i 2017.

45-åringen har kjørt Opel Ascona B i bilcross siden 2000. Det er blitt hundrevis av løp, og stort sett en plassering helt i toppen.

Øyvind Skjeltorp Romstad er rett og slett en spesialist på å både skru og kjøre akkurat denne type bil.

Arvelig Ascona B-dilla

Hjemme har han totalt seks Ascona B-er å ta av, og dilla har gått i arv. Nå kjører også sønnen Petter Ascona B i juniorklassen. De har både deler og biler nok, så bilcross-publikumet skal få gleden av å se raske Ascona B-bilcrossbiler en god stund til.

– Det ser ut som det er Ascona B som passer best, forteller Øyvind til Bilcross.no om Verdal-banen – og seg selv. Nå som han er kvalifisert til årets Landsfinale, kan det bli en grønn Ascona å se på Momarken i august. Den planen er ikke lagt helt enda.

Men til neste år? – Da blir det helt klart Ascona i Landsfinalen på Verdal motorsenter, lover Øyvind – men legger beskjedent til «hvis jeg kvaller» – noe som neppe blir et problem for ringreven.

I TET: Ikke et uvanlig syn på hjemmebanen Raabakken motorstadion: En grønn Opel Ascona B i tet. Foto: Kristian Klepp.

En bane for alle slags biler

Om Verdal-banen forteller Øyvind: – Det var flere med driv bak i A-finale i dag. Det er en bane der alle typer biler kan hevde seg godt.

2. PLASS: Ståle R. Grinden (NMK Elverum) reiste til Nord-Trøndelag for å sikre seg en Landsfinale-billett og klarte det. Grinden har mange gode resultater fra årets Landsfinale-bane Momarken. Foto: Stian Ormestad.

Til alt overmål beholdt han også vinnerbilen, så Ascona-samlingen ble ikke noe mindre etter en vellykket helg i Verdal’n.

Men skulle du ha noen gamle Ascona-deler liggende, vet du hvor de kan komme til nytte. I Bangdalen er det alltid plass hos familien Skjeltorp Romstad.

Kvalifiserte i åpen klasse:

Videre i A-finalen – også kvalifisert til årets Landsfinale på Momarken bilbane: 

Ståle R. Grinden (NMK Elverum) i Volvo, Erlend Nonstad (NMK Verdal/Levanger) i Opel, Asgeir Taraldsen (NMK Melhus) i Saab, Morten Rønning (NMK Namdal) i Saab og Lasse Fossen (NMK Verdal/Levanger) i Toyota.

Kvalifiserte i juniorklasse:

I juniorklassen var Øyvinds sønn Petter uheldig med sin Opel Ascona og rasa clutchen i første heat.

Der var det Sander Næss (NMK Orkla) som vant med Mitsubishi foran Simen Bjerkset (NMK Melhus) i VW, Ida Mortensen (NMK Verdal/Levanger) i Opel, Martin Eriksson (NMK Verdal/Levanger) i Opel, Ole Johan Steigedal (NMK Orkla) i Volvo, og Eirin Hastadklev Skotvoll (Hell Motorsport) i Volvo – alle kvalifisert til Landsfinalen for junior som går på Vendkvern, NMK Hamar.

Komplette resultatlister for alle klasser – NMK Verdal Levanger lørdag 13. mai 2017

NYTT BANEANLEGG: Etter over ti år med planlegging, pengeinnsamling og dugnad sto Verdal motorsenter klart til åpningsløp lørdag 23. april 2016. Til neste år kommer selveste Landsfinalen i bilcross til samme arena. Foto: Håkon Vinne.

NMK Verdal Levanger arrangerer to bilcrossløp i 2017-sesongen: Lørdag 13. mai, løpet teller som kvalløp til Landsfinalen for åpen- og juniorklasse, og lørdag 9. september, løpet teller i Midt Norsk Mesterskap.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Verdal Levanger. Her finner du NMK Verdal Levangers nettside: www.nmkvl.no

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!

,