Se så glad sørlending – SE VIDEO!

LANDSKAMP.NO 2016: Sørlendingen Sivert Svardal (NMK Konsmo) sørget for norsk juniorseier i Landskamp 2016.

Denne helgen stiller over 300 biler til start i Landskamp.no på Momarken bilbane i Østfold. Sjekkstartlisten her, og les mer om løpet på arrangørens nettside Landskamp.no.

Se bilder fra Landskamp.no 2016 – oppdateres!

Sjekk liveresultater fra Landskamp.no 2016 her!

DSC_0861

A-FINALISTENE: Disse skal ut og kjempe om seieren i Landskamp 2016. Foto: Stian Ormestad.

Uffe Eriksson (Oskarshamn RRC) ledet hele A-finalen med sin Opel Astra, helt frem til siste langstrekke.

Svenskene rundt banen hadde allerede begynt på «seieren er vår», men så kom Ben-Philip Gundersen (KNA Solør) som skutt ut av en kanon på siste oppløpet.

Svensken måtte nemlig inn i alternativsporet – en sløyfe du ikke nødvendigvis taper så mye på her på Momarken – det kommer mer an på hvordan du treffer rundt langsvingen.

Ben-Philip Gundersen (KNA Solør) hadde gjort unna alternativsporet med sin Volvo 245 og fikk alt til å stemme i ordinærsporet, for det gikk kjapt unna – så kjapt at han suste opp i ledelse og vant A-finalen.

DSC_0924

SEIERSGLEDE: Sivert Svardal (NMK Konsmo) viste tydelig hvor mye seieren betyr for ham. Foto: Stian Ormestad.

Også norsk seier i juniorklassen, med sørlendingen Sivert Svardal (NMK Konsmo) til topps i VW Golf. Det virket som om det var moro – se video i toppen av saken!

To andre norske juniorer hadde vært suverene gjennom innledende omganger: Christian Due Lindemark (NMK Aremark) i Volvo 245 og boble-kjøreren Sondre Evjen (NMK Gol), som snurra ut av kampen om seieren.

Så klarte vi ikke å unngå at det ble svensk seier i en klasse: De norske bilcrossjentene hadde ikke nubbesjans til å hamle opp med svenske Hanna Petersson (Bohus Racing) i Opel Astra.

Svensken var suveren gjennom hele helgen – fire strake heatseiere og først over målstreken i A-finalen.

Flere resultater finner du på denne linken: Liveresultater fra Landskamp.no 2016!

Se bilder fra Landskamp.no 2016 – oppdateres!

BC16_LANDSKAMP_009

BILCROSS-LANDSKAMP: Av over 300 til start stiller nordmennene mannsterke mot rett i overkant av ti svensker fordelt på alle tre klassene junior-, dame- og åpen klasse. Foto: Stian Ormestad.

,