Full pott – men ikke heeeelt fornøyd…. – SE VIDEO

LANDSKAMP.NO: Sondre Evjen (NMK Gol) står ubeseiret foran juniorfinalen med sin VW boble. SE VIDEO OVER!

Denne helgen stiller over 300 biler til start i Landskamp.no på Momarken bilbane i Østfold. Sjekkstartlisten her, og les mer om løpet på arrangørens nettside Landskamp.no.

Se bilder fra Landskamp.no 2016 – oppdateres!

Sjekk liveresultater fra Landskamp.no 2016 her!

BC16_LANDSKAMP_200

FULL POTT: Juniorkjører Sondre Evjen (NMK Gol) i VW boble. Foto: Stian Ormestad

Sondre Evjen (NMK Gol) har utvist en maktdemonstrasjon gjennom innledende omganger med sin VW boble – se video i toppen av saken.

Etter ett år i junior trening og nå to sesonger i bilcross junior-klassen kjører 20-åringen RX Lite i år. Drømmen er å kjøre de største internasjonale rallycrossklassene. – Gjør jeg det bra i RX Lite åpner mulighetene seg i den store klassen. Det er målet.

Unggutten gikk rett fra boble i bilcross til rallycross – og nå tilbake til bilcrossboble igjen.

– Nå som jeg har fått farta i kroppen fra rallycross, gjelder det heller å prøve å bremse farta litt nå i bilcross. Det er ikke helt den samme farta gjennom svingene med denne, sier Sondre om bobla.

Likevel er det blitt fire strake heatseiere i Landskamp 2016 – og rett i A-finale.

BC16_LANDSKAMP_067

KJØRER FORT: Sondre Evjen (NMK Gol) kjører nydelig med sin VW boble. Foto: Stian Ormestad.

Det er Landskamp og selvfølgelig Landsfinalen for junior 2016 på hjemmebane seinere i sommer som er det store denne sesongen for Gol-junioren.

To juniorer har full pott etter innledende omganger; foruten Sondre Evjen har også Christian Due Lindemark (NMK Aremark) i Volvo 245 klart den bragden.

Nå skal de straks møtes i A-finalen.

BC16_LANDSKAMP_016

OGSÅ FULL POTT: Christian Due Lindemark (NMK Aremark) har full pott i juniorklassen – som en av to. Foto: Stian Ormestad.

I åpen klasse har fem førere full pott før det skal kjøres semifinaler:

Fire nordmenn med Ståle R. Grinden (NMK Elverum) i Volvo 245, Glenn Michael Solberg (KNA Solør) i Volvo 245, Ben-Phillip Gundersen (KNA Solør) i Volvo 245 og Robin Bakke Andresen (NMK Trøgstad) i Saab.

Og en eneste svenske: Uffe Eriksson (Oskarshamn RRC) i Opel Astra – samme mann som vant Motorkampen 2016 tidligere i sommer.

BC16_LANDSKAMP_057

HOPPSANN! En juniorkjører på ville veier; Ludvig Lund (NMK Larvik) lufter understellet på sin Peugeot 306. Foto: Stian Ormestad.

To bilcrossjenter har fått full pott, en norsk og en svenske: Ida Marie Eriksen (NMK Kvinesdal) i Saab og Emelie Olsson (Finnskoga MK). Tredobbelt vinner fra de foregående årene svenske Anitra Nilssen trakk seg fra stevnet allerede lørdag.

Flere resultater finner du på denne linken: Liveresultater fra Landskamp.no 2016!

Se bilder fra Landskamp.no 2016 – oppdateres!

BC16_LANDSKAMP_009

BILCROSS-LANDSKAMP: Av over 300 til start stiller nordmennene mannsterke mot rett i overkant av ti svensker fordelt på alle tre klassene junior-, dame- og åpen klasse. Foto: Stian Ormestad.

, ,