Tidlig vårtegn: Påmeldingen til flere vårløp er i gang!

BARMARKSESONG: Straks spinnes 2017-sesongen i gang på barmark, både i vest, øst, nord og sør. Foto: Stian Ormestad.

VÅRLØP: April er rett rundt hjørnet, og bilcross-sesongen braker straks løs for alvor. Påmeldingen er godt i gang for flere av vårløpene.

Etter en vintersesong med sesongstart på snø og is på Moa i februar og 3-timersløp i sludd på Grenland i mars, er det klart for det første vårløpet allerede 8. april i Bergen.

VENTER PÅ VÅREN: I Bergen er det ikke mye som minner om vår på Eikås motorsenter. Men i løpet av drøye to uker er nok våren på plass til sesongens aller første kvalifiseringsløp til Landfinalen. Foto: NMK Bergen.

Men det er lite som minner om vår på Eikås motorsenter drøyt to uker før løpet. NMK Bergen varsler 23. mars at kveldens trening er avlyst på grunn av snø. 

Oppladningen til vårløpet er uansett godt i gang, og påmeldingen er åpnet på NMK Bergens nettside.

Løpet teller som kvalifisering til årets Landsfinale for både åpen- og juniorklasse, henholdsvis på Momarken i Mysen og Vendkvern på Hamar i år.

Nest siste april-helg braker bilcross-sesongen for alvor i gang med fire løp på samme helg: 

NMK Nedre Hallingdal kjører Roppecrossen 2017 lørdag 22. april. Løpet teller som kvalifiseringsløp til Landsfinalen for både åpen- og juniorklasse. Påmeldingen åpnet denne uka på NMK Hallingdals nettside.

Samme helg kjører KNA Solør Motorsport den tradisjonsrike Vårslæpp`n på Finnskogbanen – også her åpnet påmeldingen denne uka på KNA Solørs nettside.

I tillegg blir det også bilcrossløp i regi av NMK Vikedal og NMK Egersund denne helgen.

ROPPECROSSEN: Lørdag 22. april går sesongens første kvalifiseringsløp av stabelen på Østlandet. Roppecrossen satte i fjor deltakerrekord, og mange ventes til løpet i år igjen. Foto: Stian Ormestad.

VÅRSLÆPP’N: KNA Solør er som alltid tidlig ute med sin Vårslæpp’n. Lørdag 22. april er en ny heftig sesong i gang på Finnskogbanen. Foto: Stian Ormestad.

I den siste aprilhelgen 29 – 30. april er det hele fem bilcrossløp:

TODAGERSLØP PÅ BASSERUDÅSEN: NMK Kongsberg er først ut med sesongen første todagersløp siste helgen i april. Foto: Stian Ormestad.

NMK Aremark kjører sitt Vårløp på Brekka, som teller som kvalifisering til Landsfinalen for junior. Det skjer lørdag 29. april.

NMK Kongsberg kjører todagersløp lørdag og søndag 29 – 30. april. Løpet teller som kvalifisering til Landsfinalen for både åpen- og juniorklasse. Her er påmeldingen i gang på NMK Kongsbergs nettside.

NMK Fluberg arrangerer Landsbycrossen, Kristiansand Automobilklub arrangerer Vårsleppet på Rugslandsbanen, og NMK Hell kjører bilcrossløp på Lånkebanen samme helg.

Mye mer om vårløpene kommer her på Bilcross.no – følg med! I mellomtiden kan vi mimre tilbake til noen av fjorårets vårløp:

Roppecrossen 2016: – Helt utrolig og sinnsykt moro!

Vårslæpp’n 2016: – Noen ganger er det lurt å være fornuftig – selv på bilcrossbanen!

Vårløp på Basserudåsen 2016: Se alle bildene fra løpet!

VÅRLØP PÅ BREKKA: NMK Aremark kjører sitt vårløp siste helgen i april. Løpet teller som kvalifiseringsløp til Landsfinalen for junior. Foto: Stian Ormestad.

 

Sjekk også: Her er de beste bilcrossløpene i 2017!