Jørgen Syversen vant Sommerfestivalen for andre året på rad

BC16_SOMMERFESTIVAL_298

ALENE PÅ BANEN? Suverene Jørgen Syversen (NMK Aremark) fikk til tider liten konkurranse i Sommerfestivalen 2016. Foto: Stian Ormestad.

SOMMERFESTIVALEN 2016: – Det har vært mye jobb med bygging av bil og motor før løpet, men når det går så bra blir timene glemt, forteller seierherren til bilcross.no.

Her finner du alle bilcross.no-bildene – oppdatert!

Se galskapen fra Sommerfestivalen 2016 – video i saken!

Les også om Frederick på fem år som preppet banen før storløpet satte i gang.

Sommerfestivalen 2016 gikk gjennom 10 omganger og finaler over fire dager, fra onsdag til og med lørdag 30. juli 2016.

100-poengsrekorden Jørn R. Grinden (NMK Elverum) satte det første året det ble kjørt 10 omganger, er det ingen som klarer å tangere i år heller.

Nærmest var fjorårsvinner Jørgen Syversen (NMK Aremark) med ni strake heatseiere – men «bare» en andreplass i 10. omgang og 97 poeng totalt.

BC16_SOMMERFESTIVAL_299

VOLVO LANGTAK: Jørgen Syversen (NMK Aremark) i Volvo 245. Foto: Stian Ormestad.

Jørgen Syversen vant til slutt med sin Volvo 245, foran enda en hjemmekjører i Volvo Sebastian Huse (NMK Aremark) og Christer Olsen (NMK Aurskog Høland) i Saab på siste trinnet på seierspallen.

– Det har vært mye jobb med bygging av bil og motor før løpet, men når det går så bra blir timene glemt, forteller seierherren til bilcross.no. – Bilen var det mest bud på, som er bra – da blir det penger i klubbkassa!

Beste junior ble Steffen Hansen (NMK Gardermoen) i Honda, og best i Old boys ble Sveinung Skjæveland (NMK Sandnes Jæren) i Saab.

BC16_SOMMERFESTIVAL_ALIDA_KVAL

LURTE ALLE! Alida Kvål (NMK Sandnes Jæren) var med i toppen hele veien i Sommerfestivalen, og slo skikkelig til da det gjaldt som mest i A-finalen. Foto: Privat.

Mest spenning knyttet det seg til dameklassen, siden Landsfinalen for damer skal gå på samme bane allerede helgen etter.

Hjemmefavoritt Frances Lingjærde (NMK Aremark) var suveren gjennom innledende omganger, med ni strake heatseiere før en andreplass i siste omgang. I finalen endte hun sist.

En annen storfavoritt var fjorårsvinner av Landsfinalen for damer Liz Wessel (NMK Drammen). Hun måtte se seg slått av Alida Kvål (NMK Sandnes Jæren) i A-finalen.

– Forventningene før festivalen var høye, men at jeg skulle vinne hadde jeg ikke trodd, forteller Alida Kvål til bilcross.no.

BC16_SOMMERFESTIVAL_019

TITTELFORSVARER: Fjorårets Landsfinale for damer-vinner Liz Wessel (NMK Drammen) kjørte Sommerfestivalen for å trene på årets Landsfinale-bane. I generalprøven endte hun tilslutt på andreplass. Foto: Stian Ormestad.

Alida har kjørt Sommerfestivalen tre ganger før, en gang i junior trening og to ganger junior. Dette var første test i dameklassen.

Nå gleder hun seg til Landsfinalen på samme arena:

– Jeg føler meg godt forberedt til landsfinalen. Har fått ti omganger pluss finale på banen, så nå kjenner jeg banen godt! Det blir større konkurranse på landsfinalen, men det hadde vært gøy med et godt resultat der også.

– Jeg skal i hvert fall ikke spare på kruttet!

Rekkefølgen i A-finalen i generalprøven før Landsfinalen for damer ble denne:

Alida Kvål foran Liz Wessel, videre Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo), Karianne Mehren (NAF Motorsport Drammen), Linn Kristin Hansen (NMK Larvik) og Frances Lingjærde på sjetteplass.

BC16_SOMMERFESTIVAL_049

KJØRTE MOT GUTTA: Anette Ottesen (NMK Aurskog Høland) valgte å kjøre i åpen klasse under Sommerfestivalen. Konkurransen blir minst like hard i kamp med damer fra hele landet i Landsfinalen for damer til helga på samme bane. Foto: Stian Ormestad.

Anette Ottesen (NMK Aurskog Høland) var også på plass for å finpusse på formen og banen før Landsfinalen for damer – men valgte å kjøre mot gutta i åpen klasse.

Det ble en sterk 14. plass på Anette Ottesen – også en av favorittene i nesten helgs Landsfinale for damer.

Bilcross.no dekker selvsagt Landsfinalen for damer 2016 på Brekka.

Her kan du stemme på din favoritt, under emneknaggen Landsfinalen for damer kan du lese flere saker om løpet – og på arrangøren NMK Aremark sine nettsider finner du startliste og mer info om løpet.

,