Bilcross.no-lesernes storfavoritt: – Kompiser driver nok og tuller litt med meg!

BILCROSS.NO-LESERNES STORFAVORITT: Tobias Kristiansen (NMK Gjøvik) – 23-åringen som kvalla med seier i sitt tredje bilcrossløp noensinne. Foto: Privat.

LANDSFINALEN 2016: Tobias Kristiansen (NMK Gjøvik) klarer nesten ikke holde på skiftenøkkelen hjemme i garasjen, såpass skjelver han av nerver før Landsfinalen. Selv om Bilcross.no-leserne har trua på ham, har han ikke store trua på seier selv.

Landsfinalen 2016 går på Starmoen motorbane, med NMK Elverum som arrangør. Første start går lørdag 27. august klokken 08.00.

Til Landsfinalen kommer de beste fra kvalløp landet over, de få heldige som har fått en gullbillett, de beste fra Landsfinalen for junior og Landsfinalen for damer tidligere i sommer, pluss A-finalistene fra fjorårets Landsfinale.

I denne saken har Bilcross.no-leserne stemt frem sine favoritter, og et navn troner suverent på toppen av avstemningen to dager før løpet: Tobias Kristiansen (NMK Gjøvik).

Hvem er denne karen, lurer nok mange på – der han har 50 stemmers forsprang på kanoner som fjorårsvinner Espen Kerim (NMK Konsmo) for eksempel.

23-åringen selv er også blitt tatt på sengen av hele avstemningen. Han mistenker noen gode kompiser for å stå bak. De har mobilisert slekt, venner og bekjente for å stemme Tobias til topps.

– Det er nok noen som driver og tuller litt med meg, sier Tobias til Bilcross.no.

For han har ingen meritter å vise til innen bilcross, bortsett fra seieren i kvalifiseringsløpet på Krabyskogen tidligere i sommer – som sendte ham til Landsfinalen.

Seieren kom i hans tredje bilcrossløp noensinne, dette blir hans aller første Landsfinale, i hans andre bilcross-sesong. Ikke rart ferskingen får litt nerver før Landsfinalen?

– Jeg skal prøve å kjøre mitt løp og ha det moro, og kose meg. Det er jo stort å bare være med i en Landsfinale. Vinnersjansene tror jeg er veeeldig minimale, sier han med et smil til Bilcross.no.

– Men, jeg får si som jeg ser alle de rutinerte sier: Såklart, det skal jo kjøres først!

Nå bør det nevnes at selv om Tobias er fersk i bilcross, har han kjørt gokart i seks år – fra han var 6 til 12 år. Og bilcross-sporten har evnen til å overraske gang på gang.

Mange heier på outsideren Tobias Kristiansen (NMK Gjøvik) når landets beste bilcrosser skal kåres lørdag 27. august 2016. På startstrek stiller alle likt – dette blir utrolig spennende!

Det er fortsatt mulig å stemme frem dine favoritter her på Bilcross.no.


 

Mer info om Landsfinalen finner du på arrangøren NMK Elverums nettsider.

Her finner du en egen nettside for Landsfinalen 2016.

Mer om Landsfinalen i bilcross finner du under emneknaggen med samme navn.

Mens vi venter på årets oppgjør – her kan du se alle bilcross.no-bildene fra fjorårets Landsfinale i bilcross.

Bilcross.no dekker selvsagt også årets Landsfinale i bilcross i bilder, film og siste nytt.