Det bobler over i Goldagsløpet 2016

BC16_GOLDAGSLOPET_031

TØFF BILCROSS-BOBLE: Ola Rustberggard (NMK Gol) har hatt «noen timer» på denne bobla som for noen uker siden sto øde og forlatt for å dø – men nå spoler fra seg på bilcrossbanen – snakk om gjenbruk! Legg merke til taket som ikke er malt, men fortsatt slitt av tidens tann. Goldagsløpets tøffeste bilcrossbil? Foto: Stian Ormestad.

GOLDAGSLØPET 2016: Det er sjelden vi ser så mange bobler på startstrek lenger, som vi ser i Goldagsløpet 2016. Til og med ett par av de mest innbarka Saab-kjørerne saler om til boble for anledningen.

Se bilder fra Goldagsløpet 2016 – oppdateres gjennom hele helgen!

Sjekk også: Hvem er din junior-favoritt i Goldagsløpet 2016?

Les også: Er du klar for Norges største bilcrossløp denne helgen?

Goldagsløpet 16 – 17. juli 2016 er et godt, gammeldags bilcrossløp – også med tanke på at bilcrossbilen med stor B, den gamle folkevogn-bobla, er godt representert i depot.

BC16_GOLDAGSLOPET_003

FRA SAAB TIL BOBLE: Magnus Bergsjøbrenden (NMK Gardemoen). Foto: Stian Ormestad.

Magnus Bergsjøbrenden (NMK Gardermoen) har vært trofast mot framhjulstrekk og aller helst kjørt Saab i alle år. Det har gått så det suser, med topplasseringer på rekke og rad.

Nå står han påmeldt med ei lita boble, med motoren bak og spinn på bakhjulene – noe helt annet enn en stor og stødig Saab.

– Tja, hva skal jeg si… Kondolerer til meg selv kanskje? Neida, det er moro med litt nye utfordringer. Og det er skikkelig tøft å kjøre fort med boble!

Magnus prøvde seg med boble forrige helg i kvalifiseringsløp til Landsfinalen, og det gikk veien. Det ble A-finale og landsfinalebillett. Målet er A-finale med bobla, også på Gol.

BC16_GOLDAGSLOPET_007

FRA SAAB TIL BOBLE: Nikolay Rike Grønlund (NMK Konsmo). Foto: Stian Ormestad.

Nikolay Rike Grønlund (NMK Konsmo) hadde en perfekt start på sesongen med seier i sesongåpningen på Roppemoen – med Saab. Nå saler Saab-kjøreren om til boble:

– Ja, hva skal man si? Skjønner det vel nesten ikke jeg selv heller… Neida, grunnen er at det er vanvittig mye bobler og bakhjulstrekkere på Gol, så med en Saab eller framhjulstrekker er det vanskelig å komme bra ut i starten – hvis ikke man har flaks da.

– Også er det veldig lite Saaber igjen på tunet, så tenkte jeg hvorfor ikke prøve noe annet. Men – nei! Jeg skal ikke slutte med Saab, beroliger Nikolay alle Saab-elskere der ute i det ganske bilcross-land.

Heldigvis er det ikke noen boble-motor bak i bobla, understreker Nikolay til Bilcross.no. – Med forhåpninger om å slippe å skru så mye!

Dette blir hans første løp med boble, og målet er å ha det sykt moro – og et håp om en finaleplass.

BC16_GOLDAGSLOPET_001

SOM ALLTID I BOBLE: Ola Rustberggard (NMK Gol). Foto: Stian Ormestad.

Flere hjemmefavoritter stiller som vanlig opp i spreke bobler, men også blant dem er det noen som har salet om fra helt andre biltyper tidligere. Kjetil Nymoen (NMK Gol) er en av dem.

– Jeg ble jo lurt av disse boblefantastene her på Gol med på dette, sier han med et smil, mest vant med en stor og tung Volvo – og aldri før i boble på bilcrossbanen.

BC16_GOLDAGSLOPET_004

SOM ALLTID I BOBLE: Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal). Foto: Stian Ormestad.

Også i juniorklassen er det flere bobler til start, og bilcross.no-lesernes største juniorfavoritt er Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal) i skrivende stund – i boble.

Den største hjemmefavoritten kjører også boble – Sondre Evjen (NMK Gol).

Her kan du stemme på dine juniorfavoritter i Goldagsløpet 2016.

Publikum kan jo bare glede seg, for med masse bobler på banen pleier det å bli mer enn nok action og dramatikk av godt, gammelt bilcrossmerke.

BC16_GOLDAGSLOPET_044

SOM ALLTID I BOBLE: Even Frøshaug (NMK Trøgstad). Foto: Stian Ormestad.

Alle de store boble-heltene som alltid har ratta boble kommer også, vi kan nevne noen:

Espen Kerim (NMK Konsmo), Even Frøshaug (NMK Trøgstad), Petter Leirhol (NMK Valdres), Eivind Nevland (NMK Egersund), Ola Rustberggard (NMK Gol), Eivind Foss Morken (NMK Gol), Ole Johan Smedrud (NMK Hadeland), Anders Kongsrud (NMK Nord Gudbrandsdal),  Tom Kristian Lien (KNA Eiker), med flere – alle i boble.

BC16_GOLDAGSLOPET_008

STILLE FØR STORMEN: Fredag ettermiddag benytter både to- og firbente anledningen til å slappe av litt før Goldagsløpet 2016 braker løs. Foto: Stian Ormestad.

Første start går klokka 08.00 lørdag, klokka 10.00 søndag. Allerede fredag var det fri trening fra klokka 17.00 for alle som vil få litt eksoslukt til forrett.

Mer om løpet finner du på NMK Gols nettsider, her finner du også startliste for Goldagsløpet 16 – 17. juli 2016.

Se bilder fra Goldagsløpet 2016 – oppdateres gjennom hele helgen!

Les også: Er du klar for Norges største bilcrossløp denne helgen?