«Asylsøker Grand Prix» på Eriksplassen motorbane

ormis_18

HOPPENDE GLAD: Hva savner mannlige asylsøkere mest? Akkurat det samme som norske menn – føle seg som en mann, mener Nils og Ronny. Og det gjør man best bak rattet på en bilcrossbil. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS I MEDIA: Bilcross-sesongen er ikke helt over enda – førstkommende lørdag går løpet med størst internasjonal deltakelse; «Asylsøker Grand Prix».

Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen har vist frem bilcross i beste sendetid før, og skal gjøre det igjen. Innspillingen er lagt til Eriksplassen motorbane lørdag 1. oktober, samme dag som NMK Hønefoss kjører sitt klubbløp.

Hva er det mange menn savner mest, der de sitter sammensunket og motløse på køyesenga rundt om på alle landets flyktningmottak, spør Nils og Ronny:

– Familie? Saueflokken sin? Mammas fallafler? Nei, selvfølgelig ikke. De savner vogna hjemme, bilen, selve symbolet på det å være mann. Nå sitter de med henda i fanget på en mottak nær deg, og drømmer om tett trafikk, lengste vei fra A til B til lyden av en plaget, rykende bensinmotor med fire høl i potta.

– Vi arrangerer derfor «ASYLSØKER GRAND PRIX»!

Nils og Ronny har saumfart landets asylmottak og funnet frem til et internasjonalt team av racerbilsjåfører som «aaaaldri har kjørt racerbil før, kaster seg ut på det djupeste vann, og stiller til start på Eriksplassen motorbane nå på lørdag», heter det på Facebook-eventet.

– Kom og bli med på TV du også, og vis at Hønefoss kan mobilisere, oppfordrer Nils og Ronny.

,