Er du klar for Norges største bilcrossløp denne helgen?

BC14_Goldags_070_NETT

BILCROSSFEST: Goldagsløpet på fjellet og Goldagene i sentrum – noe for enhver smak på Gol helgen 16 – 17. juli 2016. Foto: Stian Ormestad.

GOLDAGSLØPET 2016: Rekordpåmelding til den 27. utgaven av Goldagsløpet – bilder, film og reportasjer kommer her på bilcross.no i løpet av helgen! 

Sjekk også: Hvem er din junior-favoritt i Goldagsløpet 2016?

Goldagsløpet 2016 samler over 300 kjørere i løpet av bare to uker med påmelding.

Det er ny rekord gjennom alle tider, og dugnadsgjengen på Gol har stått på for å ta hordene med bilcrossfolk godt i mot:

– Vi har utvida depotet enda mer, vi har brukt den siste uka på å klippe gress og skråninger for at det skal se bedre ut – og for at publikum skal se bedre, forteller Helene H. Rustberggard på vegne av NMK Gol.

– Siste rest av ny asfalt på banen blir lagt i dag, faktisk, forteller Helene torsdagen før løpet.

I tillegg er det blitt satt opp et nytt dommertårn siden sist. Dugnadsgjengen på Gol ligger aldri på latsida.

BC14_Goldags_005_NETT

VELKOMMEN! NMK Gol-leder Helene H. Rustberggard ønsker bilcrossfolket velkommen til Fuglehaugen motorsenter og Goldagsløpet 2016. Foto: Stian Ormestad.

Mange nøkkelpersoner i sving før løpet, forteller NMK Gol-leder Helene H. Rustberggard stolt til bilcross.no. Dette er noen av dem:

  • Camilla Evjen har hatt med alt av bestillinger og mottak og fordeling av varer. NMK Gol er kjent for et godt utvalg i kiosker og grillbuer.
  • Andreas Langehaug er banesjef, og har gjort en god jobb i forkant av løpet med rydding, skraping, lagt på ny masse, saltet, valset og til slutt i dag fått asfaltert på plasser der det har blitt slitt.
  • Steffen Strandos er depotsjef, og varslet tidlig lite søvn når påmeldingen strømmet på. Han har i år fått god hjelp og depotet har blitt utvidet siste uka for å få plass til alle
  • Ingrid Haugo, leder i bilkomiteen, har kontroll på det meste når det gjelder påmeldinger og funksjonærer. Flink med lister, så vi andre veit hva som står igjen å gjøre til enhver tid.

– Alt i alt en flott gjeng med flinke medlemmer som hjelper til, forteller Helene. – Man blir jo litt ekstra skjerpa når interessen for Goldagsløpet er så stor!

BC14_Goldags_137_NETT

ÅRETS HØYDARE: Goldagsløpet har vært et storløp gjennom 27 år – og setter ny påmeldingsrekord i 2016-oppgjøret. Det blir en knallhard kamp om finaleplassene! Foto: Stian Ormestad.

Bilcrossbanen på Fuglehaugen er en publikumsfavoritt, med god oversikt og massevis av action fra morgen til kveld. Nede i Gol sentrum er det som vanlig Goldagene.

– Det blir gratis buss fra både Gol camping og Gol sentrum, vi legger til rette for både førere og publikum i klubbhuset, vi har ekstra innleid sanitæranlegg for depoet, to kiosker og grillbu – i år med kortreist mat: Heimelaga pølser og hamburgere fra Hallingdal Catering.

På sosiale medier omtaler de som skal ut i krigen på banen løpet som årets høydare, bilcrossens mekka, med mer.

En finaleplass i Goldagsløpet har alltid hengt høyt – i år henger den enda høyere med rekordpåmelding og en hel haug med bilcrosskanoner på startlisten.

BC16_LANDSKAMP_200

HJEMMEFAVORITT: Sondre Evjen (NMK Gol) har en drømmesommer foran seg på hjemmebane – med Goldagsløpet og Landsfinalen for junior på Fuglehaugen motorsenter. Foto: Stian Ormestad.

Spesielt spennende blir det i juniorklassen, med Goldagsløpet som siste test før Landsfinalen for junior på samme arena to helger senere i sommer.

Her kan du stemme på dine juniorfavoritter i Goldagsløpet 2016.

Første start går klokka 08.00 lørdag, klokka 10.00 søndag. Allerede fredag er det fri trening fra klokka 17.00 for alle som vil få litt eksoslukt til forrett.

Mer om løpet finner du på NMK Gols nettsider, her finner du også startliste for Goldagsløpet 16 – 17. juli 2016.

BC14_Goldags_002_NETT

UTVIDER DEPOT – ENDA MER! Dugnadgjengen har ikke ligget på latsida. Blant alle utbedringer siden sist, er også depot utvidet for å ta i mot rekordmange biler til Goldagsløpet 2016. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også: Hvem er din junior-favoritt i Goldagsløpet 2016?